Jelenlegi hely

Jótékony segítség a babavárás alatt

A babavárás izgalmas időszak az ember életében. Sokak számára csodálatos, várakozással teli, emlékezetes élmény. Vannak azonban olyanok is, akik inkább embert próbáló életszakaszként élik meg. Szerencsére a tudomány fejlődésével egyre több eszköz, lehetőség áll rendelkezésünkre, ami segít abban, hogy ez a korszak egyre könnyebb és rövidebb legyen.

Nézzük meg első körben, mit tehetünk annak érdekében, hogy a babavárás hónapjaira később majd jó élményekkel gondoljunk vissza:

3 fontos lépés a babavárás alatt

  1. Testi- lelki felkészülés
    A testi-lelki felkészülés sokkal fontosabb teendő, mint gondolnánk. Mivel az emberi testben minden mindennel összefügg, a holisztikus szemléletet érdemes szem előtt tartani. Fontos a párok rendszeres kommunikációja és a harmonikus életvitele.
  2. Rendszeres mozgás
    A sport az egészségmegőrzés miatt kiemelten fontos terület. Ezen kívül azt se felejtsük el, hogy remek stresszoldó és boldogság-érzés fenntartó eszköz is egyben. Mindkettőre nagy szükség van ebben az időszakban.
  3. Kiegyensúlyozott táplálkozás
    Az egészséges, rost és vitamindús táplálkozás most nélkülözhetetlen. Ha eddig még nem figyeltünk rá, akkor itt az idő az életmódváltásra.

A szervezet felkészítése a terhességre

Vannak, akiknél az első három dolog tökéletesen elegendő a kis jövevény megfoganásához és megszületéséhez. Vannak azonban olyan esetek, amikor valami oknál fogva elhúzódik a babavárás időszaka. Ilyenkor érdemes a leendő apa és anya szervezetét is felkészíteni. Erre ad kiváló megoldást a természetes gyógymód bevonása, mint például a gyógyszernek nem minősülő, gyógyhatású készítmények használata.

Férfiaknak javasolt termékek babavárás előtt

Ferulant kizárólag természetes összetevőkből álló gyógyhatású készítmény, a hormonrendszer harmonizálására ajánlott. A készítmény elősegíti az egészséges, mozgékony spermiumok számának növekedését. Ennek eredményességét Czeizel Endre orvosgenetikus irányításával végzett kutatások igazolták.

Folandrol mio-inozit, folsav, szelén és antioxidáns tartalmú por alakú étrend-kiegészítő, az Inofolic gyártóitól. Szelén tartalma segíti a normál spermaképződést antioxidáns tartalma hozzájárul a sejtek, így a hímivarsejtek oxidációs stressz elleni védelméhez.

Babaváró termékek nőknek

Az Inofolic étrend-kiegészítőt olyan gyermekvállalás előtt álló nőnek ajánljuk, akinek a fiziológiásnál alacsonyabb a mio-inozit és folsav szintje, vagy akinél fokozott bevitelre van szükség ezen összetevőkből.

Ovant kapszula a terhesség előtti időszak esetén javasolt készítmény. A vitaminok, folsav és növényi összetevők jótékonyan hatnak a reproduktív szervek működésére, ezáltal elősegíthetik a fogamzást.

A Femibion olyan terhesvitamin, amely magas folsav tartalommal rendelkezik a kismama és kisbaba egészségéért. Érdemes már a terhességre való felkészülés időszakában elkezdeni a vitamin szedését.

Végül egy jótanács

A terhesség előtti időszakról mindenki számára megfontolandó, hogy nem érdemes görcsösen, feszülten kezelni ezeket a hónapokat, inkább boldogan és laza várakozással próbáljunk felkészülni az előttünk álló jó dolgokra.

Jó babavárást kíván az Internetpatika!

 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Te mit viszel a játszótérre? Hasznos tippek és vélemények anyukáktól.

Te mit viszel a játszótérre? Hasznos tippek és vélemények anyukáktól

Kezdő anyukák első játszóterezéseik előtt gyakori kérdés: - Ti mit vesztek fel? Mit visztek magatokkal? Mi kérdeztünk, ti meséltetek. Néhány hasznos tipp gyakorlott játszóteres anyukáktól.
A játszótér ingyenes képességfejlesztő, tudtad?

A játszótér ingyenes képességfejlesztő, tudtad?

Játszótér, fejlesztés, iskolaérettség... Gondolnád, hogy ezek a szavak szoros összefüggésben vannak egymással?
A játszótér ingyenes képességfejlesztő - és melyik játék miben fejleszt?

A játszótér ingyenes képességfejlesztő - és melyik játék miben fejleszt?

Játszótér, fejlesztés, iskolaérettség... Hol az összefüggés? Nézzük meg, melyik játék miben fejleszt!
Zöldséges tócsni - mert nem csak krumpliból lehet

Zöldséges tócsni - mert nem csak krumpliból lehet

Zöldséges tócsni (neve tájegységenként változik): úgy készül, hogy a krumpliból készült tócsnitól eltérően a krumpli helyett különféle zöldségeket használunk. Felhasználás egyik feltétele, hogy a zöldség reszelhető legyen
Ugrás az oldal tetejére