Jelenlegi hely

Megnyitott az első vegán bolt Kecskeméten - HellóVegán a minden mentes bolt

Megnyílt az első vegán bolt Kecskemét központjában a Malom Üzletház melletti Északi térfalon. Fiatalos és menő dizájn várja a vásárlókat, a polcokat pedig rengeteg bio-, mindenféle mentességet kielégítő és egészségtudatos élelmiszer tölti meg. - Makai Marianna írása.

Az alapítóknak Szabó Kittinek és Szabó Tamásnak egy olyan bolt volt az álma, ami ötvözi mind a vegán, mind a mentes étkezés alapanyagait.

A HelloVegán fontosnak tartja, hogy azok is megtalálják a számukra megfelelő termékeket, akik nem kimondottan a vegán életmód miatt keresik ezeket a termékeket, hanem ételintoleranciával vagy ételallergiával élnek együtt.

Első szempontként az lebegett a szemük előtt, hogy ha valaki vegán életmódot folytat, akkor mennyire nehéz egy helyről beszerezni a termékeket, hiszen amikor ők tértek át erre az életmódra, megnehezítette az életüket, hogy akár 4-5 különböző helyről is kellett rendelniük, mire beszereztek mindent. Ezért elsődleges szempont volt, hogy mind a paleo, a vegán, a glutén-, a laktóz- vagy cukormentes életmódot folytatóknak, illetve azoknak is, akik a fenntarthatóságot szem előtt tartva műanyagmentesen vásárolnának, egy helyen mindent megtaláljanak.

Az üzletben tényleg megtalálható minden, pástétomok, szendvicskrémek, „húskészítmények”, lekvárok, felvágottak, „tejtermékek”, szárazáruk, magvak, sós és édes nasik, borok és még a fagyasztott sütik vagy a jégkrémek is. De ugyan úgy megtaláljátok a kozmetikumokat, női higiénés termékeket, komposztálható pelusokat és mindenféle háztartási és tisztítószereket. A bolt áruválasztékának kiválasztásánál, a kiváló minőség mellett, kiemelten fontos szerepet kapott, hogy a polcokon a hazai kistermelők portékái is helyet kapjanak, ezáltal támogatva őket munkájukban.

Kittinek és Tamásnak a veganizmus, egy teljesen új életformát hozott az életükbe, egy kiegyensúlyozottabb, egészségesebb és egy fentarthatóbb formát, amit szeretnének átadni a betérő vásárlóiknak is. Létfonosságú a fiatal pár számára, hogy csökkentsék az ökológiai lábnyomukat, odafigyeljenek a környezettudatosságra és hagyják élni azokat az állatokat, akik ugyanúgy éreznek és élni szeretnének, ahogyan mi is.

Pontosan itt találjátok a boltot: Kecskemét Széchenyi tér 14. északi térfal.

Nyitva tartás:

  • H. – K. 9:00 – 18:00
  • Sze. 13 :00 – 18:00
  • Cs. – P. 9:00 – 18:00
  • Sz. 9:00 – 14:00
  • V. 14:00 – 18:00

Makai Marianna - Kecskemétimami

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden cseppje kincs! Az anyatejes táplálás világnapja

Minden cseppje kincs! Az anyatejes táplálás világnapja

Az ENSZ 1992-ben az anyatejes táplálás világnapjává nyilvánította augusztus 1-jét, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet az anyatej fontosságára, valamint a szoptatás az anya és a gyermek közötti személyes kapcsolat kialakításában játszott meghatározó szerepére.
Mire jó a csend?

Mire jó a csend?

Túl nagy a zaj a világban, rengeteg inger, üzenet jut el hozzánk, állandóan szól valami. Értékessé vált a csend, hiszen a rohanó hétköznapokon kevés adatik belőle. Amikor nyáron egy hétre kiürült a lakásunk – táborozó gyerekek, üzleti úton lévő férj – „megcsendült a csend”.
„Elereszti a hasizmokat úgy, hogy a hasa kissé lesüllyedjen, majd elgondolkozik azon, hogy már megint milyen kövér lett az utóbbi időben”- avagy a nő és férfi közötti különbségek

Szégyenlős vagy csábító - avagy a nő és a férfi közötti különbségek a zuhanyzóban

Micsoda rendkívüli kihívást jelent az, ha valaki úgy dönt, megosztja sorsát, vagy inkább a fürdőszobáját egy ellenkező neművel... 
Hol zöldebb?

Zöldnek lenni trendi! Magyarország zöld térképe

Egy nagyon kedves olvasónk, Gábor kérésére most egy olyan hazai gyűjteményt hoztam el Nektek, amiben térképes és tematikus kereső segítségével tudjátok fellelni azokat a helyeket és szolgáltatókat, akik egy kicsit zöldebbé teszik mindennapjaitokat.
Ugrás az oldal tetejére