Jelenlegi hely

Augusztus 23-án interaktív iskolai bemutatkozóra várják a családokat - Gyermekek részére ingyenes kézműveskedéssel, és rajzos-mesés foglalkozással

A MátrixSuli tanárainak augusztus elejével véget ér a vakáció, és kezdetét veszi a közös felkészülés a 2021/22. tanévre. Iskolájuk oktatási programját frissítették, és új elemekkel bővültek.

Ettől az évtől még nagyobb hangsúlyt fektetnek a fenntartható oktatásra, céljuk:

- az iskola szemléletének közelítése a valós élethez,

- a természetben-társadalomban-gazdaságban jelentkező ok-okozati összefüggések felismertetése a tanulókkal,

- a felhasználható ismeretek átadása,

- a felelős, önállóan gondolkodni tudó felnőtté válás elősegítése.

Ezen célokat projektoktatás keretein belül valósítják meg, hangsúlyt fektetve a tanulás tanulására, a komplex szemléletmód kialakítására, kiemelten fejlesztik a tanulók önállóságát és probléma megoldási képességeit.

Az élménypedagógia jelen van mindennapjaikban, a játékelemek és játékmechanizmusok integrálásával pedagógusaik minden tanulójukat képesek megszólítani, élmény szinten bevonni a tanulás-tanítás folyamatába.

A játékosság által a diákok saját magukat motiválják az aktív részvételre. Az így megszerzett tudás, mivel élményalapú - messzebbre mutató hatású.

Augusztus hónapban a pedagógusok közösen kidolgozzák a tanév menetét, a projektfeladatokat, átadják egymásnak ismereteiket, új készségeket, új módszertani elemeket sajátítanak el, hogy szeptemberben ismét elvarázsolhassák diákjainkat.

Ha szeretnél hozzájuk tartozni

Magán általános iskolájuk alsós évfolyamaira (1-4.osztály), a még szabad férőhelyekre folyamatosan várják az átjelentkező tanulókat. Augusztus 23-án intraktív iskolai bemutatkozót tartanak minden érdeklődő családnak.

Bemutatják pedagógiai hitvallásukat, tanítási módszereiket, nevelési elveiket. Mesélnek a jelentkezés/átjelentkezés lehetőségeiről, tanulóik kiválasztásának folyamatáról, iskolájuk jövőjéről, eközben a gyermekek kézműves foglalkozáson alkothatnak a tanító nénikkel közösen.

Személyesen is bemutatkoznak alsós tanítóik, akik örömmel válaszolnak minden felmerülő szülői kérdésre. Ez idő alatt a gyermekek ingyenes mozgásfejlesztő, rajzos-mesés foglalkozáson vehetnek részt.

  • Helyszín: Kecskemét, László Károly utca 16.
  • A programról bővebben

A gyerekeknek üzenik:

„Pihenjetek sokat, töltődjetek energiával, napfénnyel, baracklekváros kenyérrel, olvassatok, amikor csak tehetitek és kedvetek van hozzá, mozogjatok, társasozzatok, szerezzetek ezer meg ezer élményt.

Már alig várjuk, hogy szeptemberben láthassunk benneteket – hogy mekkorát nőttetek, hogy meghallgassuk élménybeszámolóitokat.”

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Dubánci, avagy Petr Vaclavek MakkMarcijai, a háromgyermekes prágai apuka zseniális szüleményei.
Rajzpályázat Én és az állatok címmel

Rajzpályázat Én és az állatok címmel

A Debreceni Állatkert több mint 17 hektáron szolgál a környezeti nevelés színteréül és biztosít lehetőséget a tantervhez illeszkedő vagy tanórán kívüli foglalkozások megtartására. Az Állatok Világhete alkalmából rajzpályázatot hirdetett.
Hortobágyi Nemzeti Park Alkotópályázata

Hortobágyi Nemzeti Park Alkotópályázata

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság alkotópályázatot hirdet általános iskolás és középiskolás gyerekek, valamint felnőttek számára, melynek témája a LIFE IP GRASSLAND-HU  területek rovarvilága.
Illóolajokkal a megfázás ellen

Illóolajokkal a megfázás ellen

Elérkezett az influenza és a megfázások ideje.Egyre több gyerek hiányzik az iskolából, óvodából, előfordul, hogy egy teljes osztály fele otthon lábadozik.
Ugrás az oldal tetejére