Jelenlegi hely

Augusztus 27-én lesz a kismotoros, futóbiciklis és babakocsis gyermekfelvonulás Kecskeméten!

Augusztus 27-én, szombaton 17 órától várják a Hirös7 keretében, minden apróságot és szüleit egy szupi, kismotorosos, futőbiciklis és babakocsis felvonulásra, ahol a legkisebbek veszik birtokba Kecskemét Főterét! 

Program:

 • 15:00 Álomparty - Találkozz élő mesefigurákkal! - Mickey egérrel, Mirr Murr kandúrral, és Demónával futhatsz össze szombaton Kecskemét főterén!
 • 16:00 Tengeri Attila gyermekműsor
 • 17:00 Babakocsis felvonulás
 • 17:20 köszöntők

Gyermekeink a kincseink elnevezésű rendezvény gyermekfelvonulásához augusztus 27-én, szombaton a babakocsik mellett ismét várják a kismotorral és futóbiciklivel érkező gyermekeket és családjaikat is, és ezúttal is díjazzák a legszebben feldíszített babakocsikat.

„Mózeskosár körbejár” elnevezésű kezdeményezés 19. átadó ünnepsége keretében augusztus 27-én, szombaton tíz kecskeméti újszülöttet és családját dr. Salacz László országgyűlési képviselő és Engert Jakabné, a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület elnöke köszönti, majd adja át részükre a mózeskosarat és a hozzá tartozó 30 ezer forint értékű babakelengyét.

A család fontosságát hirdető, és a gyermekvállalási kedvet támogató programot a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület és a fenntartásában működő esélyteremtési iroda munkatársai még 2013-ban indították útjára, és azóta évente két alkalommal, decemberben, az adventi ünnepkörhöz kapcsolódóan, valamint augusztusban, a Hírös Hét Fesztivál részeként valósítják meg. Kérésük mindössze annyi a megajándékozottakhoz, hogy hat-nyolc hónap után, amikor már nincs rá szükségük, keressenek rokonaik, barátaik körében egy olyan családot, amely szívesen fogadja és használja a vesszőből font kosarat. Így fog a mózeskosár körbe, körbejárni…

1934

Babakocsis felvonulás „Kecskemét, a gyümölcs és a gyermek városa” jelmondattal az 1934-es, legelső rendezvény egyik legnagyobb látványossága volt. Közel kilencven éve a mintegy háromezer gyermek felvonulását 15-20 ezres tömeg nézte végig. A legkisebbeket virágdíszes babakocsikban vagy talicskákban tolták az édesanyák.

A kezdeményezést a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület 2007-ben élesztette újjá, és a mai napig az egyik legnépszerűbb eseménye a fesztiválnak.

 

   

   

  Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
  Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

  Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

  Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
  Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Neked ajánljuk!

  A népmese napja és apró történetek a meséről

  A népmese napja és apró történetek a meséről

  Idén 17 éve, hogy szeptember 30., Benedek Elek születésnapja a népmese napja. Hoztunk Nektek sok apró érdekességet a népmesékről.
  3 tipp, hogy szinten tartsuk a szeretettankunk!

  3 tipp, hogy szinten tartsuk a szeretettankunk!

  Vajon mennyire figyelünk oda, hogy tele legyen a saját és társunk szeretettankja? Mennyire befolyásolják a külső események, hírek a saját szerelmi életünket? Mit tehetünk azért, hogy boldogan éljünk, szeretetben? Van még ilyen? – Ihász Anita párkapcsolati tréner írása.
  Amikor gördeszkától zajos a tér - legújabb kamaszoknak szóló könyvéről beszélgettünk Egressy Zoltán íróval

  Amikor gördeszkától zajos a tér - legújabb kamaszoknak szóló könyvéről beszélgettünk Egressy Zoltán íróval

  Nem sok közöm volt valaha a gördeszkás sporthoz, persze hogy deszkás fiatalokról szóló könyvet sem olvastam. Ahogy felnőttként kamaszoknak szólót se. Így igazi üdítő könyves kaland volt Egressy Zoltán új, (nem csak) kamaszoknak szóló könyve, A virágot jelentő deszkák.
  Hogyan meséljünk a kamaszoknak? Létezik közös pont a szuperhősök és a mitológia között?

  Hogyan meséljünk a kamaszoknak? Létezik közös pont a szuperhősök és a mitológia között?

  Kamaszoknak mesélni? Kell nekik egyáltalán a mese? És a felnőtteknek? Zalka Csenge Virággal beszélgettünk a mesélés titkairól. Csenge maga is egy tüneményes mesélő. Főállásban mesevilág uralkodónője, mellékállásban pedig A MESEVILÁG nagykövete.
  Ugrás az oldal tetejére