Jelenlegi hely

Dekorálásra fel!

A lakberendezés feladatát érintő nagyobb döntések idővel lezongorázhatóak. A helyükre kerülhetnek a bútordarabok, és azok a berendezési tárgyak, amik funkcionalitásukkal nagyban hozzájárulhatnak a mindennapok gördülékenységéhez. Igen ám, de a lakáskultúra kialakítása, formálása és csinosítgatása ellenben egy soha véget nem érő történet, mégpedig abból a fajtából, ami nem kihívásokat, hanem örömöket tartogat!

A dekorálás kötelesség vagy az önkifejezés egy módja?

Ezen a dilemmán, pontosabban az erre adott válaszon áll vagy bukik a siker. Ugyanis, ha a dekorációs kellékek alkalmazása nyűg, vagy kötelezettség, valami olyasmi, amit a „muszáj” generál, akkor pontosan a lényeg veszik el. A lelkesedés, az öröm. Mert a díszítés, az ékesítés kulcsa, hogy az inspiráció folyamatosan adott, ezért aztán ez az egész nem úgy csapódik le, mint egy teljesítésre váró feladat, hanem úgy, mint egy újra és újra szépséget hozó szolgálat - a szó nemes értelmében. Az organzák, a szalagok kifinomult kelleme joggal kér helyet-teret magának a hálóban, a nappaliban, vagy éppen a konyhában. Miért is ne társulhatna egymással a funkcionalitás és a szépség? Nincs is annál jobb, amikor ez a két terület egybeolvad. Például, ha már szóba került a konyha: az ízléses fogások remekelésének záró akkordja nem a fakanál elmosása, hanem a tálalás. Sokan úgy érzik, hogy egyszerűen erre a mozzanatra már se idejük, se energiájuk nincsen, pedig rengeteget adhat hozzá az étkezés élményéhez. Mert általa nem csupán a test lakatható jól, hanem a szemek is, azaz a lélek. A szépség így aztán ezernyi formában jelenhet meg, akár a legváratlanabb helyeken is!

Kiről, miről szól a díszítés?

Elsősorban az elégedettségről, a szépérzék kényeztetéséről, tehát a lakás dekoráció előnyeivel élni személyes ügy, aminek a végeredménye sokkal többet adhat, mint mondjuk egy ízlésesen berendezett szobát. Az a nem mindegy, hogy milyen az a hangulat, az az atmoszféra, ami közben megszületik, mert például ez az, ami otthonosságot sugározhat, ami a megelégedés ígéretével kecsegtethet.

A fotó forrása: Ewalds.hu

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden, amit tudnod kell a szétnyílt hasizomról

Minden, amit tudnod kell a szétnyílt hasizomról

Ez a probléma férfiaknál és nőknél egyaránt előfordulhat, sőt csecsemőknél is kialakulhat, mégis legtöbbször a várandóssággal kapcsolatban találkozunk vele. A terhes kismamák esetén általában már a második trimeszterben elindul a hasfal „szétnyílása”. Kezelésével kapcsolatban erősen megoszlanak a vélemények. A magánklinikák gyakran műtétet javasolnak, de nem biztos, hogy minden esetben indokolt – hívta fel a figyelmet Karóczi Csilla a Sherlock Rehab gyógytornásza, manuálterapeutája.
Oké, de hogyaaan? - 5 tipp, hogy hogyan romantikázzunk a családi vakáción

Oké, de hogyaaan? - 5 tipp, hogy hogyan romantikázzunk a családi vakáción

Vajon hogyan lehet a romantikát belecsempészni egy családi vakációba? Milyen praktikákat lehet bevetni annak érdekében, hogy az együtt töltött időben sem feledkezzünk meg egymásról? Azt gondolom könnyedén, csak egy kicsit tervezzünk előre. Hoztam 5 tippet, melyet ti is bevethettek akár azonnal. – Ihász Anita párkapcsolati tréner írása.
Amikor Brúnó még a pocakomban volt, már akkor tudtuk, hogy szeretnénk egyenrangú szülők lenni - Interjú Szegvári Júlia színművésszel

Mindig is tudtuk, hogy szeretnénk egyenrangú szülők lenni - Interjú Szegvári Júlia színművésszel

Szegvári Júlia színművésszel találkoztam, aki a Katona József Nemzeti Színház prózai tagozatának művésze. Júlia kisfia Brúnó 2021-ben született. Az anyaságról, munkáról és a kettő közti egyensúlyról kérdeztem. - Tiszavölgyi Cecília interjúja.
Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

A debreceni Ünnepi Könyvhét valamint új könyvsorozatának első kötetének megjelenése miatt látogatott el Debrecenbe Kovács Attila avagy Holden Rose. Vele beszélgettünk gyerekekről, motívációról, és nem utolsó sorban kamaszoknak szóló 10 pluszos könyvéről, a Lapátos fickóról.
Ugrás az oldal tetejére