Jelenlegi hely

Elindult a jelentkezés Kecskeméten is az MCC ingyenes középiskolás tehetséggondozási programjára

Iskola mellett végezhető, E-learning alapú tanulás, előadások, készségfejlesztő képzések, táborok, versenyek, közösségi élmények. Elindult a jelentkezés az MCC középiskolásoknak szóló kecskeméti programjára.

Többször olvashattatok már tőlem róluk, hiszen a nagyobbik gyerkőcöm Maxim, az MCC általános iskolai programját végig járta.

Csak, hogy röviden értsétek az MCC (Mathias Corvinus Collegium) Középiskolás Programja egy tehetséggondozó program különböző nagyvárosokban, ami teljesen ingyenes, viszont egy nagyon magas szintű, luxus programot kínál a gyerekeknek.

3 korosztályt ölel fel. Fit (Fiatal Tehetségek) az általános iskolásoknak szól, ahová 5-8-ig járnak a gyerekek iskolán kívüli rendszerben. Csak 4. évvégén lehet jelentkezni, és csak felvételi alapján lehet bekerülni. Majd jön a KP (középiskolás program), és végül egy nagyon magasz szintű egyetemi program.

Maxim fél éve jár a középiskolai programba, mely egy iskolán kívüli tehetséggondozás, elsősorban társadalomtudományi területeken. A 14-19 éves középiskolás gyerekek különböző tematikájú 8 hetes e-learning kurzusokon vehetnek rész. Ez mellett egy általuk választott egyetemi városban, - mi Budapestet választottuk -, havi rendszerességgel szombati előadásokon vehetnek részt.

Félévente 2 előadás kötelező, azokat a kurzusokat veszik fel, azokara az előadásokra jelentkeznek be, ami őket érdekli. Ezen felül pedig minden csütörtökön Kecskeméten van egy klubdélután, ami csapatépítésről, szórakozásról szól, mégis játékosan készíti fel őket a nagybetűs életre.

A csütörtöki délutánok kötetlenek, nem is kötelezőek, viszont annyira szeretik a régiókoordinátoraikat (ők vannak velük, évekig kísérik őket), és olyan kecsegtető alkalmak vannak, amiket nem szeretnek kihagyni a gyerekek, például: lézerharc, beöltözős buli, izgalmas előadók látogatnak el hozzájuk, a drogok veszélyéről, a jövő tervezéséről kapnak nagyon hasznos információkat.

Évente több ottalvós kirándulási lehetőség is van, a kecskemétiek már voltak Gyulán egy hétvégét, és néhányan ősszel a Balatonon vitorláshajó táborban. Angol és német nyelvórák is járnak a képzéshez, ami szintén élménypedagógiai alapokon nyugszik. Egy nagyon klassz értékes, jóképességű gyerekekből álló társaság ez, akik igazi barátokká kovácsolódnak közben.

Ezek a lehetőségek mind ingyenesek, a gyerekek annyi jutalomban részesülnek, amennyit beletesznek. Van, ami kötelező és van, ami fakultatív, van, amit nagyon lazán vesznek, de vannak programok, amiket kötelezően meg kell csinálni ahhoz, hogy a programban maradhassanak.

Nem mondom, hogy minden gyermeknek való, és hogy minden gyerek jól érezné magát a programban, de azoknak a fiataloknak, akik egy picit nyitottabb szemlélettel vannak a nagyvilág felé, azoknak ez egy hatalmas lehetőség.

És a kurzusok amiket választhatnak: Társadalomtudományok, közgazdaságtan, modern kori történelem, nemzetközi kapcsolatok, pszichológia, jog, íráskészség-fejlesztés és hasonlók.

És ami fontos, hogy most lehet jelentkezni! >>>

Program kiemelt jelentkezési időszaka 2022 telén: 2022. december 1. — 2023. január 31. A felvételi pedig: Egy szabadon választott olvasmány, film, sorozat, színházi darab vagy előadás rövid, írásbeli összefoglalása és kritikája 1–1,5 gépelt oldal terjedelemben.   Bővebben pedig itt találtok róla infót!   

Makai Marianna 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Pöttyös Panni alkotói pályázat

Pöttyös Panni alkotói pályázat

Pályázat típusa: alkotói pályázat óvodsoknak és kisiskolásoknak Beküldési határidő: 2023. április 23.
"Ez a gyerek egyszerűen csak épp kamasz, elindult a nővé cseperedés rögös útján" - egy nem kitűnő bizonyítvány margójára

"Ez a gyerek épp csak kamasz, elindult a nővé cseperedés rögös útján" - egy nem kitűnő bizonyítvány margójára

Esik a havaseső és fagyos szél csípi arcom a délutáni szürkületben, mikor várom a villamost egy hosszú és megterhelő januári munkanap után.Annyira elfáradtam ma, csak bámulni szeretnék ki az ablakon, és nézni, ahogy a város elhalad mellettem.Éppen csak lehuppanok az ülésre, mikor két korombeli nő foglal helyet előttem.
Szeleburdi gyerekek cinkos anyái - avagy szülők, akik titokban színeznek

Szeleburdi gyerekek cinkos anyái - avagy szülők, akik titokban színeznek

Szeptembertől a gyerekeink házi feladata okozza az egyik legnagyobb stresszforrást a családokban. Bár ugye a legtöbb szakember már nyíltan hangoztatja: "az otthoni házi feladat rossz hatással van a gyerek és a szülő kapcsolatára", még sincs ilyen irányú változás a rendszerben.
Életmódváltás 10 egyszerű lépésben

Életmódváltás 10 egyszerű lépésben

Ha január, akkor sokak fogadalmában az életmódváltás szerepel. Hogy egészségesebben fognak táplálkozni, esetleg bevezetik a rendszeres testmozgást az életükbe. Ehhez szeretnék nektek segítséget nyújtani 10 egyszerű lépésben.
Ugrás az oldal tetejére