Jelenlegi hely

Hamarosan BÁBSZÍNHÁZAK 15. TALÁLKOZÓJA, a Ciróka Bábszínház szervezésében

2022. június 11-16. között kerül megrendezésre Kecskeméten a MAGYARORSZÁGI BÁBSZÍNHÁZAK 15. TALÁLKOZÓJA, a Ciróka Bábszínház szervezésében.

Visszatérő vendégként a kezdetektől jelen vannak a határon túli, magyar nyelven játszó bábszínházak képviselői is, akik nem csak értékes szakmai tapasztalatokat szerezhetnek, de egyben páratlan lehetőséget is kapnak a magyarországi alkotók megismerésére, meghívására, saját produkcióik kiajánlására, cserejátékok lebonyolítására. ( Idén: Rozsnyóról, Kolozsvárról, Nagyváradról, Marosvásárhelyről, Szatmárnémetiből, Székelyudvarhelyről, Sepsiszentgyörgyről és Szabadkáról érkeznek.) Rendezvényünk meghatározó szerepet játszik abban, hogy az elmúlt években megnőtt a határon túli társulatok és a magyarországi alkotók együttműködésének száma.

Az esemény házigazdájaként kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy rendezvényünk a családok számára is elérhető legyen. Ennek érdekében idén is kétnapos szabadtéri előadás-sorozattal bővítjük a Találkozó programját; június 11. és 12 -én a főtéren 14 előadás és 7 interaktív játék várja az érdeklődőket. A szakmai programok közül 4 előadást is megnyitottunk a nagyközönség számára, ezek a Hírös Agórában és a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színházban kaptak helyet. Bízunk benne, hogy ajánlatunk olyan turisztikai vonzerővel bírnak, amelynek köszönhetően sokan ellátogatnak városunkba.

Június 11-én és 12-én 10 órától ingyenes és izgalmas szabadtéri előadások, szórakoztató ügyességi játékok várják az érdeklődőket a főtér „Tér a térben” területén. A klasszikus mesék, vidám vásári játékok, varázslatos cirkuszi előadások, zenés és kacagtató produkciók váltják egymást este 19 óráig.

Emellett pedig furfangos játékokkal tehetik próbára ügyességüket kicsik és nagyok.

Színháztermi előadások közül négy különleges produkció közül választhatnak:
Vas Laci – a magyar mese és mondavilág jól ismert klasszikusa - Benedek Elek meséje nyomán, élőzenével fűszerezve kel új életre. Aki még nem járt Sohaországban és lélegzetelállító kalandokra vágyik, feltétlenül nézze meg Pán Péter legendás történetét!
A dzsungel könyve előadás igazi dzsungelzenével, lenyűgöző látvánnyal és izgalmas koreográfiával varázsolja el a nézőket. Az Emma csöndje pedig egy mesebeli világba kalauzolja a gyerekeket, amelynek főszereplője egy különleges kislány, akinek barátai sem hétköznapi emberek: egy víz alatti birodalom lakói.  

RÉSZLETES PROGRAMOKÉRT KATTINTS IDE

A Magyarországi Bábszínházak 15. Találkozójának megrendezése az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával valósul meg.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

A debreceni Ünnepi Könyvhét valamint új könyvsorozatának első kötetének megjelenése miatt látogatott el Debrecenbe Kovács Attila avagy Holden Rose. Vele beszélgettünk gyerekekről, motívációról, és nem utolsó sorban kamaszoknak szóló 10 pluszos könyvéről, a Lapátos fickóról.
Ti ünneplitek még a pedagógusnapot?

Ugye ti is ünneplitek még a pedagógusnapot?

Idén 70 éve, pontosan 1952 június 7-e óta ünnepeljük Magyarországon június első vasárnapján a Pedagógusnapot. Belépünk az óvoda ajtaján és akár évtizedekig elkísérnek minket, velünk vannak, míg tanulunk. Sőt, sokszor tovább. Köszönjük!
Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Tapasztalatok szerint már az anyuka hasában lévő magzatnak is érdemes verseket olvasni. Az itt hallott ritmusokkal, később az adott korosztály számára készült könyvek segítségével akár másfél-két év előnyre is szert tehetnek a gyerekek az iskola első évére kortársaikhoz képest.
Nyáron is tanuljon a gyerek?

Nyáron is tanuljon a gyerek?

Buta kérdés, igaz? Hiszen iskolaidőben sem tanul! Titkos (és aljas de jó szándékkal vezérelt) szülői trükkök, praktikák az észrevétlen nyári tanuláshoz nem csak szülőknek.
Ugrás az oldal tetejére