Jelenlegi hely

Jön az őszi szünet! Hoztunk pár programot, hová érdemes elmenni Kecskeméten

Hosszú hétvégével kezdődik a várva várt őszi szünet! De mivel töltsük az időt a gyerekekkel? Bevallom ennyire kevés lehetőség nem volt egyik évben sem, de azért összegyűjtöttünk néhány jó ötletet, amit a kicsik és nagyok is élveznek! Hoztunk kimozdulós, szabadtéri programot, filmnézős, kézműveskedős, játékos és "tökös" programokat, meg persze táborokat, ha nem tudnátok kire bízni a gyereket.

Kézműves foglalkozások

Népi Iparművészeti Gyűjtemény kézműves foglalkozásai

Az idén sajnos nem tarthatnak napközis táborokat őszi szünetben, mert a múzeumban megkezdődött a tetőfelújítás, az udvar, ahol a gyerekek annyira szeretnek játszani, most munkaterület.

A kézműves műhelyben azonban várják a gyerekeket és felnőtteket különböző foglalkozásokra, keddtől-szombatig, délelőtt vagy délután.

A másfél-két órás foglalkozások alatt különféle halloweeni dekorációkat, figurákat készíthettek. A hozott tökök kifaragásához szerszámokat, mintát, sablont biztosítanak.

Foglalkozások:

 • Október 27. kedd. 13.30-15.30, Bábvarrás: denevér, macska, szellem ujjbáb készítése
 • Október 28. szerda, 10.15-12.00, Halloweeni ablakdíszek, dekorációk: a szellem, pók, denevér és boszorkány figurákat kartonból vágjuk ki.
 • Október 29. csütörtök, 13.30-15.30, Őszi asztali dísz: egyszerű öltésekkel, kötözéssel alakul ki a vidám tökdekoráció
 • Október 30. péntek és 31. szombat, 10.15-12.00, Halloween tök faragás: a hozott tökök kifaragásához szerszámokat, mintát, sablont biztosítunk.

Előzetes bejelentkezés szükséges. Jelentkezni a múzeum elérhetőségein lehet: muzeum.nepiipar@gmail.com vagy 76/327-203

Szívesen barkácsolnál gyermekeddel, de nincs hol és kitől megtanulni?

Majd a papa megmutatja! - ingyenes madáretető barkácsolás a "papával"- október 31. Bővebben

Fedezzünk fel új játszóteret

Jön az őszi szünet és ez pont egy ideális hely, ahol a gyerekek kicsit jól érezhetik magukat. Felfedeztünk egy (nekünk) új extrém parkot a Homokbányánál, szép időben mindenképp vegyétek elő a járgányokat és irány a bringapark! Itt találod a pontos leírást!

Őszi szüneti mozi ajánló az Otthon Moziban

Szuper filmek családi mozizáshoz, bújjatok a szuperhősök szerepébe! Október 26-30-a között 14 órakor gyerekeknek szóló mozifilmekkel várják a családokat.

Mulan

október 26. 14.00

Színes, szinkronizált, amerikai családi kalandfilm, dráma 120 perc


A Mulan nagyívű kalandfilm egy félelmet nem ismerő fiatal nőről, aki férfinak álcázza magát, hogy csatasorba állhasson a kínát fenyegető északi betörők ellen. A megbecsült harcos legidősebb lányaként született Hua Mulan bátor, eltökélt, talpraesett ifjú hölgy. Mikor a császár határozata értelmében minden családból csatlakoznia kell egy főnek a hadsereghez, átveszi gyengélkedő apja helyét Hua Jun néven, s végül Kína legnagyobb harcosainak egyike válik belőle.

A húsz évvel ezelőtt bemutatott animációs változatot egy Oscar-díjra és két Golden Globe-ra jelölték. A legendás hős története Kína egyik legkedveltebb mondája, és ma is része a tananyagnak a kínai iskolákban. Egy egész évet felölelő, világszéles szereplőválogatás után Liu Yifei (A tiltott királyság) kapta meg Hua Mulan szerepét. Partnerei többek között Donnie Yen, Jason Scott Lee, Tzi Ma valamint Gong Li és Jet Li lesznek, a film rendezője Niki Caro (A bálnalovas).

Óriásláb – Családi bevetés

Színes, szinkronizált, belga-francia családi animációsfilm, 89 perc

október 27. 14.00

Vannak családok, amelyek egy kicsit vadak…

A legendás Óriásláb népszerűsége töretlen, mióta kamasz fia segítségével megmenekült a gonosz tudósok kezei közül. A szőrős, bozontos, csupaszív óriás elszánt környezetvédő aktivistaként éli boldogan életét családjával, és állati jófej barátaival. Ám amikor egy nap tudomására jut, hogy az egyik gyönyörű természetvédelmi terület veszélyben van, nyakába veszi a vadont, és mentőakcióra indul.


Azonban az erdők őrzője, az állatok hatalmasra nőtt védelmezője titokzatos körülmények között eltűnik. Így ismét Óriásláb szuperképességekkel rendelkező fián, Adamen a sor, hogy apukája segítségére siessen. A kalandvágyó kissráchoz ezúttal anyukája, és a vad família állati jóbarátai is csatlakoznak, hogy egy hihetetlenül veszélyes és izgalmakkal teli bevetésen mentsék meg a bajba jutott Óriáslábot, és az alaszkai rezervátum kedves lakóit

Yakari – A mozifilm

Színes, belga-francia-német animáció, 82 perc

október 28. 14.00 és 31-én 16.00

Yakari, a kis sziú indián törzse a vándorló bölénycsorda nyomát követi. A fiú saját útját járja legjobb barátjával, a bátor és szabad lóval, Kismennydörgéssel. Útja során Yakari találkozik totemállatával, a Nagysassal, aki egy varázslatos tollal és egy rendkívüli képességgel ajándékozza meg: beszéli és érti az állatok nyelvét. Yakari és Kismennydörgés hosszú utat járnak be a félelmetes prémvadászok földjén, Észak-Amerika lélegzetelállító, de veszélyes tájain, míg újra megtalálják a hazavezető utat.

Yakari eredetileg egy népszerű képregényhős, a történet és a karakterek szülőatyja két svájci képregény rajzoló, Job és Derib. A nagysikerű képregényt számos nyelvre lefordították, majd az állatokkal beszélő, jólelkű sziú indián kisfiú kalandjairól nagy sikerű televíziós rajzfilmsorozat készült. Yakari kalandjai először kerülnek nagyvászonra egy egészestés animációs mozifilm formájában.

Álomépítők

Színes, szinkronizált, dán animációs kalandfilm, 80 perc

október 29.,  14:00

Minna élete a feje tetejére áll, amikor édasapja új menyasszonya és annak lánya beköltözik hozzájuk. A vele egykorú Jenny kiállhatatlan és Minna minden erőfeszítése ellenére sem tud közelebb kerülni utálatos mostohatestvéréhez. Egy éjszaka aztán a kislány felfedez egy varázslatos világot, ahol hatalmas színpadokon készülnek az álmaink, szorgos kis álommunkások segítségével. Mikor rájön, hogyan tudja befolyásolni az embereket az álomépítők segítségével, igyekszik Jenny álmaiba is beférkőzni, hogy végre igazi család lehessen belőlük.

Az elfeledett herceg

Francia-belga vígjáték, családi kalandfilm, 101 perc, 2020

október 30.14:00

Djibi pedáns apaként egyedül neveli szeme fényét, hét éves kislányát, Sofiat. A esték elmaradhatatlan rítusa az elmerülés a mesék fantasztikus világában: az apa minden este mesél a lányának, s közös fantáziavilágukban csodálatos tündér-kalandok válnak valóra. A sármos herceg szerepében pedig a lány hőse, az apa tündököl. Öt évvel később az immár kamaszlány Sofia lassan kinő apja meséiből, helyette inkább korosztálya fiútagjaival ismerkedik és új herceg hódítja meg a szívét. Ahogy az apa a mesék világában is távolabb kerül imádott lányától, úgy a való életben is – nincs más hátra, mindent el kell követnie, hogy valahogy hős maradjon tinédzserré váló gyereke életében.

“Csokit vagy csalunk!” Halloween-séta a Vacsi-közben

​2020. október 31., 18:00-21:00 Vacsi köz
Akik szívesen fogadnak csokival naggggyon ijesztő, jelmezekbe öltözött gyerekeket, jelentkezzenek messenger üzenetben az eseménynél a pontos címmel (lentebb találod).

JÁTÉKSZABÁLYOK:

 • aki nyitott a kopogtatásra, gyújtson mécsest az ablakban
 • ...készüljön bőven édességgel
 • az útra kelő gyerkőcöket lehetőleg felnőtt vagy nagyobb tesó kísérje
 • kérjük, mindenki tartsa be az alapvető együttműködési szabályokat
 • minden fogadó résztvevőnek küldök az adott héten egy képet, amit kérünk színesben kinyomtatva kifüggeszteni az ajtóra (ez segíti a beazonosítást)
 • minden gyerkőc szüleinek küldök az adott héten pontos címlistát, ahova bekopogtathattok
 • kérem, hogy jelentkezzen a szülő is, hány gyereket indít el.

Jelentkezés tehát:

A Szilva Egyesület nevében: Emődi Edit”

Őszi szüneti táborok

Ha dolgoznál akkor a táborok megmenthetnek, hogy a gyerkőcnek mégis jól és tartalmasan teljen el a szünet, de akár egy-egy napra is jól jöhet egy klassz tematikus tábor!

KALANDOS ŐSZI NAPKÖZI a Hírös Agóra helyszínein 2020. október 26-30-ig, de akár 1-1 NAPRA is csatlakozhatnak a gyerekek a kalandokhoz!

1. MOZGÁSOS – JÁTÉKOS napközi 7-13 éveseknek
Zene, tánc, mozgás, kreativitást fejlesztő programok, biztonságos környezet, kiváló szakemberek, minden napra más-más kaland. Pl: Aerobik edzés. Játékos, mozgásos feladatok, csapatjátékok. Gerinc prevenciós gyakorlatok. Látogatás a vízmű dombhoz, a sportpályák és erősítő, kardió gépek kipróbálása. Relaxációs gyakorlatok. Látogatás a FormaZona-ba. Latin zumba és a héten megismert mozgásformák átismétlése.
Amire szükség lesz: 4db buszjegy vagy bérlet. Sok folyadék, ha lehet, víz. Zárt sportcipő és akinek van otthon, 1 db polifom.
A program az időjárás függvényében változhat!
Vezeti: Novák Anikó és Gémes Tímea tánctanárok 70-603-4464-es és 30-591-7741
Információ: Nagy József, jozsef.nagy@hirosagora.hu

2. ÖNBIZALOMTURBÓ - Jobb agyféltekés kreatív rajzolás 8-13 éveseknek
Minden olyan gyereknek itt a helye, aki: nem szeret,- vagy úgy érzi, nem tud rajzolni, aki élvezi a rajzolás minden egyes pillanatát, aki szeretné fejleszteni rajztudását. Miket tanulunk? Új rajzolási technikákat, különleges árnyékolási technikákat, agyintegráló gyakorlatokat. Mit fejlesztünk? A szem- kéz koordinációt, a koncentrációképességet a megfigyelést, a kézügyességet. A sikerélmény garantált!
Szakmai vezető: Sántáné Beke Anikó középiskolai rajztanár
Információ: Acsai Rita, rita.acsai@hirosagora.hu

3. TEXTILCSODÁK - kreatív alkotás 6-12 éveseknek
Ha hiszed, ha nem, sok izgalmas dolgot Te magad is könnyedén elkészíthetsz, játszva megtanulhatsz varrni. Megmutatom a fortélyokat, beavatlak a rejtelmekbe! Mindennap újabb használati tárgyat, csodalényt, ékszert fogunk készíteni.
Szakmai vezető: Dobos Klára foltvarró
Információ: Acsai Rita, rita.acsai@hirosagora.hu

4. NANBUDO 6-14 éveseknek
A Nanbudo tökéletesen alkalmazkodik a gyerekekhez. Ajánlott a fiatalok fizikai fejlesztésére, de mindenekfelett szellemük kihangsúlyozására és azon értékek gyakorlatba történő áthelyezésére, melyeket tanít.
A nanbudo szó jelentése: kapcsolat a természettel, pozitív energia, életerő.
Edzésprogram: az alaptechnikák, sok játékkal, tartás-, egyensúly-, koncentrációképesség javítása, jobb légzéstechnika elsajátítása, egészségmegőrzés, önkontroll és önfegyelem erősítése. Ezt délután szabadidős programok egészítik ki.
Szakmai vezetők: Nemcsik Szabolcs 1. Danos mester, a Magyar Nanbudo Szövetség Free Line Sportegyesületének edzésvezetője és Kecskés Dóra tanító, színjátszócsoport vezető
Információ: Zum Erika, erika.zum@hirosagora.hu

5. FELFEDEZŐ KALANDOK 8-12 éveseknek
Az egészséges életmód jegyében egészségmegőrzés, baleset megelőzés, kirándulás, elsősegélynyújtás, akadályverseny sok-sok zenével, dallal.
Vezeti: Lipóthné Komjáti Andrea, a Magyar Vöröskereszt BKKM-i Szervezetének igazgatója és Fazekas István, a Mosolyra Hangolók Zenekar vezetője
Információ: Csizmadia Ilona ilona.csizmadia@hirosagora.hu

6. „HETÉNYI ÉLMÉNYEK” - napközi 7-13 éveseknek
Ideje: október 26-án és október 27-én
Helyszíne: Hetényegyházi Közösségi Ház, Kossuth u. 83.
A gyerekek a kézműves foglalkozások mellett lovas kocsikáznak, járják a természetet és kutyás bemutatón is részt vesznek.
Információ: Mészáros Judit judit.meszaros@hirosagora.hu

7. SAKK NAPKÖZI 6-12 éveseknek
Sport és tudomány együtt. Elméleti és gyakorlati sakkoktatásban részesülnek a gyerekek.
A villámversenyeket, szimultánokat és logikai fejtörőket, játékos szabadtéri foglalkozásokkal vezetjük le. Erre a programra jelentkezni e-mailen is lehet a jelentkezési lap küldésével: palimresakk@gmail.com
Szakmai vezető és információ: Pál Imre sakkedző, 70/280-7817,76/472-728

Infó: Telefon: 76/481-523 és 503-880

„HETÉNYI ÉLMÉNYEK” - napközi
Hetényegyházi Közösségi Ház, Kossuth u. 83.

7-13 éveseknek napközi: a gyerekek a kézműves foglalkozások mellett lovaskocsikáznak, járják a természetet és kutyás bemutatón is részt vesznek. Díja naponta: 5000 Ft

Információ: Mészáros Judit judit.meszaros@hirosagora.hu 76/472-713

Őszi szünetes lazulás az Ötpöttyben

Négy nap vagy négy délelőtt? Te döntöd el!
Töltheted velünk az egész napot, vagy lehetsz a társaságunkban akár csak a délelőttre, egy vagy több napra. Mi készülünk!
KisAnna újra beveti magát és teljesíti a kívánságokat, pont úgy mint a nyári táborozásaink idején.
Társasozás, tökfaragás, őszi séta a dombnál, kuckózós filmnézés, kedvedre kreatívkodás.
Jelentkezés: 30-6764345

És ha utaznátok, mutatunk pár igazán jó családi kirándulási célpontot:

 


 

Ha igazán mesés és felejthetetlen kirándulási célpontot kerestek Miskolcon, feltétlenül látogassatok el a Diósgyőri várba és a lábánál elhelyezkedő Tündérkertbe - Mesés kirándulási célpont: a Tündérkert és a Diósgyőri vár

Mutatunk 3 családi parkot, ha szeretnétek kicsit felpörgetni a kamaszgyerekeitek adrenalin szintjét, vagy kicsit kimozdítani őket a komfortzónájukból, úgy hogy mindezt ti is élvezzétek közben. - Kirándul a család - 3 fantasztikus hely, amit kamasz gyerekekkel nem hagyhattok ki

Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkba látogatni ideális családi program, hiszen kulturális élmény, játékos történelemtanulás és kirándulás is egyben - Időutazás Ópusztaszeren

Élményekben gazdag, kirándulásban lehet részetek a családdal a Tisza-tavi Ökocentrumban is - Tisza-tavi Ökocentrum - egész napos családi kirándulás és kaland

Persze nem feltétlenül kell messzire utaznotok, pakoljátok össze a családot, és fedezzétek fel az ősz színeit itt a környéki erdőkben, parkokban, vagy az Arborétumban. Sokszor gondoljuk azt, ha messzire megyünk többet kapunk, pedig néha ezek lesznek a legemlékezetesebb kirándulások!​

És ne felejtsétek!!!

A Kajla-útlevéllel és diákigazolvánnyal a MÁV-START és a GYSEV vonalain ingyen utazhatnak a szünetben a gyerekek és két kísérője is 33 százalékos kedvezményre jogosult! Bővebben itt találod!

 

Makai Marianna - Kecskemétimami

 

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden cseppje kincs! Az anyatejes táplálás világnapja

Minden cseppje kincs! Az anyatejes táplálás világnapja

Az ENSZ 1992-ben az anyatejes táplálás világnapjává nyilvánította augusztus 1-jét, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet az anyatej fontosságára, valamint a szoptatás az anya és a gyermek közötti személyes kapcsolat kialakításában játszott meghatározó szerepére.
Mire jó a csend?

Mire jó a csend?

Túl nagy a zaj a világban, rengeteg inger, üzenet jut el hozzánk, állandóan szól valami. Értékessé vált a csend, hiszen a rohanó hétköznapokon kevés adatik belőle. Amikor nyáron egy hétre kiürült a lakásunk – táborozó gyerekek, üzleti úton lévő férj – „megcsendült a csend”.
„Elereszti a hasizmokat úgy, hogy a hasa kissé lesüllyedjen, majd elgondolkozik azon, hogy már megint milyen kövér lett az utóbbi időben”- avagy a nő és férfi közötti különbségek

Szégyenlős vagy csábító - avagy a nő és a férfi közötti különbségek a zuhanyzóban

Micsoda rendkívüli kihívást jelent az, ha valaki úgy dönt, megosztja sorsát, vagy inkább a fürdőszobáját egy ellenkező neművel... 
Hol zöldebb?

Zöldnek lenni trendi! Magyarország zöld térképe

Egy nagyon kedves olvasónk, Gábor kérésére most egy olyan hazai gyűjteményt hoztam el Nektek, amiben térképes és tematikus kereső segítségével tudjátok fellelni azokat a helyeket és szolgáltatókat, akik egy kicsit zöldebbé teszik mindennapjaitokat.
Ugrás az oldal tetejére