Jelenlegi hely

Kecskeméti Család és KarrierPONT: Összhangban a hivatás és a magánélet

Szerencsére a modern nőnek ma már nem kell választania, hogy a hivatásában szeretne kiteljesedni, vagy pedig a családalapításból venné ki a részét.

A kettő ugyanis maximálisan összeegyeztethetővé vált, különösen mióta a kecskeméti Család és KarrierPONT egy uniós pályázat adta lehetőségeket kihasználva a hölgyek mellé állt, hogy segítséget nyújtson abban, hogy mind a munkaerő-piacon, mind pedig a magánéletben megtalálják a számukra ideális helyet.

A kecskeméti Család és KarrierPONT munkatársai azért dolgoznak, hogy információkkal, képzésekkel, és tanácsadással nyújtsanak segítséget a különféle női szerepek összeegyeztetésében. Legyen szó akár otthoni családtag gondozása miatti korlátozottabb munkavállalási lehetőségről vagy szülés utáni visszatérésről a munka világába, mindenki megtalálhatja a számára hasznos információkat, hogy könnyebben vegye az elé gördülő akadályokat. Ebben játszhat fontos szerepet az álláskeresést, munkahelyváltást segítő információnyújtás, a munkahelyek, illetve pozíciók kigyűjtése, ezzel kapcsolatos információ átadása, az atipikus foglalkoztatási formák bemutatása, ill. a munkáltatók atipikus foglalkoztatással kapcsolatos szemléletformálása.

A karrierrel kapcsolatos tanácsadások mellett természetesen rengeteg, a civil életben hasznos ingyenes szolgáltatást is igénybe vehetnek az érdeklődők. Ilyenek például az

  • egészséges táplálkozással,
  • gyerekneveléssel kapcsolatos foglalkozások,
  • vagy éppen a mentálhigiénés-,
  • jogi- és pszichológiai,
  • vállalkozásalapítási,
  • HR egyéni tanácsadások.

Emellett számos készségfejlesztő és felkészítő kiscsoportos foglalkozás, valamint a Családbarát Ország Kft. által kifejlesztett képzés pl. a munkába való visszatérést, a munka és magánélet egyensúlyának megteremtését elősegítő érhető el a "Nők a családban és a munkahelyen" című standard felhívás keretében meghirdetett pályázat megvalósítása Kecskemét Megyei Jogú Város és a Kecskeméti Járás területén című, EFOP-1.2.9-17-2017-00019 azonosítószámú projekt keretében még 2021. március 31-ig.

A www.nokcsaladmunka.hu honlapunkon szintén ingyenesen érhető el a vállalkozóvá váláshoz segítséget nyújtó, három modulból álló e-learning tananyagunk.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Miért nem vagyunk mi szuperanyuk? - Bebetonozott hagyomány, vagy instant anyaság?

Miért nem vagyunk mi szuperanyuk? - Bebetonozott hagyomány, vagy instant anyaság?

Hogy miért kapjuk sokszor meg a „bezzeg az én időmben, mindig rendben volt a ház, finom főtt étellel az asztalon, pedig még ennyi elektromos csodánk sem volt?”. Hogy a mai lányok miért nincsenek felkészítve az életre? Van erre egy teóriám.
A tornaszőnyegről a digitális térbe avagy miért jó az online mozgás

A tornaszőnyegről a digitális térbe avagy miért jó az online mozgás

A bezártság és a beszűkült mozgási lehetőségek alaposan átalakították az edzőtermi kínálatot. Gyakorlatilag mindenki az online térben próbál érvényesülni, ami hatalmas választékot eredményezett. Válogatásunkban a kicsiktől a 60+os tornáig, a jógától a pilates-en át az intimtornáig végigvesszük a kínálatot.
Gyerekrajz pályázat-Kreatív gyerekeket keres a Beango designer márka

Beango stílus designer rajzpályázata gyerekeknek - fődíj egy egyedi szülő-gyerek ruhaszett

Pályázat típusa: rajzpályázatKorosztály: 5-12 évesBeküldési határidő: 2021. március 14.
5 lépés gyermekünk sikeres motiválásához - letölthető jutalomtáblával

4 lépés gyermekünk sikeres motiválásához - letölthető jutalomtáblával

Sok szülő panaszkodik arról, hogy úgy érzi, nincs eszköz a kezében, amivel motiválni tudná gyermekét, legyen szó feladat megoldásáról vagy otthoni teendők ellátásáról. Ez az elmúlt időszakban több családban is kicsúcsosodott. Ehhez próbálunk néhány ötletet, megoldást adni, ami segíthet motiválni gyermekünket. Sőt hoztunk Nektek egy szuper letölthető jutalomtáblát is!
Ugrás az oldal tetejére