Jelenlegi hely

Merjünk táborozni!

A tavalyi több hét bezártság után ezrek lélegeztek fel a bejelentés hallatán, hogy megnyithatják kapuikat a napközis és ottalvós táborok. Most, egy év elteltével a gyerekek és a szülők elvárásai talán még kevésbé esnek egybe azt illetően, mitől lesz jó egy tábor. Előbbiek az élményeket várják, utóbbiak számára pedig talán minden eddiginél fontosabb szempont a higiénia és a biztonság 2021-ben is. A szervezők ezzel tisztában vannak, és megnyugtatnak minden kedves szülőt: ezúttal is nyugodt szívvel elengedhetik csemetéiket.

Szigorú szabályok mellett is élvezhető

Magyarország vezető táborszervezői kidolgoztak egy 21 pontos iránymutatást, amely még a kormány és az operatív törzs előírásainál is szigorúbb; ezekről részletesen beszámolnak a táboroztatók honlapján.

A PEOPLE TEAM többségében szabadtéren lebonyolított programjai után a résztvevők a kecskeméti Neumann János Egyetem Homokbányai Kollégiumában hajthatják álomra fejüket, összezsúfolódás helyett kétágyas, fürdővel ellátott ikerszobákban. Öt gyerekre jut egy felügyelő, a folyamatos orvosi jelenlétet pedig három orvos biztosítja. A gyakori kézmosáson és a szellőztetésen túl naponta többször fertőtlenítik a kilincseket, a villanykapcsolókat, a közösen használt eszközöket, a játékokat, a bútorokat és a mellékhelyiségeket. A napi három közös étkezést az oldalról nyitott hangárban bonyolítják le. A személyes instrukciókon kívül figyelemkeltő táblákat és feliratokat is elhelyeznek a tábor több pontján, kézfertőtlenítőkkel pedig minden csomóponton találkozhatnak. Az óvintézkedések mégsem csorbítják az élményt.

Változatos programok színes egyéniségeknek

A PEOPLE TEAM sokszínűségét mutatja, hogy iskolai és gyermekotthonos csoportok, klubok egyaránt szívesen csatlakoznak táboraikhoz. A résztvevők bármelyik program mellett voksolhatnak, illetve kialakíthatják saját napirendjüket is. Menet közben tevékenységet válthatnak, ha újabb dolog kelti fel az érdeklődésüket – ezzel a szabadsággal főként a kisebbek szoktak élni. Délelőttönként komplex, 5-15 fős tematikus foglalkozások formálják a diákok képességeit, délután pedig azok a barátok is együtt lehetnek, akik különböző érdeklődési körük miatt napközben nem egy csapatban „dolgoznak”.

A jelentkezők tíz témacsomagból választhatnak, amelyek a nyelvtanulástól a drónépítésen, a régészeten és a vegán szakácskodáson át az óceánok megmentéséig mintegy 30 topikot ölelnek fel. Évek óta töretlen népszerűségnek örvend a robotika, akárcsak a fotós vagy a főzős foglalkozások. Az angolt anyanyelvi beszélők tanítják. A mozogni vágyókat korszerű sportpályák, többek között foci-, tenisz- és röplabdapálya várja.

A különféle témakörök vezérelve, hogy a gyerekek a témavezetők támogatásával megtalálják a választ kérdéseikre. A foglalkozások célja maradandó tudást nyújtani élvezhető formában. Úgy telnek a táborozás órái örömben, sikerekben, hogy közben a fiatalok szinte észrevétlenül szereznek jártasságot egy-egy kiválasztott területen, amelyet továbbtanulásnál is kamatoztathatnak.

Noha turnusonként a tanárokkal és az önkéntesekkel együtt akár ötszázan is részt vehetnek a PEOPLE TEAM táborában, a 30 éves múlt bizonyítja, hogy emellett is kiemelten figyelnek az egyéni kérésekre, legyen szó akár a foglalkozásokról, akár az együttlakásról vagy az étkezésről.

Az egyedi igényeket, problémákat a jelentkezési lapon vagy külön e-mailben is lehet jelezni, ezáltal minden felmerülő igénynek eleget tudnak tenni.

A 2021-es tábori turnusok a következők: (1) július 25–31. (2) augusztus 1–7. (3) augusztus 8–14.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

23 mondat, amit ne mondj annak, aki bajban van

23 mondat, amit ne mondj annak, aki bajban van

Te is tudsz ilyen „jó szándékú”, de romboló mondatokat? Nekem a „kedvenceim” az „Engedd el!” a „Másoknak sokkal nehezebb” és a „Tudom, mit érzel”. Ilyenkor szívesen visszakérdeznék: Tényleg tudod?! Szerintem fogalmad sincs…
Love my Snowboard – Fotó- és videópályázat

Love my Snowboard – Fotó- és videópályázat

Pályázat típusa: fotó- és videó pályázatBeküldési határidő: 2022. március 30.
Novellapályázat Preyer Hugo emlékére 2022

Novellapályázat Preyer Hugo emlékére 2022

Pályázat típusa: sci-fi novellák írásaBeküldési határidő: 2022. március 31.Korcsoport: 3-12. osztályos gyerekek
Távoli világok meghódítói – Makettépítő pályázat

Távoli világok meghódítói – Makettépítő pályázat

Pályázat típusa: makettépítő pályázatBeküldési határidő: 2022. március 31.Korcsoport: 3-12. osztályos gyerekek
Ugrás az oldal tetejére