Jelenlegi hely

Miért nem szárad be a toner? Így működik a lézernyomtató

A lézernyomtatókról a laikus többség annyit tud, hogy bár többe kerülnek, mint a tintasugaras változatok, a fenntartásuk gazdaságosabb, mert ebben az esetben a „patron” nem szárad be, illetve lényegesen több oldal nyomtatható egy töltettel. Azzal azonban már kevesebben vannak tisztában, hogy a lézernyomtatók hogyan is működnek, miért tudnak gazdaságosak lenni, akár egy irodában, naponta több száz oldal nyomtatása esetén is.

Így dolgozik a lézernyomtató

A lézernyomtató, illetve a tintasugaras nyomtató közti legnagyobb különbség, hogy míg utóbbi tintával dolgozik, előbbihez egy jó minőségű toner fog kelleni. A toner tulajdonképpen festékkazetta, amelyben festékpor van. Ez az oka annak, hogy a tintapatronnal szemben a toner nem tud beszáradni, ugyanis nincs, ami megszáradjon, hiszen eleve porról van szó.

A lézernyomtató az úgynevezett száraz beleégetési folyamatot alkalmazva port visz a papírra egy fém henger, valamint lézersugár segítségével. A lényeg az, hogy a festékpor a vezető hengerre kerül, viszont csak azon a részen marad meg, ahol a lézer a hengert megvilágítja. Amikor a papír hozzáér a hengerhez, a hengeren rögzített festék a papír felületére kerül. Mivel a por maga nem maradna meg a papíron, két hengerre is szükség van, amik belevasalják, mégpedig oly módon, hogy az egyik a képet nyomja a papírra, a második pedig 200 fokra felmelegítve belevasalja a festékport.

Mitől függ a nyomtatás minősége?

Ahhoz, hogy egy lézernyomtatóval a nyomtatás jó minőségű legyen, szükség van megfelelő tonerre is. Egy jól bevált Samsung M2026 tonerrel például gyönyörű képet tudunk rögzíteni.

Az egyébként is gazdaságos lézernyomtató működtetése még gazdaságosabbá tehető, ha kompatibilis tonert használunk az eredeti helyett. Szinte mindegyik lézernyomtatóhoz elérhetők ilyen változatok is, így az egyébként is viszonylag ritkán esedékes toner cserét még olcsóbban tudjuk kivitelezni.

Bár a bekerülési költsége nagyobb, egy jó minőségű lézernyomtató hamar visszahozza az árát, ezért akár otthonra is javasolható.

A fotó forrása:

Rimdeika / Shutterstock.com

Szponzorált tartalom

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Ingyenesen látogatható Eta néni elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaháza

Eta néni 2022-ben ismét sok szeretettel vár mindenkit! Nyitva a ház az adventi időszakban.Dabason van egy ház, ami varázslatos ünnepi fényárban úszik. De nem egyszerűen tujákra aggatott fényfüzéreket kell elképzelni, hanem egy olyan színes csillogást, mintha becsöppentél volna egy karácsonyi Hollywoodi rajzfilm közepébe. Eta néni több mint tíz éve díszíti fel házát és udvarát az ünnepek közeledtével.
Karácsonyi fényárban úszó csodaházak, avagy a legszebb karácsonyi kiránduló helyek

Karácsonyi fényárban úszó csodaházak, avagy a legszebb karácsonyi kirándulóhelyek

Karácsony gondolatán, nincs az a fényár, amitől besokallnék, még ha az egész ország egy csillogó villogó nagy meseházzá öltözne, én azt is gyönyörűnek látnám. Lassan a porták ünnepi kivilágításba borulnak, ám vannak, akik igazán kiemelkedő módon öltöztetik fel házaikat, és turistalátványossággá növik ki magukat kicsik és nagyok örömére egyaránt.
Országos Adventi vásár és programajánló

Országos Adventi vásár és programajánló

Nagyon sok városban a megszokottól eltérően alakulnak az adventi időszakra tervezett vásárok, programok, beleszól a rezsigrincs. Tartsatok velünk országos adventi vásári körképünkön!
A Föld szineitől a glamourig: Karácsonyi trendek 2023

A Föld színeitől a glamourig: Karácsonyi trendek 2023

A legnagyobb karácsony témájú vásár minden év februárjában mutatja be a legújabb trendeket. Talán elrugaszkodottnak tűnnek ezek a stílusok az átlagembernek, de a vásár látványvilága akkor is lenyűgöző és kihagyhatatlan.
Ugrás az oldal tetejére