Jelenlegi hely

Minden kérdésükre választ kaphattak a szülészet új főorvosától a kismamák a Születésünnep fórumán

Második hete zajlik a Születésünnep rendezvénysorozata Kecskeméten, amelynek egyik fénypontja minden évben, - és akkor persze amikor sikerül is megvalósítani – a szülészet dolgozóival való személyes fórum, ahol az érdeklődő anyukák nyíltan kérdezhetnek és választ is kapnak.

Idén ez minden várakozáson felüli volt, egyrészt mert egy teljesen új embert ismerhettek meg, másrészt mert bármilyen, akár kényes kérdésre is, nyílt, őszinte választ kaphattak. Tegnap délután Kovács-Dandi Csilla vezetésével, Dr. Fekete Zoltán PhD. osztályvezető főorvosától, a Kecskeméti Kórház Szülészet- Nőgyógyászati Osztály új főorvosától kérdezhettek az anyukák. - A vele készült korábbi interjút itt olvashatjátok! 

A régi SZTK előadó nagy terme pillanatok alatt megtelt kismamákkal, anyukákkal, babákkal és apukákkal, ahol a főorvos úr percek alatt megteremtette azt a bizalmas légkört, amelyben az édesanyák és édesapák őszintén feltehették a szüléssel, a kórházi protokolokkal, a vizsgálatokkal kapcsolatos kérdéseiket, félelmeiket.

Nagyon fontos kapcsolódási pontok ezek, hiszen ez által jobban megérthetik és elfogadhatják az anyukák a kórházi döntéseket, a kórház dolgozói viszont így tudhatják meg, hogy mi az, amire a kismamáknak szükségük van, mi az, amiben biztonságban érezhetik magukat ahhoz, hogy a kecskeméti kórházat válasszák családdá válásuk helyszínéül.

Bár a fórumon a főorvos úr válaszolta meg az összes felmerülő kérdést, de a végén a sorok között ülő kollégáit is bemutatta az anyukáknak, Bodorné Újlaki Georginát a szülészet főnővérét, dr. Oskolás Odett doktor nőt, és dr. Bóka Bence doktor urat, akik a szülészeten dolgoznak.

Külön kiemelném, hogy az év során csak itt van lehetősége az anyáknak az intézményen kívül személyes kapcsolatba kerülni a kecskeméti szülészettel.

A Születésünnep és a Kecskemétimami együttes törekvése az, hogy a következő években is ez meg tudjon valósulni, akár évi több alkalommal is.

Nagyon sikeres volt a rendezvény, és itt nem csak szervezésileg értem ezt, hanem az anyukák elégedettségei végett is, már ez a röpke két óra is hatalmas bizalmat és megértést teremtett a szülészet iránt, ami elősegítheti az anyák és az apák önbizalmának erősítését, és segíthet abban, hogy biztonságban és tájékozottan várják gyermekük érkezését, és nem utolsó sorban hidat épít az anyák és a kecskeméti szülészeti intézmény közé…

Makai Marianna

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Anyai bűntudat, meg amit akartok

Anyai bűntudat, meg amit akartok

Van az úgy, hogy a szakember is csetlik-botlik... ;-) Elrontja, elfelejti, elbizonytalanodik, megkérdőjelezi magát, sőt segítséget is kér. Kis-Kovácsné Vancsa Barbara írása.
A lelkét is tápláld! – 30 megerősítő szülői mondat

A lelkét is tápláld! – 30 megerősítő szülői mondat

A pozitív megerősítések, dicsérő szavak a felnőtteknek is fontosak, de a gyerekeknek szárnyakat adnak, növelik az önbizalmukat. Néhány egyszerű szó, mondat, amit érdemes kipróbálni. A szokásos kérések, fegyelmezések után íme a pozitív lista:
Színes Állatvilág Rajzpályázat

Színes Állatvilág Rajzpályázat

Pályázat típusa: alkotópályázatBeküldési határidő: 2023. október 1.Korcsoport: 4 - 12 éves gyerekeknek
Ásd bele magad!

Ásd bele magad!

Pályázat típusa: alkotópályázatBeküldési határidő: 2023. október 15.Korcsoport: 9. - 12. osztályos diákoknak
Ugrás az oldal tetejére