Jelenlegi hely

Minden kérdésükre választ kaphattak a szülészet új főorvosától a kismamák a Születésünnep fórumán

Második hete zajlik a Születésünnep rendezvénysorozata Kecskeméten, amelynek egyik fénypontja minden évben, - és akkor persze amikor sikerül is megvalósítani – a szülészet dolgozóival való személyes fórum, ahol az érdeklődő anyukák nyíltan kérdezhetnek és választ is kapnak.

Idén ez minden várakozáson felüli volt, egyrészt mert egy teljesen új embert ismerhettek meg, másrészt mert bármilyen, akár kényes kérdésre is, nyílt, őszinte választ kaphattak. Tegnap délután Kovács-Dandi Csilla vezetésével, Dr. Fekete Zoltán PhD. osztályvezető főorvosától, a Kecskeméti Kórház Szülészet- Nőgyógyászati Osztály új főorvosától kérdezhettek az anyukák. - A vele készült korábbi interjút itt olvashatjátok! 

A régi SZTK előadó nagy terme pillanatok alatt megtelt kismamákkal, anyukákkal, babákkal és apukákkal, ahol a főorvos úr percek alatt megteremtette azt a bizalmas légkört, amelyben az édesanyák és édesapák őszintén feltehették a szüléssel, a kórházi protokolokkal, a vizsgálatokkal kapcsolatos kérdéseiket, félelmeiket.

Nagyon fontos kapcsolódási pontok ezek, hiszen ez által jobban megérthetik és elfogadhatják az anyukák a kórházi döntéseket, a kórház dolgozói viszont így tudhatják meg, hogy mi az, amire a kismamáknak szükségük van, mi az, amiben biztonságban érezhetik magukat ahhoz, hogy a kecskeméti kórházat válasszák családdá válásuk helyszínéül.

Bár a fórumon a főorvos úr válaszolta meg az összes felmerülő kérdést, de a végén a sorok között ülő kollégáit is bemutatta az anyukáknak, Bodorné Újlaki Georginát a szülészet főnővérét, dr. Oskolás Odett doktor nőt, és dr. Bóka Bence doktor urat, akik a szülészeten dolgoznak.

Külön kiemelném, hogy az év során csak itt van lehetősége az anyáknak az intézményen kívül személyes kapcsolatba kerülni a kecskeméti szülészettel.

A Születésünnep és a Kecskemétimami együttes törekvése az, hogy a következő években is ez meg tudjon valósulni, akár évi több alkalommal is.

Nagyon sikeres volt a rendezvény, és itt nem csak szervezésileg értem ezt, hanem az anyukák elégedettségei végett is, már ez a röpke két óra is hatalmas bizalmat és megértést teremtett a szülészet iránt, ami elősegítheti az anyák és az apák önbizalmának erősítését, és segíthet abban, hogy biztonságban és tájékozottan várják gyermekük érkezését, és nem utolsó sorban hidat épít az anyák és a kecskeméti szülészeti intézmény közé…

Makai Marianna

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Hogy valóban élményekkel teli legyen a nyár!

Hogy valóban élményekkel teli legyen a nyár!

Mostanra már nyakig vagyunk a nagy nyári szünet kellős közepében. Mindenki elképesztően várta, a szülők talán már el is felejtik a holazalvókám-elfelejtettükalogopédiafüzetet-beposhadtazúszáscucc kombinációját, a gyerekeknek pedig egy ideje nem kell a szülők gyengéd (vagy épp agyvérzésközeli hangvételű-keljmárfelmertelkésünk!!!) ébresztésére kelniük. Szóval mit csinálnak? Hát még az ébresztőóra megcsörrenése ELŐTT természetesen közlik, hogy felkeltanaaaap, éhesvagyooook, kakiltaaaaam :D Én nem tudom, hogy vannak kódolva, de egyszerűen félelmetes, hogy a tanév idején 7kor sírva nyalábolom ki az ágyból az ovist, bezzeg a szünidőben 6kor már arcon pörögnek a testvérével együtt… Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Rázva, keverve... jeges tea és kávé italok forró napokra

Rázva, keverve... jeges tea és kávé italok forró napokra

A nagy nyári melegben gyakran úgy érezzük, hogy könnyebb lenne egy kávéval, vagy teával. Forró helyzetekre jól jön néhány jeges korty akár mindkettőből.
Bolhazsákok és könyvmolyok

Bolhazsákok és könyvmolyok

Emlékszel még gyerekkorodból az összebújós meseolvasásokra? Az első kiböngészett betűkre, mikor végre összeállt egy szó? A takaró alatt zseblámpával olvasott regényekre? A könyvek világába belépés élménye egy életre elkísér bennünket.
Így lesz ügyes kezű gyereked

Így lesz ügyes kezű gyereked

Sok szülő csak az iskolaérettségi vizsgálatok során szembesül azzal, hogy óvodás gyermekének a rajzkészsége, vonalvezetése még nagyon távol áll attól, amilyen készségekre az első osztályban szüksége lesz. Kézenfekvőnek tűnhet ilyenkor színezők és feladatlapok garmadájával elárasztani a gyereket, ám a mozgások finomodásához nem erre van szükség.
Ugrás az oldal tetejére