Jelenlegi hely

Nem mindennapi dolgok, amik mellett minden nap elmegyünk Kecskeméten

Mit szólnátok egy kis túrához Kecskeméten, ahol különleges dolgokat fedezhettek fel? Nem is gondolnánk, hogy mennyi ilyen rejtett szépség van a városban, ami mellett szinte nap, mint nap csak elsétálunk és észre sem vesszük! Nyitott szemmel járni az utcákon nemcsak hasznos, de érdekes is lehet.  

Ezeket a helyeket, szobrokat mi már bizony felfedeztük és jó szívvel ajánljuk nektek, hogy látogassátok meg őket Kecskeméten járva-kelve. Ha ti is tudtok hasonló rejtett kincseket a városban, osszátok meg velünk!

Tulipános praxinoszkóp

A helyi buszvégállomás melletti parkban van egy különleges, mozgóképes szobor, ami többek között zománcból és üvegből készült. Bárki megpörgetheti és máris elindul a varázslat. A praxinoszkópon a Kecskeméti Rajzfilmstúdióban készült fázisrajzokból alakul ki a lovas mozgása úgy, hogy tengelyre helyezett tükörlapok szaggatják meg a látványt. 

Régi SZTK oldalának történetmesélő oszlopai 

Ki ne ismerné János vitézt, Toldit, Ludas Matyit vagy Hófehérkét? A Piaristák terén lévő régi SZTK épületének oldalában (ahol a gyerekrendelő volt) áll négy szürke oszlop. Távolról fel sem tűnik, hogy mit is takarnak a domborművek, azonban közelebbről megnézve máris kirajzolódnak előttünk a mesék. Fejtörőnek is jó program megtekinteni gyerekekkel, hogy vajon kitalálják-e melyik oszlop melyik történetet rejti.  

Naprendszer csillagtúra  

Sokan nem is tudják, de Kecskeméten elénk tárulnak a Naprendszer bolygói közterületi szobrokként, a gyerekek pedig játékosan megismerhetik, hogy a Naphoz képest mekkorák és milyen távolságban helyezkedik el a többi bolygó.  
Fedezzük fel a lakóhelyünket, izgalmas bolygóközi kecskeméti utazásra invitálunk benneteket, akár a gyerekekkel, akár a pároddal. A túra részletes leírását itt találjátok.

Szerelmesek fája 

A legtöbb ember tudja, hogy a Benkó Zoltán Szabadidőközpontba általában pihenni, feltöltődni, sétálni, vagy sportolni járnak az emberek. A Domb tetején ráadásul található egy olyan hely, ami nagyon varázslatos. Úgy hívják, hogy szerelmesek fája és fűződik hozzá egy legenda, miszerint 4 arkangyal vigyáz a dombra és Kecskemétre. A mesébe illő legenda szerint, ha párotokkal megkerülitek ezt a fát a házasságkötéseteket megelőzően, akkor örökké szeretetben és boldogságban fogtok élni. Szóval, ha eddig még csak fontolgattátok, hogy felmentek a dombra, akkor most már erősen ajánljuk! 

Meg nem született magzatok kegyhelye az Arborétumban 

A legutolső hely, amit ajánlunk az elcsendesedést, emlékezést és gyászfeldolgozást hivatott segíteni. A Kecskeméti Arborétumban a kápolna mögött található a meg nem született magzatok kegyhelye. Félig-meddig elzártan a külvilág elől le lehet ülni, meggyújtani egy mécsest, imádkozni, emlékezni.  

Szépvölgyi Anna

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Rajzpályázat a Föld napja alkalmából fogyatékossággal élő gyermekek és fiatalok számára

Rajzpályázat a Föld napja alkalmából fogyatékossággal élő gyermekek és fiatalok számára

Pályázat típusa: alkotópályázat fogyatékossággal élő gyermekek és fiatalok számára Beküldési határidő: 2023. április 23.
Rajzverseny III. Károly király koronázása alkalmából

Rajzverseny III. Károly király koronázása alkalmából

Pályázat típusa: alkotópályázat több korcsoportban Beküldési határidő: 2023. április 23.
Kockashop alkotói verseny felnőtteknek

Kockashop alkotói verseny felnőtteknek

Pályázat típusa: alkotópályázat felnőtteknek Beküldési határidő: 2023. április 23.
Kockashop rajzverseny: „A Föld napja!”

Kockashop rajzverseny: „A Föld napja!”

Pályázat típusa: alkotópályázat óvodásoknak és alsósoknak Beküldési határidő: 2023. április 23.
Ugrás az oldal tetejére