Jelenlegi hely

Így fejlesztheted gyermekeid készségét már kiskorukban!

A zenélés kortalan. Pontosan ezért nincs az az életkor, amikor ne toppanhatna be a mindennapokba. Elég csak belegondolni abba, hogy a kisbabák többnyire mitől nyugodnak meg? Az énekléstől, vagy a lejátszott harmóniáktól. Zene a sírás, a nevetés, ütem a tapsolás és a gügyögés. Minden pillanat telve van hangjegyekkel. Ezért aztán sohasem korai elkezdeni a zenei készségek fejlesztését, amik ráadásul pozitívan befolyásolhatják az agy további területeinek barázdálódását.

Mivel érdemes kezdeni?

Azzal, ami a gyerkőc számára vonzó és ellenállhatatlan. Ha például szeret tapsolni, ha folyton ritmusra jár a keze-lába, akkor bizony a dob nagyszerű választás. Az elektromos variáció abszolút szomszédbarát. Az állítható hangerőn túl a méret sem okozhat fennakadást, lévén kifejezetten helytakarékos alternatíváról van szó. A tartóssága megkérdőjelezhetetlen, mindennek tetejében kezdő szett is vásárolható belőle. Azaz nyugodtan, teljesen hozzá nem értőként is oda lehet ülni mögé, megtapasztalva, hogy mit is jelent, vagy jelenthet majd egyszer a dobolás. Eleinte ez kitűnő játék, aztán később tanári segítséggel hobbivá, sőt akár még többé is válhat.

Semmiképpen sem érdemes olyan modellben gondolkodni, ami nem ideális az aktuális helyzethez viszonyítva. Ha a gyermek még életében soha nem fogott dobütőt a kezébe, akkor egy kezdő készlet a tökéletes döntés. Minden megvan benne, ami elvárható. Az izgalom pedig alapjáraton adott és megkérdőjelezhetetlen. Ha pedig eljön az idő a későbbiekben, akkor természetesen következhet a fejlődés, egy szinttel feljebb lépés. A lényeg a fokozatosság! A csalódás, a sikertelenség csak elkedvtelenedéshez vezet.

Akkor gitárból sem célszerű egyből haladót választani?

De még mennyire, hogy nem! Amúgy ez kezdő felnőtteknél sincsen másként. Még jó, hogy mindig ott ildomos kezdeni, ahol éppen tartunk. A gyerek gitár erre lett kitalálva. A fokozatosság elve mentén haladva ez a legjobb hangszer az alapok elsajátításához. Aztán természetesen, ha eljön a kellő idő, akkor jöhet a következő, már komolyabb hangszer beszerzése.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Pöttyös Panni alkotói pályázat

Pöttyös Panni alkotói pályázat

Pályázat típusa: alkotói pályázat óvodsoknak és kisiskolásoknak Beküldési határidő: 2023. április 23.
"Ez a gyerek egyszerűen csak épp kamasz, elindult a nővé cseperedés rögös útján" - egy nem kitűnő bizonyítvány margójára

"Ez a gyerek épp csak kamasz, elindult a nővé cseperedés rögös útján" - egy nem kitűnő bizonyítvány margójára

Esik a havaseső és fagyos szél csípi arcom a délutáni szürkületben, mikor várom a villamost egy hosszú és megterhelő januári munkanap után.Annyira elfáradtam ma, csak bámulni szeretnék ki az ablakon, és nézni, ahogy a város elhalad mellettem.Éppen csak lehuppanok az ülésre, mikor két korombeli nő foglal helyet előttem.
Szeleburdi gyerekek cinkos anyái - avagy szülők, akik titokban színeznek

Szeleburdi gyerekek cinkos anyái - avagy szülők, akik titokban színeznek

Szeptembertől a gyerekeink házi feladata okozza az egyik legnagyobb stresszforrást a családokban. Bár ugye a legtöbb szakember már nyíltan hangoztatja: "az otthoni házi feladat rossz hatással van a gyerek és a szülő kapcsolatára", még sincs ilyen irányú változás a rendszerben.
Életmódváltás 10 egyszerű lépésben

Életmódváltás 10 egyszerű lépésben

Ha január, akkor sokak fogadalmában az életmódváltás szerepel. Hogy egészségesebben fognak táplálkozni, esetleg bevezetik a rendszeres testmozgást az életükbe. Ehhez szeretnék nektek segítséget nyújtani 10 egyszerű lépésben.
Ugrás az oldal tetejére