Jelenlegi hely

Óriáskerék épül Kecskeméten, avagy indul a Téli Csodaország

Megint csak jónak ígérkezik a Kecskemét Téli Fesztivál, ami idén a Téli Fényünnep és Csodaország elnevezést kapta. Nem véletlen lett a névváltoztatás, hiszen idén minden eddigitől eltérő, gazdag és meglepő programkínálattal, és egy valódi fényárban úszó csodaországba repülhetünk az adventi időszakban.

A csodaország legnagyobb látványossága, hogy 35 méter magasból gyönyörködhetünk Kecskemét belvárosi panorámájában, hiszen egy óriáskerék kerül felállításra a 0 kilométerkő és a Lordok háza közti területen. Igazi kuriózum lesz a létesítmény, bár a  XIII. Helyi Termék Ünnepen alkalmával volt már egy kisebb változat a városban, de ez most felülmúl minden elképzelésünket! Látványos kelléke lesz a november 27-én kezdődő adventi kecskeméti Csodaországnak, ami sok újdonságot rejt idén.

Kiemelkedő látványosságokban bővelkedik majd a Deák tér is, középpontjában a Hírős Agóra pazar fényfestésben pompázó épületével, amely előtt egy jégszobrász a nézők szeme láttára fog alkotni, egy igazi mesebeli Mikulásház is várja majd a gyermekeket, s világító rénszarvasok fogják őrizni a város karácsonyfáját. Természetesen a főtér idén is fényárba borul, és újabb világító elemekkel is bővült, mint például a világító rénszarvasok, melyek a város karácsonyfáját őrzik majd. Az adventi hétvégéken térségi vagy Kecskeméthez kötődő fellépőkkel, ünnepváró, szívmelengető eseményekkel készülnek a szervezők.

Az óriáskerék felállítása már meg is kezdődött, a tervek szerint már a hétvégén fel is ülhetünk rá az első gyertyagyújtás napján, és több mint 1 hónapig található meg majd a város szívében.

A jelenleg érvényben lévő szabályozások alapján az összes látványosság a pandémiás szabályok betartásával látogatható!

- Makai Marianna -

.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

„Hagyj el egy mikulás csomagot” és csalj mosolyt egy kisgyermek arcára

„Hagyj el egy mikulás csomagot” és csalj mosolyt egy kisgyermek arcára

Ha felerősödik a vágy, hogy segíts másokon, akkor itt egy remek lehetőség, amivel bizony nagy mosolyt csalhatsz egy gyermek arcára! Nincs más dolgod, csak egyszerűen december 6-ára készíts egy mikulás csomagot, és rakd le egy padra, egy párkányra, bárhová, ahol egy kisgyermek megtalálhatja.
Fénylő ablakok nyílnak – Világító adventi kalendárium

Fénylő ablakok nyílnak – Világító adventi kalendárium

Élő adventi naptárrá változnak azok a települések, ahol a házak ablakait ünnepi fénybe és díszbe öltöztetik, számmal jelölve a napokat december elsejétől karácsonyig. A várakozás izgalma igazi közösségi élménnyé válik. Testi-lelki egészséget szolgáló program lehet ilyenkor az esti séta lakóhelyünk utcáin.
Sorozatfüggő, gasztromán, kirakós vagy kitalálós... adventi kalendárium ötletek

Sorozatfüggő, gasztromán, kirakós vagy kitalálós... adventi kalendárium ötletek

Avagy last minute adventi kalendáriumok. Míg határidők léteznek, a last minute kifejezés örök szóhasználatban marad. Percek alatt kell megoldanunk 24 egyformát és a belevalókat. Hidd el, nem olyan nagy ördöngősség, már ha van inspiráció.
Beszélgetős padok a magány ellen

Beszélgetős padokkal a magány ellen

Ez egy egyszerű, de jól működő kezdeményezés, ami több országban is elterjed: a „Happy to chat" padok arra ösztönzik az embereket, hogy beszélgessenek egymással.
Ugrás az oldal tetejére