Jelenlegi hely

Óvodai jelentkezés menete és feltételei a 2021/2022. évre valamennyi önkormányzati fenntartású oviba

ÓVODAI JELENTKEZÉS feltételei a 2021/2022. nevelési évre valamennyi önkormányzati fenntartású köznevelési intézmény esetében.

A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 8.§ (2) bekezdése szerinta gyermek abban az évben, amelynek augusztus 31. napjáig a harmadik életévét betölti, a nevelési év kezdő napjától legalább napi négy órában óvodai foglalkozáson vesz részt.

A szülő - tárgyév május 25. napjáig benyújtott - kérelme alapján a gyermek jogos érdekét szem előtt tartva, annak az évnek az augusztus 31. napjáig, amelyben a gyermek a negyedik életévét betölti, a felmentést engedélyező szerv - Kecskeméti Járási Hivatal (6000 Kecskemét, Széchenyi krt. 12.) - felmentheti az óvodai foglalkozáson való részvétel alól, haa gyermek családi körülményei, sajátos helyzete indokolja.

Óvodába a gyermeket 3. életéve betöltése után lehet felvenni.Felvehető, aki a harmadik életévét a felvételtől számított fél éven belül betölti, feltéve, hogy minden, a településen lakóhellyel, ennek hiányában tartózkodási hellyel rendelkező hároméves és annál idősebb gyermek óvodai felvételi kérelme teljesíthető.Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata fenntartásában működő valamennyi óvoda fogadja az integráltan nevelhető sajátos nevelési igényű gyermekeket.

A felvételi kérelem elutasítása esetén a döntés közlésétől számított 15 napon belül a szülők Kecskemét Megyei Jogú Város Jegyzőjének címzett, de az érintett intézménynek (óvodának) beküldöttérdeksérelemre hivatkozó kérelmet nyújthatnak be.Az óvodaköteles gyermek beíratásának elmulasztása szabálysértésnek minősül.Amennyiben a szülő nem tesz eleget kötelességének, aKecskeméti Járási Hivatal elrendeli az óvodai nevelés keretében folyó foglalkozáson való részvételt.

Az óvodába jelentkezni csak JELENTKEZÉSI LAP beküldésével lehet.

Az óvodai jelentkezési lap beküldésének határideje: 2021. április 22. napja.

A Kormány a veszélyhelyzet kihirdetéséről és a veszélyhelyzeti intézkedések hatálybalépéséről szóló 27/2021. (I. 29.) Korm. rendelet1. §-ávalMagyarország egész területére veszélyhelyzetet hirdetett ki.Tekintettel a veszélyhelyzetre, jelentkezni 2021. április 22. napjáig KIZÁRÓLAG ELEKTRONIKUS ÚTON lehetséges, a www.kecskemet.hu honlapról letölthető jelentkezési lapkitöltésével.

Jelentkezés menete:

  • A www.kecskemet.hu főoldalon kattintson az „óvodai jelentkezés” banner-re.
  • A jelentkezési lap egy Word dokumentum, gépen töltse ki és mentse el.
  • A kitöltött, elmentett jelentkezési lapot e -mailben küldje el a választott intézmény székhelyének e-mail címére:
  1. Corvina Óvoda: beiratkozas.corvina@gmail.com
  2. Ferenczy Ida Óvoda: beiratkozas.ferenczy@gmail.com
  3. Kálmán Lajos Óvoda: beiratkozas.kalman@gmail.com

Az óvoda vezetője a hozzá eljuttatott jelentkezési lapokalapján a gyermekek felvételéről 2021. május 5-ig hoz döntést. Az óvoda vezetője a felvételi döntésről írásban értesíti a szülőt. A jelentkezésre a járványügyi helyzetre tekintettel, KIVÉTELES ESETBEN TELEFONON is van lehetőség 2021. április 21-22. napján 8-1600 óra között a választott óvodában.


 

 
 
 
 
 

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

23 mondat, amit ne mondj annak, aki bajban van

23 mondat, amit ne mondj annak, aki bajban van

Te is tudsz ilyen „jó szándékú”, de romboló mondatokat? Nekem a „kedvenceim” az „Engedd el!” a „Másoknak sokkal nehezebb” és a „Tudom, mit érzel”. Ilyenkor szívesen visszakérdeznék: Tényleg tudod?! Szerintem fogalmad sincs…
Love my Snowboard – Fotó- és videópályázat

Love my Snowboard – Fotó- és videópályázat

Pályázat típusa: fotó- és videó pályázatBeküldési határidő: 2022. március 30.
Novellapályázat Preyer Hugo emlékére 2022

Novellapályázat Preyer Hugo emlékére 2022

Pályázat típusa: sci-fi novellák írásaBeküldési határidő: 2022. március 31.Korcsoport: 3-12. osztályos gyerekek
Távoli világok meghódítói – Makettépítő pályázat

Távoli világok meghódítói – Makettépítő pályázat

Pályázat típusa: makettépítő pályázatBeküldési határidő: 2022. március 31.Korcsoport: 3-12. osztályos gyerekek
Ugrás az oldal tetejére