Jelenlegi hely

Óvodai jelentkezés menete és feltételei a 2021/2022. évre valamennyi önkormányzati fenntartású oviba

ÓVODAI JELENTKEZÉS feltételei a 2021/2022. nevelési évre valamennyi önkormányzati fenntartású köznevelési intézmény esetében.

A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 8.§ (2) bekezdése szerinta gyermek abban az évben, amelynek augusztus 31. napjáig a harmadik életévét betölti, a nevelési év kezdő napjától legalább napi négy órában óvodai foglalkozáson vesz részt.

A szülő - tárgyév május 25. napjáig benyújtott - kérelme alapján a gyermek jogos érdekét szem előtt tartva, annak az évnek az augusztus 31. napjáig, amelyben a gyermek a negyedik életévét betölti, a felmentést engedélyező szerv - Kecskeméti Járási Hivatal (6000 Kecskemét, Széchenyi krt. 12.) - felmentheti az óvodai foglalkozáson való részvétel alól, haa gyermek családi körülményei, sajátos helyzete indokolja.

Óvodába a gyermeket 3. életéve betöltése után lehet felvenni.Felvehető, aki a harmadik életévét a felvételtől számított fél éven belül betölti, feltéve, hogy minden, a településen lakóhellyel, ennek hiányában tartózkodási hellyel rendelkező hároméves és annál idősebb gyermek óvodai felvételi kérelme teljesíthető.Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata fenntartásában működő valamennyi óvoda fogadja az integráltan nevelhető sajátos nevelési igényű gyermekeket.

A felvételi kérelem elutasítása esetén a döntés közlésétől számított 15 napon belül a szülők Kecskemét Megyei Jogú Város Jegyzőjének címzett, de az érintett intézménynek (óvodának) beküldöttérdeksérelemre hivatkozó kérelmet nyújthatnak be.Az óvodaköteles gyermek beíratásának elmulasztása szabálysértésnek minősül.Amennyiben a szülő nem tesz eleget kötelességének, aKecskeméti Járási Hivatal elrendeli az óvodai nevelés keretében folyó foglalkozáson való részvételt.

Az óvodába jelentkezni csak JELENTKEZÉSI LAP beküldésével lehet.

Az óvodai jelentkezési lap beküldésének határideje: 2021. április 22. napja.

A Kormány a veszélyhelyzet kihirdetéséről és a veszélyhelyzeti intézkedések hatálybalépéséről szóló 27/2021. (I. 29.) Korm. rendelet1. §-ávalMagyarország egész területére veszélyhelyzetet hirdetett ki.Tekintettel a veszélyhelyzetre, jelentkezni 2021. április 22. napjáig KIZÁRÓLAG ELEKTRONIKUS ÚTON lehetséges, a www.kecskemet.hu honlapról letölthető jelentkezési lapkitöltésével.

Jelentkezés menete:

  • A www.kecskemet.hu főoldalon kattintson az „óvodai jelentkezés” banner-re.
  • A jelentkezési lap egy Word dokumentum, gépen töltse ki és mentse el.
  • A kitöltött, elmentett jelentkezési lapot e -mailben küldje el a választott intézmény székhelyének e-mail címére:
  1. Corvina Óvoda: beiratkozas.corvina@gmail.com
  2. Ferenczy Ida Óvoda: beiratkozas.ferenczy@gmail.com
  3. Kálmán Lajos Óvoda: beiratkozas.kalman@gmail.com

Az óvoda vezetője a hozzá eljuttatott jelentkezési lapokalapján a gyermekek felvételéről 2021. május 5-ig hoz döntést. Az óvoda vezetője a felvételi döntésről írásban értesíti a szülőt. A jelentkezésre a járványügyi helyzetre tekintettel, KIVÉTELES ESETBEN TELEFONON is van lehetőség 2021. április 21-22. napján 8-1600 óra között a választott óvodában.


 

 
 
 
 
 

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Májusi bakancslista

Májusi bakancslista

Ebben a szép tavaszi hónapban új élmények, új lehetőségek, várnak: a szürkeséget megtöri a napfény, végre meleg van, virágillattal telik meg a levegő. A hosszú bezártság után jól esik kimozdulni, szabadtéri programokat tervezni, felfedezni természet szépségeit. Ehhez adunk néhány pofonegyszerű tippet!
Zöldebb lett a föld! - Kecskeméti alkotói pályázat

Zöldebb lett a föld! - Kecskeméti alkotói pályázat

Pályázat típusa: alkotóiKorosztály: 3 -18 éves - 4 korcsoportbanBeküldési határidő: 2021. május 20.
Egyedülálló lehetőség óvodáknak, iskoláknak: Várépítő pályázat! Ezt kár lenne kihagynod!

Egyedülálló lehetőség óvodáknak, iskoláknak: Várépítő pályázat! Ezt kár lenne kihagynod!

Ha a Ti ovitokra is ráférne a felújítás, vagy az iskolai mosdót kellene rendbetenni, akkor itt a nagy lehetőség: pályázzatok! Az idei évben több, mint 20 vállalat és szervezet csatlakozott a Várépítő pályázat felajánlói közé. Ezzel összesen 13,6 millió forint + ÁFA értékű termékre, 1,9 millió forint készpénzre, és számokban ki nem fejezhető, önkéntes munkában felajánlott szolgáltatásra lehet pályázni. 
Még hasznos is lehet, ha játszik a gyerek? – ezekkel a videojátékokkal tanulhat nyelvet

Még hasznos is lehet, ha játszik a gyerek? – ezekkel a videojátékokkal tanulhat nyelvet

Digitális bennszülötteknek hívjuk a Z generációs - 1990 után született – gyerekeket, ők már az internettel együtt nőttek fel, és annak minden előnyével és hátrányával meg kell küzdeniük. Nekünk, akik még előtte voltunk gyerekek, és a gyerekkori emlékeink a valós világról szólnak, sok esetben nehéz elfogadni, vagy épp támogatni gyerekünket a számítógépes világ kapcsán. Pedig számos előnnyel is járhat, csak ki kell nyitnunk a világra! - Dezsőfi Beatrix középiskolai angoltanár írása.
Ugrás az oldal tetejére