Jelenlegi hely

Óvodai jelentkezés menete és feltételei a 2021/2022. évre valamennyi önkormányzati fenntartású oviba

ÓVODAI JELENTKEZÉS feltételei a 2021/2022. nevelési évre valamennyi önkormányzati fenntartású köznevelési intézmény esetében.

A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 8.§ (2) bekezdése szerinta gyermek abban az évben, amelynek augusztus 31. napjáig a harmadik életévét betölti, a nevelési év kezdő napjától legalább napi négy órában óvodai foglalkozáson vesz részt.

A szülő - tárgyév május 25. napjáig benyújtott - kérelme alapján a gyermek jogos érdekét szem előtt tartva, annak az évnek az augusztus 31. napjáig, amelyben a gyermek a negyedik életévét betölti, a felmentést engedélyező szerv - Kecskeméti Járási Hivatal (6000 Kecskemét, Széchenyi krt. 12.) - felmentheti az óvodai foglalkozáson való részvétel alól, haa gyermek családi körülményei, sajátos helyzete indokolja.

Óvodába a gyermeket 3. életéve betöltése után lehet felvenni.Felvehető, aki a harmadik életévét a felvételtől számított fél éven belül betölti, feltéve, hogy minden, a településen lakóhellyel, ennek hiányában tartózkodási hellyel rendelkező hároméves és annál idősebb gyermek óvodai felvételi kérelme teljesíthető.Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata fenntartásában működő valamennyi óvoda fogadja az integráltan nevelhető sajátos nevelési igényű gyermekeket.

A felvételi kérelem elutasítása esetén a döntés közlésétől számított 15 napon belül a szülők Kecskemét Megyei Jogú Város Jegyzőjének címzett, de az érintett intézménynek (óvodának) beküldöttérdeksérelemre hivatkozó kérelmet nyújthatnak be.Az óvodaköteles gyermek beíratásának elmulasztása szabálysértésnek minősül.Amennyiben a szülő nem tesz eleget kötelességének, aKecskeméti Járási Hivatal elrendeli az óvodai nevelés keretében folyó foglalkozáson való részvételt.

Az óvodába jelentkezni csak JELENTKEZÉSI LAP beküldésével lehet.

Az óvodai jelentkezési lap beküldésének határideje: 2021. április 22. napja.

A Kormány a veszélyhelyzet kihirdetéséről és a veszélyhelyzeti intézkedések hatálybalépéséről szóló 27/2021. (I. 29.) Korm. rendelet1. §-ávalMagyarország egész területére veszélyhelyzetet hirdetett ki.Tekintettel a veszélyhelyzetre, jelentkezni 2021. április 22. napjáig KIZÁRÓLAG ELEKTRONIKUS ÚTON lehetséges, a www.kecskemet.hu honlapról letölthető jelentkezési lapkitöltésével.

Jelentkezés menete:

  • A www.kecskemet.hu főoldalon kattintson az „óvodai jelentkezés” banner-re.
  • A jelentkezési lap egy Word dokumentum, gépen töltse ki és mentse el.
  • A kitöltött, elmentett jelentkezési lapot e -mailben küldje el a választott intézmény székhelyének e-mail címére:
  1. Corvina Óvoda: beiratkozas.corvina@gmail.com
  2. Ferenczy Ida Óvoda: beiratkozas.ferenczy@gmail.com
  3. Kálmán Lajos Óvoda: beiratkozas.kalman@gmail.com

Az óvoda vezetője a hozzá eljuttatott jelentkezési lapokalapján a gyermekek felvételéről 2021. május 5-ig hoz döntést. Az óvoda vezetője a felvételi döntésről írásban értesíti a szülőt. A jelentkezésre a járványügyi helyzetre tekintettel, KIVÉTELES ESETBEN TELEFONON is van lehetőség 2021. április 21-22. napján 8-1600 óra között a választott óvodában.


 

 
 
 
 
 

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden, amit tudnod kell a szétnyílt hasizomról

Minden, amit tudnod kell a szétnyílt hasizomról

Ez a probléma férfiaknál és nőknél egyaránt előfordulhat, sőt csecsemőknél is kialakulhat, mégis legtöbbször a várandóssággal kapcsolatban találkozunk vele. A terhes kismamák esetén általában már a második trimeszterben elindul a hasfal „szétnyílása”. Kezelésével kapcsolatban erősen megoszlanak a vélemények. A magánklinikák gyakran műtétet javasolnak, de nem biztos, hogy minden esetben indokolt – hívta fel a figyelmet Karóczi Csilla a Sherlock Rehab gyógytornásza, manuálterapeutája.
Oké, de hogyaaan? - 5 tipp, hogy hogyan romantikázzunk a családi vakáción

Oké, de hogyaaan? - 5 tipp, hogy hogyan romantikázzunk a családi vakáción

Vajon hogyan lehet a romantikát belecsempészni egy családi vakációba? Milyen praktikákat lehet bevetni annak érdekében, hogy az együtt töltött időben sem feledkezzünk meg egymásról? Azt gondolom könnyedén, csak egy kicsit tervezzünk előre. Hoztam 5 tippet, melyet ti is bevethettek akár azonnal. – Ihász Anita párkapcsolati tréner írása.
Amikor Brúnó még a pocakomban volt, már akkor tudtuk, hogy szeretnénk egyenrangú szülők lenni - Interjú Szegvári Júlia színművésszel

Mindig is tudtuk, hogy szeretnénk egyenrangú szülők lenni - Interjú Szegvári Júlia színművésszel

Szegvári Júlia színművésszel találkoztam, aki a Katona József Nemzeti Színház prózai tagozatának művésze. Júlia kisfia Brúnó 2021-ben született. Az anyaságról, munkáról és a kettő közti egyensúlyról kérdeztem. - Tiszavölgyi Cecília interjúja.
Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

A debreceni Ünnepi Könyvhét valamint új könyvsorozatának első kötetének megjelenése miatt látogatott el Debrecenbe Kovács Attila avagy Holden Rose. Vele beszélgettünk gyerekekről, motívációról, és nem utolsó sorban kamaszoknak szóló 10 pluszos könyvéről, a Lapátos fickóról.
Ugrás az oldal tetejére