Jelenlegi hely

„Számomra elsődleges fontosságú a feltétel nélküli szeretet, ami nélkül nem is lehet igazán jól nevelni”- Farkas Dóra a Mátrix leendő elsős tanító nénije

Nagycsoportos szülőknek szeretnénk megkönnyíteni az iskolaválasztást Dóri néni bemutatásával és gondolatainak megosztásával, aki a Kecskeméti MátrixSuli leendő elsősök tanító nénije lesz.- Farkas Dóra írása.

Élményalapú tanulás, elfogadó légkör, kis létszámú csoportok - A MátrixSuli egy kecskeméti magán általános iskola, mely alternatív, élménypedagógiai módszerekkel tanítja a gyermekeket.

Amikor elérkezik az idő és a szülők iskolát választanak, nagyon sok számukra fontos dolgot vesznek figyelembe. Gyakran látom a szülőkön a tanácstalanságot, a szorongást, hogy vajon megfelel-e majd a gyermeküknek az az iskola, ahova szeretnék küldeni? Talán nem lebecsülendő a félelmük, hiszen a szülő hosszú időszakra választ egy olyan közeget a gyermekének, ami meghatározza majd szinte az egész életét, de a tanuláshoz való viszonyát bizonyára.

Miért fontos a megfelelő iskolaválasztás?

A kis óvódásból gyorsan „kis felnőtt” válik az első osztályban az által, ahogy meghozza a döntéseit, például, hogy teljesít-e, vagy azt milyen módon teszi, megoldja-e a felmerülő akadályokat, esetleg hogyan jön ki társaival. Meg kell vívnia most már „nagyban”, azokat a nehézségeket, amiket mi felnőttek is megoldunk kisebb nagyobb sikerrel a munkahelyünkön. Így a tanulónak az iskola lesz az a hely, ahol több időt tölt, mint a biztonságos otthoni térben. Ezen a helyen fogja átélni a betűk és a számok világának minden egyes rejtélyét, valóságát, örömét és bánatát.

Mi vajon mit adhatunk neki?

A biztonságot. A biztonságot úgy, hogy megtalálom Neki a legmegfelelőbb helyet, ahol az értelme és képzelete is szárnyalhat.

Én 2009-ben végeztem a Károli Gáspár Református Egyetem Tanítóképző Főiskolai Karán Nagykőrösön tanító-hittanoktatóként, ember-és társadalom műveltségterületen. Az évek alatt, szereztem szakvizsgát fejlesztőpedagógia területen, ami még több lehetőséget nyújtott abban, hogy megmutassam mindenkinek, hogy mekkora öröm a tanulás.

12 éve vagyok a pályán ezalatt igazán megismerkedtem a gyermeki lélek különböző sajátosságaival. Célom a mindennapokban az, hogy a tudásátadás mellett a lélek is gyarapodjon. Számomra elsődleges fontosságú a feltétel nélküli szeretet, aminek a segítsége nélkül talán nem is lehet igazán jól nevelni. Hiszen el kell fogadnunk, ha valaki lassabb, nehézségei akadnak vagy éppen olyan szerteágazó a gondolkodásmódja, hogy nehéz vele lépést tartani.

Szeretném, ha a gyermekek személyes példámon keresztül megláthatnák azt, hogy mennyire fontos a tudás, de lélek nélkül ez kevés. Kreativitás, tehetséggondozás, problémamegoldás, értékközvetítés, a pedagógiám támpillérjei.

És fontos, hogy nálunk nincs ki és becsengetés, a tanárok alkalmazkodhatnak a diákok aktuális állapotához, ha fáradtak pihennek vagy kimennek a levegőre, ha nagyon belemerülnek egy témába meghosszabbítják, összevonják az órákat.

Általános iskolai beiratkozások

Minden gyermek abban az évben, amelynek augusztus 31. napjáig a hatodik életévét betölti, tankötelessé válik. 

 

  Találkozzatok velem online még a beiratkozás előtt

  A tervezett kincskeresős nyílt napunkat - a COVID helyzet miatt - el kell halasztanunk.  Helyette április 10.-én 10 órakor mesét olvas fel leendő elsős tanító nénink, Dóri néni! Hogy ne maradjatok le, jelezzétek az eseménynél, hogy ott lesztek!

  „A gyereknevelés és tanítás során az a legfontosabb, hogy egy gyerek mindig tudja, akkor is szeretik őt, ha nem tökéletes, és hogy ezen képes javítani. Ez olyan bizalom a felnőtt részéről, amit minden korú gyerek megérez. Hogy hisznek benne. Tévedhet és hibázhat. Nem kell tökéletesnek lennie. A világ sem az.”        Tari Annamária
  Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
  Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

  Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

  Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
  Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Neked ajánljuk!

  23 mondat, amit ne mondj annak, aki bajban van

  23 mondat, amit ne mondj annak, aki bajban van

  Te is tudsz ilyen „jó szándékú”, de romboló mondatokat? Nekem a „kedvenceim” az „Engedd el!” a „Másoknak sokkal nehezebb” és a „Tudom, mit érzel”. Ilyenkor szívesen visszakérdeznék: Tényleg tudod?! Szerintem fogalmad sincs…
  Love my Snowboard – Fotó- és videópályázat

  Love my Snowboard – Fotó- és videópályázat

  Pályázat típusa: fotó- és videó pályázatBeküldési határidő: 2022. március 30.
  Novellapályázat Preyer Hugo emlékére 2022

  Novellapályázat Preyer Hugo emlékére 2022

  Pályázat típusa: sci-fi novellák írásaBeküldési határidő: 2022. március 31.Korcsoport: 3-12. osztályos gyerekek
  Távoli világok meghódítói – Makettépítő pályázat

  Távoli világok meghódítói – Makettépítő pályázat

  Pályázat típusa: makettépítő pályázatBeküldési határidő: 2022. március 31.Korcsoport: 3-12. osztályos gyerekek
  Ugrás az oldal tetejére