Jelenlegi hely

„Számomra elsődleges fontosságú a feltétel nélküli szeretet, ami nélkül nem is lehet igazán jól nevelni”- Farkas Dóra a Mátrix leendő elsős tanító nénije

Nagycsoportos szülőknek szeretnénk megkönnyíteni az iskolaválasztást Dóri néni bemutatásával és gondolatainak megosztásával, aki a Kecskeméti MátrixSuli leendő elsősök tanító nénije lesz.- Farkas Dóra írása.

Élményalapú tanulás, elfogadó légkör, kis létszámú csoportok - A MátrixSuli egy kecskeméti magán általános iskola, mely alternatív, élménypedagógiai módszerekkel tanítja a gyermekeket.

Amikor elérkezik az idő és a szülők iskolát választanak, nagyon sok számukra fontos dolgot vesznek figyelembe. Gyakran látom a szülőkön a tanácstalanságot, a szorongást, hogy vajon megfelel-e majd a gyermeküknek az az iskola, ahova szeretnék küldeni? Talán nem lebecsülendő a félelmük, hiszen a szülő hosszú időszakra választ egy olyan közeget a gyermekének, ami meghatározza majd szinte az egész életét, de a tanuláshoz való viszonyát bizonyára.

Miért fontos a megfelelő iskolaválasztás?

A kis óvódásból gyorsan „kis felnőtt” válik az első osztályban az által, ahogy meghozza a döntéseit, például, hogy teljesít-e, vagy azt milyen módon teszi, megoldja-e a felmerülő akadályokat, esetleg hogyan jön ki társaival. Meg kell vívnia most már „nagyban”, azokat a nehézségeket, amiket mi felnőttek is megoldunk kisebb nagyobb sikerrel a munkahelyünkön. Így a tanulónak az iskola lesz az a hely, ahol több időt tölt, mint a biztonságos otthoni térben. Ezen a helyen fogja átélni a betűk és a számok világának minden egyes rejtélyét, valóságát, örömét és bánatát.

Mi vajon mit adhatunk neki?

A biztonságot. A biztonságot úgy, hogy megtalálom Neki a legmegfelelőbb helyet, ahol az értelme és képzelete is szárnyalhat.

Én 2009-ben végeztem a Károli Gáspár Református Egyetem Tanítóképző Főiskolai Karán Nagykőrösön tanító-hittanoktatóként, ember-és társadalom műveltségterületen. Az évek alatt, szereztem szakvizsgát fejlesztőpedagógia területen, ami még több lehetőséget nyújtott abban, hogy megmutassam mindenkinek, hogy mekkora öröm a tanulás.

12 éve vagyok a pályán ezalatt igazán megismerkedtem a gyermeki lélek különböző sajátosságaival. Célom a mindennapokban az, hogy a tudásátadás mellett a lélek is gyarapodjon. Számomra elsődleges fontosságú a feltétel nélküli szeretet, aminek a segítsége nélkül talán nem is lehet igazán jól nevelni. Hiszen el kell fogadnunk, ha valaki lassabb, nehézségei akadnak vagy éppen olyan szerteágazó a gondolkodásmódja, hogy nehéz vele lépést tartani.

Szeretném, ha a gyermekek személyes példámon keresztül megláthatnák azt, hogy mennyire fontos a tudás, de lélek nélkül ez kevés. Kreativitás, tehetséggondozás, problémamegoldás, értékközvetítés, a pedagógiám támpillérjei.

És fontos, hogy nálunk nincs ki és becsengetés, a tanárok alkalmazkodhatnak a diákok aktuális állapotához, ha fáradtak pihennek vagy kimennek a levegőre, ha nagyon belemerülnek egy témába meghosszabbítják, összevonják az órákat.

Általános iskolai beiratkozások

Minden gyermek abban az évben, amelynek augusztus 31. napjáig a hatodik életévét betölti, tankötelessé válik. 

 

  Találkozzatok velem online még a beiratkozás előtt

  A tervezett kincskeresős nyílt napunkat - a COVID helyzet miatt - el kell halasztanunk.  Helyette április 10.-én 10 órakor mesét olvas fel leendő elsős tanító nénink, Dóri néni! Hogy ne maradjatok le, jelezzétek az eseménynél, hogy ott lesztek!

  „A gyereknevelés és tanítás során az a legfontosabb, hogy egy gyerek mindig tudja, akkor is szeretik őt, ha nem tökéletes, és hogy ezen képes javítani. Ez olyan bizalom a felnőtt részéről, amit minden korú gyerek megérez. Hogy hisznek benne. Tévedhet és hibázhat. Nem kell tökéletesnek lennie. A világ sem az.”        Tari Annamária
  Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
  Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

  Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

  Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
  Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Neked ajánljuk!

  Amelyik családban odafigyelés és szeretet van, ott a videojátékozás nem lesz akkora probléma, hogy a szülőnek aggódnia kelljen

  Amelyik családban odafigyelés és szeretet van, ott a videojátékozás nem lesz akkora probléma, hogy a szülőknek aggódnia kelljen – kütyüzés szakértői engedéllyel

  Tavaly év tavasza óta, amikor megjelent a digitális tanítás, felerősödtek azok az aggodalmak, hogy a gyerekek rengeteg időt töltenek az online térben, és nemcsak tanulásra használják a számítógépet. Örök dilemma, hogy károsak vagy nem károsak a videojátékok, így összegyűjtöttem néhány érvet mellette és ellene.  Az alább felsoroltakat tudományos kutatások, kísérletek és szakemberek eredményei alapján is alátámasztom. - Dezsőfi Beatrix írása.
  Víruskárok a gyermeklelkekben - óvodásoktól a tinédzserekig, mit okoznak a bezárások

  Víruskárok a gyermeklelkekben - a lelkekben okozott kár nehezebben mérhető, de annál nagyobb!

  Miközben éttermek, hotelek, és más cégek csuktak be vagy nyitottak ki az elmúlt időkben, a gyermeklelkek végig „tárva-nyitva maradtak”, és így könnyebben sérültek. Óvodásoktól tinédzserekig mindenki érintett ebben. Sokan a tinédzserekre gondolnának utoljára, pedig nekik aztán igazán fel van adva a lecke, hogyan találjanak párt maguknak, amikor minden a kevesebb érintkezésről szól. - Érthető módon a szerelmes pároktól valószínűleg a kevesebb érintkezés áll a legtávolabb. - Novák Ferenc írása.
  Megmentő ölelés

  Megmentő ölelés

  Az ölelés megnyugtat, oldja a stresszt, lelki állóképességet ad és növeli az összetartozás érzését. Ez a rendkívüli történet is azt bizonyítja, hogy az ölelés gyógyító erőket tud mozgósítani, sőt életet is menthet.
  Hogyan NE motiváld a vizsgára készülő gyerekedet? 10 mondat, amit azonnal felejts el!

  Hogyan NE motiváld a vizsgára készülő gyerekedet? 10 mondat, amit azonnal felejts el!

  Érettségi, felvételi vagy nyelvvizsga? Szülőként természetes, hogy szeretnénk ilyenkor is a gyerek mellett állni, motiválni, segíteni őt. Mit mondjunk a nagy megmérettetés előtt álló kamaszunknak? Egyelőre azt tudom, hogy mit NE mondjunk! :) Íme 10 demotiváló mondat, amit azonnal törölj ki a szótáradból, ha jót akarsz neki. És magadnak.
  Ugrás az oldal tetejére