Jelenlegi hely

Piacozni menő - avagy kendő a fejre, kosár a karra, induljon a kecskeméti piactúra

Piacra járni bizony újra menő és divatos, már régen nem csak a nagymamák kiváltsága! Talán a gasztroforradalom, a hazai értékek erősödése és az egészségtudatosság lehet az oka, hogy egyre több fiatal és családos cseréli le a nagy bevásárlóközpontokat, a helyi kis termelői árusokra.

Bizony nem csak divatból járunk piacozni, egyszerűen felértékelődött a szerepe annak, hogy amit megeszünk, és amit a családunkkal megetetünk, az az áru milyen forrásból származik. Hiszen Mari néni tojása, vagy Pista bácsi kolbásza nem vetekedhet egy multi termékével sem. Ez nem egy "kérek 10 db tojást és 1 szál kolbászt" vásárlás, itt egy bizalmi impulzusról van szó, ahol annak a tyúknak és a disznónak is megismerhetjük az életútját.

Pont ezért bevallhatom nektek őszintén, hogy nem csak a termékek minősége miatt járok piacra, hanem a feeling miatt, amit ott kapok, ahogy visszarepít a gyerekkoromba, az valahogy pótolhatatlan számomra, és a gyerekeimnek is szeretném ezt a világot bemutatni.

Szóval kendő a fejekre, kosár a karra, induljon a kecskeméti piactúra Bódogh Gabriella vezetésével! Nézzük a listát, hol tudtok piacozni!

Budai utcai Piaccsarnok

A piac hétfő kivételével minden nap kora reggeltől várja, az adott évszaknak megfelelő zöldség és gyümölcs kínálattal a vásárlókat. A piacon olyan mezőgazdasági termékeket is lehet vásárolni, melyeket a hagyományokat követve, kis mennyiségben háztáji vagy kézműves feldolgozással készítenek. A zöldség és gyümölcsök mellett vágott és cserepesvirágokat, valamint minden olyan terméket meg lehet találni, amire egy háztartásban napi szinten szükség van: pl. baromfihús, tőkehúsok, belsőségek és sokminden mást.

A piaccsarnok május 01-től augusztus 31-ig keddtől péntekig 5.30-14 óráig, szombaton 5.30-tól 13 óráig, vasárnap pedig 5.30-tól 12-ig tart nyitva. Szeptember 01 és április 30 között keddtől péntekig 6-tól-14 óráig, szombaton 6-tól-13 óráig, vasárnap pedig 6-tól-12 óráig várja a vásárlókat.

A Budai utcai Piaccsarnok a régi Centrum Áruház mögött, a gombaházakkal övezett parkolón keresztül közelíthető meg.

Kézműves-Termelői vásár

A Kézműves-Termelői vásárt május 14-én, reggel 6 órakor nyitották meg ismét. A Budai utcai Piaccsarnok szabadterének hátsó területén a jövőben minden hónap második és negyedik péntekén 6.00-12.00 óráig kerül megrendezésre a vásár.

A vásáron portékájukat kínáló tehetséges kézművesek azoknak a vásárlóknak az igényeit hivatottak kielégíteni, akik szeretik az igényes, egyedi kézimunkákat, a megbízható, kizárólag természetes alapanyagokat tartalmazó ötletes termékeket.

A Kézműves-Termelői vásárok mindig bővelkednek újdonságokban, meglepetésekben, ezért érdemes kilátogatni.

Széchenyivárosi Kispiac

A Széchenyivárosnak saját piaccsarnoka van, ahova hétfőtől vasárnapig várják a vásárlókat. A városrész lakói könnyű helyzetben vannak, mert kis kosarukkal, bevásárlószatyrukkal a kezükben kényelmesen lesétálnak a kirakodóvásár jellegű piacra és szinte biztosan megtalálnak mindent, amire szükségük van. A piacon nemcsak friss zöldséggel, gyümölccsel, házias ízesítésű füstölt húsáruhoz jutnak, hanem kínálnak mézet, tojásokat és sok egyéb hasznos alapanyagot. A gyerekekről sem feledkeztek meg az árusok, mert sokféle nyalánksággal gondoltak rájuk, a felnőtteknek pedig ruhát és iparcikkeket is kínálnak.

Szent László körúti zsibpiac

Minden kecskeméti jól tudja, ha hétvége jön, akkor zsibvásár. A Szent László körúton 20 hektáros területen található zsibpiac szombatonként 5.30-14.00-ig, vasárnaponként 6.00-14.00 óráig várja az érdeklődőket. A megszállott régiséggyűjtőket és vásárlókat nem riasztja el sem a borongós idő, sem pedig a magasan járó nap melege. Hajtja őket a kalandvágy, a régi tárgyak és különlegességek felkutatása, az idő és lelkesedés, amivel történetüket fejtik meg.

A gyűjtők izgalommal kutatnak a piactér sorai között, olyan tárgyakat keresve, ami nekik szólnak. Sokaknak lim-lomnak számít egy-egy félre dobott kacat, egy megunt holmi, addig a gyűjtő más szemmel látja ugyanazt a tárgyat, mert az ütött kopott holmi a múltról mesél. Sorsokról, a sorsáról, hiszen minden egyes repedés vagy törésnyom a felületén, egy-egy történetet foglal magába. Megmutatja használatát, használóját és a kettejük közötti kapcsolatot, a gyűjtő pedig mint egy könyvből, úgy olvas a nyomokból.

Izgalommal járja át egész lényét, ahogyan óvatosan megfogja, körbe vizsgálja a kiszemelt tárgyat. Gyermeki izgalom járja át, miközben alkudozni próbál, de valójában legbelül tudja, hogy bármit megadna érte, hiszen felbecsülhetetlen értéket tart a kezében.  Ismerős érzésként köszönhet vissza ez az érzés, amit minden alkalommal átélnek akkor, mikor a régiségpiacra látogatnak.

Kecskeméti kisállatvásár - Haszonállatok és hobbi állatok vására

A Szent László körúti vásártéren a Gokart pályával szomszédos területen tartják meg márciustól októberig, minden hónapban 1 alkalommal. A vásáron többek között víziszárnyasokkal, díszmadarakkal, verseny- és díszgalambokkal, hobbi állatokkal, hüllőkkel, ízeltlábúakkal és sok-sok más állatfajjal lehet találkozni. Minden árusnak állatorvosi igazolással kell rendelkezniük, másképp nem árulhatnak élő állatot a vásáron. A vásárlók közvetlenül kérdezhetnek az állattenyésztőktől, akik hasznos tanáccsal látják el őket.

A helyszínen ugyanebben az időpontban veterán autó- és motoralkatrész börzét is tartanak.

A legközelebbi kisállatvásár időpontja május 22-én lesz. További információkért és időpontokért kattints ide. 

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

23 mondat, amit ne mondj annak, aki bajban van

23 mondat, amit ne mondj annak, aki bajban van

Te is tudsz ilyen „jó szándékú”, de romboló mondatokat? Nekem a „kedvenceim” az „Engedd el!” a „Másoknak sokkal nehezebb” és a „Tudom, mit érzel”. Ilyenkor szívesen visszakérdeznék: Tényleg tudod?! Szerintem fogalmad sincs…
Love my Snowboard – Fotó- és videópályázat

Love my Snowboard – Fotó- és videópályázat

Pályázat típusa: fotó- és videó pályázatBeküldési határidő: 2022. március 30.
Novellapályázat Preyer Hugo emlékére 2022

Novellapályázat Preyer Hugo emlékére 2022

Pályázat típusa: sci-fi novellák írásaBeküldési határidő: 2022. március 31.Korcsoport: 3-12. osztályos gyerekek
Távoli világok meghódítói – Makettépítő pályázat

Távoli világok meghódítói – Makettépítő pályázat

Pályázat típusa: makettépítő pályázatBeküldési határidő: 2022. március 31.Korcsoport: 3-12. osztályos gyerekek
Ugrás az oldal tetejére