Jelenlegi hely

Piacozni menő - avagy kendő a fejre, kosár a karra, induljon a kecskeméti piactúra

Piacra járni bizony újra menő és divatos, már régen nem csak a nagymamák kiváltsága! Talán a gasztroforradalom, a hazai értékek erősödése és az egészségtudatosság lehet az oka, hogy egyre több fiatal és családos cseréli le a nagy bevásárlóközpontokat, a helyi kis termelői árusokra.

Bizony nem csak divatból járunk piacozni, egyszerűen felértékelődött a szerepe annak, hogy amit megeszünk, és amit a családunkkal megetetünk, az az áru milyen forrásból származik. Hiszen Mari néni tojása, vagy Pista bácsi kolbásza nem vetekedhet egy multi termékével sem. Ez nem egy "kérek 10 db tojást és 1 szál kolbászt" vásárlás, itt egy bizalmi impulzusról van szó, ahol annak a tyúknak és a disznónak is megismerhetjük az életútját.

Pont ezért bevallhatom nektek őszintén, hogy nem csak a termékek minősége miatt járok piacra, hanem a feeling miatt, amit ott kapok, ahogy visszarepít a gyerekkoromba, az valahogy pótolhatatlan számomra, és a gyerekeimnek is szeretném ezt a világot bemutatni.

Szóval kendő a fejekre, kosár a karra, induljon a kecskeméti piactúra! Nézzük a listát, hol tudtok piacozni!

Budai utcai Piaccsarnok

A piac hétfő kivételével minden nap kora reggeltől várja, az adott évszaknak megfelelő zöldség és gyümölcs kínálattal a vásárlókat. A piacon olyan mezőgazdasági termékeket is lehet vásárolni, melyeket a hagyományokat követve, kis mennyiségben háztáji vagy kézműves feldolgozással készítenek. A zöldség és gyümölcsök mellett vágott és cserepesvirágokat, valamint minden olyan terméket meg lehet találni, amire egy háztartásban napi szinten szükség van: pl. baromfihús, tőkehúsok, belsőségek és sokminden mást.

Nyitva tartás 2022:

A piaccsarnok május 01-től augusztus 31-ig

 • keddtől péntekig 5.30-14 óráig,
 • szombaton 5.30-tól 13 óráig,
 • vasárnap pedig 5.30-tól 12-ig tart nyitva.

Szeptember 01 és április 30 között keddtől

 • péntekig 6-tól-14 óráig,
 • szombaton 6-tól-13 óráig,
 • vasárnap pedig 6-tól-12 óráig várja a vásárlókat.

A Budai utcai Piaccsarnok a régi Centrum Áruház mögött, a gombaházakkal övezett parkolón keresztül közelíthető meg.

Bohém Piac

„Bohém Piac” néven rendezvénysorozat indul a Budai utcai Piacon.

Péntekenként, 7 alkalommal rendezik meg a „Bohém Piac” név alatt futó kézműves-termelői vásársorozatot, mely minden hónap harmadik péntekén kerül majd megrendezésre. 

Május 20. Lurkó pénteken a családokat várják  – palacsintasütés, bábelőadás, kézműveskedés, kiállítás, egyszóval igazi vásári hangulatot hoznak el.

Következő indőpontok: júni. 17., júli. 15., aug. 12., szept. 23., okt 14.

A vásár célja, hogy a helyi termelőktől, kézművesektől való vásárlással támogassa a hazai piacot a régi értékek megőrzésével, a környezettudatosság előtérbe helyezésével.

 • Művész sarok kialakítása - kézműves, alkotóműhely - ahol a kevésbé ismert művészek is megmutathatják alkotásaikat, valamint bepillantást nyerhetnek egy-egy kézműves tárgy elkészítésének munkamenetébe és egyben mesterségeket ismerhetnek meg.
 • Lesznek gasztro pillanatok is – gasztro-show -, melyen egyes vendéglátók séfei a helyszínen varázsolnak ördögi könnyedséggel finomságokat a közönség elé.
 • Továbbá fellépő művészek, zene, kóstolók, nyáron a gyermekeknek játszósarok biztosítja majd a gondtalan, örömteli kikapcsolódást.

Szeretettel várják mindazokat, akik szeretnének egy kicsit töltekezni, kizökkenni a hétköznapokból, 7.00-13.00 óráig a Budai utcai piac épületéhez kapcsolódó szabadtér hátsó részén!

A vásáron portékájukat kínáló tehetséges kézművesek azoknak a vásárlóknak az igényeit hivatottak kielégíteni, akik szeretik az igényes, egyedi kézimunkákat, a megbízható, kizárólag természetes alapanyagokat tartalmazó ötletes termékeket.

A Kézműves-Termelői vásárok mindig bővelkednek újdonságokban, meglepetésekben, ezért érdemes kilátogatni.

Széchenyivárosi Kispiac

A Széchenyivárosnak saját piaccsarnoka van, ahova hétfőtől vasárnapig várják a vásárlókat. A városrész lakói könnyű helyzetben vannak, mert kis kosarukkal, bevásárlószatyrukkal a kezükben kényelmesen lesétálnak a kirakodóvásár jellegű piacra és szinte biztosan megtalálnak mindent, amire szükségük van. A piacon nemcsak friss zöldséggel, gyümölccsel, házias ízesítésű füstölt húsáruhoz jutnak, hanem kínálnak mézet, tojásokat és sok egyéb hasznos alapanyagot. A gyerekekről sem feledkeztek meg az árusok, mert sokféle nyalánksággal gondoltak rájuk, a felnőtteknek pedig ruhát és iparcikkeket is kínálnak.

Forintos Börze

A Széchenyivárosi Kispiac csarnokában rendezik meg  minden hónap 2, és 4. szombatján, 7.00-14 óráig. Akár venni, akár eladni szeretnétek, akkor ez a Zsibi piac és a baba-börzék ötvözetének egy alternatívája lehet. Várják a kisgyermekes szülőket is a börzére, hiszen a kisgyermekruháktól kezdve a különböző korosztályú és nemű gyermekjátékokig, szabadidős programokat támogató eszközökig, megannyi termék szerepel az asztalok repertoárjában. T

Mit vehetsz, vagy mit árulhatsz a gyerekholmik mellett még?

 • felnőttruhák,
 • kiegészítők,
 • cipők,
 • használati tárgyak,
 • megunt, kinőtt jó állapotú cuccokat

Továbbra is arra buzdítanak mindenkit, hogy bátran vigye el a börzére az otthonában fellelhető kinőtt, vagy megunt ruhákat, a már használaton kívüli gyermekjátékokat és egyéb holmikat!

Szent László körúti zsibpiac

Minden kecskeméti jól tudja, ha hétvége jön, akkor zsibvásár. A Szent László körúton 20 hektáros területen található zsibpiac szombatonként 5.30-14.00-ig, vasárnaponként 6.00-14.00 óráig várja az érdeklődőket. A megszállott régiséggyűjtőket és vásárlókat nem riasztja el sem a borongós idő, sem pedig a magasan járó nap melege. Hajtja őket a kalandvágy, a régi tárgyak és különlegességek felkutatása, az idő és lelkesedés, amivel történetüket fejtik meg.

A gyűjtők izgalommal kutatnak a piactér sorai között, olyan tárgyakat keresve, ami nekik szólnak. Sokaknak lim-lomnak számít egy-egy félre dobott kacat, egy megunt holmi, addig a gyűjtő más szemmel látja ugyanazt a tárgyat, mert az ütött kopott holmi a múltról mesél. Sorsokról, a sorsáról, hiszen minden egyes repedés vagy törésnyom a felületén, egy-egy történetet foglal magába. Megmutatja használatát, használóját és a kettejük közötti kapcsolatot, a gyűjtő pedig mint egy könyvből, úgy olvas a nyomokból.

Izgalommal járja át egész lényét, ahogyan óvatosan megfogja, körbe vizsgálja a kiszemelt tárgyat. Gyermeki izgalom járja át, miközben alkudozni próbál, de valójában legbelül tudja, hogy bármit megadna érte, hiszen felbecsülhetetlen értéket tart a kezében.  Ismerős érzésként köszönhet vissza ez az érzés, amit minden alkalommal átélnek akkor, mikor a régiségpiacra látogatnak.

Kecskeméti kisállatvásár, veterán autó- és motoralkatrész börze - Haszonállatok és hobbi állatok vására

A Szent László körúti vásártéren a Gokart pályával szomszédos területen tartják meg márciustól októberig, minden hónapban 1 alkalommal. A vásáron többek között víziszárnyasokkal, díszmadarakkal, verseny- és díszgalambokkal, hobbi állatokkal, hüllőkkel, ízeltlábúakkal és sok-sok más állatfajjal lehet találkozni. Minden árusnak állatorvosi igazolással kell rendelkezniük, másképp nem árulhatnak élő állatot a vásáron. A vásárlók közvetlenül kérdezhetnek az állattenyésztőktől, akik hasznos tanáccsal látják el őket.

A helyszínen ugyanebben az időpontban veterán autó- és motoralkatrész börzét is tartanak.

A legközelebbi kisállatvásár időpontokért kattints ide. 

Makai Marianna 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

A debreceni Ünnepi Könyvhét valamint új könyvsorozatának első kötetének megjelenése miatt látogatott el Debrecenbe Kovács Attila avagy Holden Rose. Vele beszélgettünk gyerekekről, motívációról, és nem utolsó sorban kamaszoknak szóló 10 pluszos könyvéről, a Lapátos fickóról.
Ti ünneplitek még a pedagógusnapot?

Ugye ti is ünneplitek még a pedagógusnapot?

Idén 70 éve, pontosan 1952 június 7-e óta ünnepeljük Magyarországon június első vasárnapján a Pedagógusnapot. Belépünk az óvoda ajtaján és akár évtizedekig elkísérnek minket, velünk vannak, míg tanulunk. Sőt, sokszor tovább. Köszönjük!
Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Tapasztalatok szerint már az anyuka hasában lévő magzatnak is érdemes verseket olvasni. Az itt hallott ritmusokkal, később az adott korosztály számára készült könyvek segítségével akár másfél-két év előnyre is szert tehetnek a gyerekek az iskola első évére kortársaikhoz képest.
Nyáron is tanuljon a gyerek?

Nyáron is tanuljon a gyerek?

Buta kérdés, igaz? Hiszen iskolaidőben sem tanul! Titkos (és aljas de jó szándékkal vezérelt) szülői trükkök, praktikák az észrevétlen nyári tanuláshoz nem csak szülőknek.
Ugrás az oldal tetejére