Jelenlegi hely

Remek előadásokkal vár a 2023/24-es évadban a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház

A tőle megszokott módon, rendkívül mozgalmasan indult el teátrumunk 127. évada. Az évadnyitó társulati ülést már augusztus 22-én megtartotta a színház, amelyen az előző évadról, valamint a nyári, külső helyszíneken aratott sikerekről mesélt a vezetőség.

A társulati ülés érdekessége, hogy mindenki a nézőtéren foglal helyet. Közönségként hallgatták meg Kiss Jenő színművészt; nagy odaadással és tisztelettel figyelték a társulat örökös tagját, amint elszavalja Petőfi Sándor: Levél egy színész barátomhoz című versét.

Idén is minden korosztály megtalálja a számára legérdekesebb előadásokat.
Szeptemberben már bemutatkozott Az Ég tartja a Földet - Erzsébet, a szerelem szentje című musical, amelyet a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon nagyon szerettek a nézők.

Szerednyey Béla rendezésében szeptember 29-e óta látható a Kelemen László Kamaraszínházban a Ne most, drágám! című bohózat, olyan csodálatos szereplőkkel – a teljesség igénye nélkül –, mint Nagy Sándor, Járai Máté és Horváth Alexandra.

Igazi klasszikusokkal várják a legkisebb nézőket. Bizonyára a felnőttek számára is jól ismert történetek a Pinokkió és A kis herceg című mesejátékok. Mindkét mese éppen annyira szól a felnőtteknek is, mint a gyermekeknek. A zene, a látványvilág és a színészi játékok is mindig elbűvölőek, most sem lesz ez másképp. Illetve az előző évadból műsoron marad a Kököjszi és Bobojsza című előadás, amely kihagyhatatlan, mert minden egyes mondata a gyerekekről és a gyerekeknek szól. Tavaly háromszor láttuk a gyerekeimmel és idén is biztosan megnézzük, mindenkinek jó szívvel ajánlom.

Nemzeti színházhoz híven szinte minden műfaj megtalálható a repertoárban, mégis tudtak újdonsággal is készülni. A Felhangolva című koncertszínházi előadás a Ruszt József Stúdiószínházban különleges hangulatot ígér. A színművészek nemcsak a színészetben, de az éneklésben és a zeneszerzésben is remekelnek.

A tehetséges Mr.Ripley című thriller izgalmas fordulatot mutat be egy első ránézésre átlagos fiú életében. Kovács Lehel rendezésében tűzték műsorra a regényadaptációt. Tom Ripleyt Orth Péter hívja életre, kétség sem fér hozzá, hogy fantasztikusan fogja megformálni, hiszen az előző évadban Macbethként zseniálisan játszott.

Nem maradnak a színház szerelmesei mély lelki történések nélkül, ugyanis Csehov: Három nővér című alapművét Szente Vajk rendező tolmácsolásában láthatjuk. Azonban akik a nevetés és a kikapcsolódás miatt érkeznek, ők sem fognak csalódni. Ebben az évadban Csokonai Vitéz Mihály: Az özvegy Karnyóné és Lee Hall: Szerelmes Shakespeare című vígjátéka gondoskodnak a szórakozásról.

A kamaraszínházi repertoárt erősíti majd továbbá a Lévay Viktória rendezésében látható Naptárlányok című színmű. A balett és az opera darabokat egy előadáson belül láthatjuk, mint már annyiszor. A két műfaj egy este alatt nagyon jól ellenpontozza és ki is egészíti egymást, komplex élményt nyújtanak.

A Carmina Burana című táncszínházi előadást a 10 éves balett-tagozat profi táncosainak előadásában láthatjuk. Cseke Péter rendezi Giacomo Puccini: Gianni Schicchi című operáját,  amelyet már nagyon várnak az alkotók és az énekművészek is. A főszereplő furfangos tervet eszel ki, hogy a pénzéhes rokonok eszén túljárjon.

Az idei musical a Meseautó lesz, Galambos Attila és Szente Vajk a felelősek a dalszöveg és a szövegkönyv átírásáért, és ezzel a mi felhőtlen szórakozásunkért.

Aki nem szeretne lemaradni a kiváló bemutatókról, váltson bérletet és biztosítsa be magának a helyét! A lehetőségek tárháza szinte végtelen, minden igényt kielégítő változatokban kaphatóak a bérletek: óvodai, iskolai, ifjúsági, egyetemi, szelvény és felnőttbérlet is a rendelkezésünkre áll. Október 1-jétől november 22-ig ráadásul 15% kedvezménnyel válthatóak meg az erkélybérletek.

Tiszavölgyi Cecília
Fotók: Góg Zsolt

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Amikor jön a kérdés: Tényleg van Mikulás?

Amikor jön a kérdés: Tényleg van Mikulás?

Mindannyian szembetaláltuk már magunkat ezzel a kérdéssel. Első alkalommal, mikor mi magunk szerettük volna tudni, most meg a ló másik oldalán állva. Amennyire gyerekként szerettük volna tudni, épp annyira szeretnénk most elkerülni a válaszadást.
Szeretethiányban felnőni

Szeretethiányban felnőni

Amikor anyává válunk, minden megváltozik. Lelkünk egy része „testünkön kívülre” kerül, megtapasztaljuk, hogy a szeretetünk sosem fogy el, hanem egyre nagyobb és több lesz. Szülőként az élet legtermészetesebb dolga, hogy bármit megtennénk a gyermekünkért, ő számunkra a legfontosabb, születésétől kezdve úgy próbálunk élni, cselekedni, hogy neki majd jobb és könnyebb élete legyen, mint a miénk volt.
Csomagolj zölden karácsonykor!

Csomagolj zölden karácsonykor!

Még bőven van idő felkészülni az ajándékok csomagolására. Miért ne lehetne ezt megtenni környezettudatosan? Ehhez hoztam otthon vagy a természetben is fellelhető alapanyagokat.
20+1 karácsonyi idézet: ajándékkártyára is tökéletes!

20+1 karácsonyi idézet: ajándékkártyára is tökéletes!

Ha Te is szereted idézettel ellátni az ajánddékkártyákat, üdvözlőlapokat, és gondot okoz egy-egy érzés, gondolat megfogalmazása, használd ezeket!
Ugrás az oldal tetejére