Jelenlegi hely

Segítsünk a kecskeméti PIC-en lévő édesanyáknak és a koraszülött osztálynak

Ma Magyarországon minden tizedik kisbaba idő előtt érkezik meg a világra, ők a mi igazi kis hőseink, de a hősök mellett mindig ott állnak az édesanyák, félelemben, ijedten és szorongva, hiszen erre az eseményre nem lehet felkészülni, sem testileg, sem lelkileg.

Azt viszont méltán állíthatom, hogy nekünk van egy Isteni csodánk, úgy hívják dr. Kelemen Edit, a PIC teljes „csapatával”, akik életeket mentenek, méghozzá a legapróbbakét. Nem kis célt tűztek ki maguk elé mégpedig, hogy minden idő előtt világra jött babát megmentsenek és az édesanyák és édesapák egészséges gyermekeket vihessenek haza osztályukról.

De most nem ők mentenek, hanem a hálás édesanyák

2019. decemberben indult egy kezdeményezés olyan szülőktől, akik a korábbi években a karácsonyt és újévet a PIC-en - vagy éppen csak még egy egyben töltött napban reménykedve a terhespatológián - töltötték. Tavaly, a karácsony előtti napokban jelképes ajándékokkal lepték meg a benti anyukákat, a nővéreket és orvosokat. Ezen kívül popsi törlőket, testápolót, textil pelust, plédeket stb vittek be az osztályra.

Ezen a tavalyi eseményen eldöntötték, hogy szeretnének hagyományt csinálni a karácsonykor a kórház koraszülött részlegén tartózkodó szülők megajándékozásából és a koraszülött osztálynak adományozásából.

Idén ez sem olyan egyszerű

Ebben az évben is szeretnék ezt folytatni Pusztai Henriett, Greksa-Katona Mercédesz, Stirzingerné Bíró Gerda, Korfonti-Juhász Szilvia, Béki Orsolya és Szabó-Bimbó Mária segítségével. Bár a pandémia miatt ugyan kicsit másképp, a szülőknek és ott dolgozó orvosoknak idén is kézműves ajándékokkal készülnek, amit ha személyesen nem is tudunk átadni nekik, de be fogják tudni küldeni. Mert a koraszülő édesanyák, akik már több éve ugyan, de ugyanúgy ott állnak az ünnepekkor az inkubátorok mellett, tudják, hogy mennyire fontos a közösség megtartó ereje egy ilyen élethelyzetben.

Az adományozás kapcsán többen – nem csak érintett szülők, nagyszülők-  ajánlották fel tavaly, hogy szívesen segítenének a kecskeméti PICiknek. Igen szerettek volna, ám a covid 19-cel nem számoltak. A vírushelyzet miatt az adománygyűjtést fizikálisan - mindannyiunk egészsége érdekében - nem fogják tudni megvalósítani. Így az adventi időszakban arra biztatnánk mindenkit, aki szívesen adományozott volna karácsony alkalmából a PIC-nek az idén, az utalja el az alapítványuk számlaszámára annak a csomag popsi törlőnek, kis takarónak az árát, amit oda szánt volna.

Hírös Koraszülöttekért Közhasznú Alapítvány

  • K&H Bank - Számlaszám: 10401165-50526685-57561009
  • A közleménybe az kerüljön, hogy : "karácsonyi adomány"

„Nem az számít, hogy mennyit adunk, hanem hogy mekkora szeretet fektetünk az adásba.” (Teréz anya)

Szeretnénk, ha minél több emberhez eljutna a segítség lehetősége. Szóval ha Te is továbbítod ezeket a gondolatokat, hálásak leszünk érte, mert így még többek olvashatnak erről a nagyon fontos témáról.

Makai Marianna - Kecskemétimami

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Miért nem vagyunk mi szuperanyuk? - Bebetonozott hagyomány, vagy instant anyaság?

Miért nem vagyunk mi szuperanyuk? - Bebetonozott hagyomány, vagy instant anyaság?

Hogy miért kapjuk sokszor meg a „bezzeg az én időmben, mindig rendben volt a ház, finom főtt étellel az asztalon, pedig még ennyi elektromos csodánk sem volt?”. Hogy a mai lányok miért nincsenek felkészítve az életre? Van erre egy teóriám.
A tornaszőnyegről a digitális térbe avagy miért jó az online mozgás

A tornaszőnyegről a digitális térbe avagy miért jó az online mozgás

A bezártság és a beszűkült mozgási lehetőségek alaposan átalakították az edzőtermi kínálatot. Gyakorlatilag mindenki az online térben próbál érvényesülni, ami hatalmas választékot eredményezett. Válogatásunkban a kicsiktől a 60+os tornáig, a jógától a pilates-en át az intimtornáig végigvesszük a kínálatot.
Gyerekrajz pályázat-Kreatív gyerekeket keres a Beango designer márka

Beango stílus designer rajzpályázata gyerekeknek - fődíj egy egyedi szülő-gyerek ruhaszett

Pályázat típusa: rajzpályázatKorosztály: 5-12 évesBeküldési határidő: 2021. március 14.
5 lépés gyermekünk sikeres motiválásához - letölthető jutalomtáblával

4 lépés gyermekünk sikeres motiválásához - letölthető jutalomtáblával

Sok szülő panaszkodik arról, hogy úgy érzi, nincs eszköz a kezében, amivel motiválni tudná gyermekét, legyen szó feladat megoldásáról vagy otthoni teendők ellátásáról. Ez az elmúlt időszakban több családban is kicsúcsosodott. Ehhez próbálunk néhány ötletet, megoldást adni, ami segíthet motiválni gyermekünket. Sőt hoztunk Nektek egy szuper letölthető jutalomtáblát is!
Ugrás az oldal tetejére