Jelenlegi hely

Szinte minden bezárt! Mutatjuk hogyan változnak a nyitva tartások a kecskeméti kulturális életben az energiaválság miatt

"A kultúra nem luxus, hanem élet-halál kérdése." Hankiss Elemér. Sajnos januárban mégis luxus lesz... Az energiaválság a közművelődésnek is nagy pofont adott, egyre több intézmény, vállalkozás, kedvenc sport vagy szórakozóhelyünk kényszerül bezárásra, csökkentett nyitva tartásra, vagy valamilyen más intézménnyel való összefonódásra.

Igyekeztünk összegyűjteni, hogy Kecskeméten melyik intézmény nyitva tartása hogyan változik. 

Népi Iparművészeti Gyűjtemény

December 17-től 2023. január 31-ig zárva tart. Február 1-jétől ismét szeretettel várnak mindenkit!

KKJM Szórakaténusz Játékmúzeuma és Műhelye

December 22-től január végéig zárva lesznek.

Cifrapalota:

A Cifrapalota Kiállítóhely 2022. december 18-tól 2023. január 31-ig zázva tart.

Orvos – és Gyógyszerészettörténeti Gyűjtemény és a Magyar Naiv Művészek Gyűjteménye

Előzetes bejelentkezés után látogatható csak!

Leskowsky Hangszergyűjtemény

Januárban és februárban hétfőn zárva, többi napon csak előre bejelentkezett látogatókat fogadnak. Előzetes bejelentkezés a 76/486-616 telefonszámon. 

Könyvtárak:

A nagy könyvtár - Piaristák tere: Keddi és szerdai napokon január 17-től ismét lehet kölcsönözni! Kedden csak az ablakkölcsönzés szolgáltatás fog üzemelni 9 és 18 óra között. Szerdán, csütörtökön, pénteken és szombaton 9 és 18 óráig lesz nyitva a könyvtár. A nagy könyvtári kávézó határozatlag ideig szintén zárva tart.

Hetényegyházi és Széchenyivárosi Fiókkönyvtárak 2023 tavaszáig, fűtési szezon végéig zárva tartanak. Ez idő alatt az ide tartozó érvényes olvasójeggyel rendelkezők a nagy könyvtárba ingyenesen beiratkozhatnak.

Katonatelepi fiókkönyvtár nyitvatartása is változik: hétfőtől csütörtökig 13-18 óráig, pénteken 13-17 óráig látogatható, hétvégente zárva.

Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház

2023. január 1-jétől a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház mindhárom játszóhelye zárva tart. A nagyszínház és a stúdiószínház február 1-jével megnyitja kapuit, a kamaraszínházban viszont csak március közepén indul újra a munka.

Otthon Mozi

Az Otthon mozi 2023 januárjában nem tart vetítéseket sem a moziban, sem a Hírös Agóra színháztermében. Vetítéseiket 2023 februárjában folytatják a Hírös Agórában.

Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ

2022. december 21. és 2023. január 27. között átmenetileg zárva tart.

Hírös Agóra Ifjúsági otthon 

A téli hónapokra bezárt, de minden program, foglalkozás, szakkör, klub és az Otthon mozi vetítései átköltözött a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központba, kivéve a kézműves műhelyprogram foglalkozások, azokat az Ifjúsági otthonban tartják meg. Január 27-ig, viszont a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ is bezárt!

Téli nyitva tartások:

Kecskeméti Arborétum

Januárban reggel 8-tól délután 4-ig látogatható!

Benkó Zoltán Szabadidőközpont

Januárban minden nap 7.00 és 17.00 óra között tart nyitva, a pénztár 16.30-kor zár.

- Kecskemétimami -

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Pöttyös Panni alkotói pályázat

Pöttyös Panni alkotói pályázat

Pályázat típusa: alkotói pályázat óvodsoknak és kisiskolásoknak Beküldési határidő: 2023. április 23.
"Ez a gyerek egyszerűen csak épp kamasz, elindult a nővé cseperedés rögös útján" - egy nem kitűnő bizonyítvány margójára

"Ez a gyerek épp csak kamasz, elindult a nővé cseperedés rögös útján" - egy nem kitűnő bizonyítvány margójára

Esik a havaseső és fagyos szél csípi arcom a délutáni szürkületben, mikor várom a villamost egy hosszú és megterhelő januári munkanap után.Annyira elfáradtam ma, csak bámulni szeretnék ki az ablakon, és nézni, ahogy a város elhalad mellettem.Éppen csak lehuppanok az ülésre, mikor két korombeli nő foglal helyet előttem.
Szeleburdi gyerekek cinkos anyái - avagy szülők, akik titokban színeznek

Szeleburdi gyerekek cinkos anyái - avagy szülők, akik titokban színeznek

Szeptembertől a gyerekeink házi feladata okozza az egyik legnagyobb stresszforrást a családokban. Bár ugye a legtöbb szakember már nyíltan hangoztatja: "az otthoni házi feladat rossz hatással van a gyerek és a szülő kapcsolatára", még sincs ilyen irányú változás a rendszerben.
Életmódváltás 10 egyszerű lépésben

Életmódváltás 10 egyszerű lépésben

Ha január, akkor sokak fogadalmában az életmódváltás szerepel. Hogy egészségesebben fognak táplálkozni, esetleg bevezetik a rendszeres testmozgást az életükbe. Ehhez szeretnék nektek segítséget nyújtani 10 egyszerű lépésben.
Ugrás az oldal tetejére