Jelenlegi hely

Szoptatással kapcsolatos helyi tartalmak

Ahhoz, hogy egy édesanya sikeres legyen a szoptatásban, az elhatározáson túl megfelelő információkra és támogatásra van szüksége, és arra, hogy nehézség esetén szakszerű segítséget kapjon.

Anyatej gyűjtés menete Kecskeméten

Anyatej gyűjtés menete KecskemétenAnyatej gyűjtés menete: Házi orvosi beutalóval el kell végeztetni az alábbi vizsgálatokat: székletvizsgálat, tüdőszűrés, bőrgyógyászati vizsgálat, HIV-szűrés. A beutalóra rá kell írni, hogy a vizsgálatok anyatejleadáshoz szükségesek, így ingyenes mindegyik vizsgálat. A vizsgálatok eredményével és a terhesgondozási kiskönyvvel kell bemenni az állomásra.

Kecskeméti Anyatejgyűjtő Állomás
Cím: 6000 Kecskemét, Piaristák tere 7.

 

Szoptatási tanácsadó, védőnő - Szabóné Kis Éva

Kérdezz oldalunkon szakértőnktől: Babát vársz, vagy épp most van kisbabád és nehézségeid támadtak? Szoptatással kapcsolatos problémáid vannak? Várom kérdéseidet a szoptatás „Baba és gyermekvilág” témakörében. Fordulj hozzám bizalommal.


Anyatejadás, szoptatási- és hordozási tanácsadás Kecskemét és környékén

A csoport az anyatejes táplálást: igény szerinti szoptatást és mesterséges anyatejes táplálást népszerűsíti Kecskemét és környékén, illetve a hordozás iránt érdeklődőket is szeretettel várjuk. Szakértőink szoptatási nehézségekben küzdőknek, anyatejadás iránt és hordozás iránt érdeklőknek nyújtanak segítséget.

Az anyatejadást elsősorban, mint karitatív tevékenységet szeretnénk népszerűsíteni, és a tagokat arra biztatni, hogy anyatejadóként vizsgáltassák be magukat, és amennyiben megoldható, a lakhelyükhöz legközelebb lévő anyatejgyűjtő állomást keressék fel. Akkor sem kell kétségbe esni, ha valaki nem tartozik anyatejgyűjtő állomáshoz, számos más lehetőség van még ezen kívül, a csoport szakértői segítenek a legmegfelelőbb megoldást megtalálni az anyatejadóknak, sok anyatejjel rendelkező anyáknak.

A csoporton belüli hírfolyamon bevizsgált tejadó anyák hirdethetnek anyatejet, kereshetnek tejtestvért. Be nem vizsgált friss vagy fagyasztott anyatejet hirdetni a csoporton belül nem engedélyezett, mert kockázatot jelenthet arra a kisbabára nézve, aki megkapja!

Bárki kereshet anyatejet a hírfolyamon. Javasolt mindig megkérdezni a tejadó anyát, hogy bevizsgált-e, és ha fagyasztott tejkészletet kíván valaki venni, ajánlott megérdeklődni, hogy a fagyasztás időpontjában be volt-e vizsgálva. Olyan fagyasztott tejkészletet ajánlott átvenni, ahol a tárolóedényeken fel van tüntetve a lefagyasztás időpontja. Ha valaki nagyobb fagyasztott anyatejkészletet kíván venni, érdemes megkóstoltatni azt a kisbabával, mert sok esetben idegenkednek a gyerekek a fagyasztott anyatej ízétől. A tejadó és tejet igénylő anya a kölcsönös bizalom elvén ad és fogad el anyatejet egymástól, az esetleges be nem vizsgált anyatej adományozás vagy értékesítés után a csoport nem vállal felelősséget!

Szeretettel várjuk a kismamákat, kisbabás anyukákat, szakembereket és minden érdeklődőt csoportunkba!


IBCLC Laktációs Szaktanácsadók

Szoptatási nehézségek esetén keresd a kecskeméti szoptatást segítő tanácsadókat.


9 kérdés és válasz a szoptatásról

szoptatásA szoptatás világnapja alkalmából különböző szakembereket (dúla, bába, szoptatási tanácsadó, szülésznő, védőnő) kérdeztünk meg, és a válaszokból készítettünk egy anyagot, amely reményeink szerint némi segítséget nyújt a kismamáknak a szoptatásra való felkészülésben és a szoptatás alatt.

 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

A debreceni Ünnepi Könyvhét valamint új könyvsorozatának első kötetének megjelenése miatt látogatott el Debrecenbe Kovács Attila avagy Holden Rose. Vele beszélgettünk gyerekekről, motívációról, és nem utolsó sorban kamaszoknak szóló 10 pluszos könyvéről, a Lapátos fickóról.
Ti ünneplitek még a pedagógusnapot?

Ugye ti is ünneplitek még a pedagógusnapot?

Idén 70 éve, pontosan 1952 június 7-e óta ünnepeljük Magyarországon június első vasárnapján a Pedagógusnapot. Belépünk az óvoda ajtaján és akár évtizedekig elkísérnek minket, velünk vannak, míg tanulunk. Sőt, sokszor tovább. Köszönjük!
Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Tapasztalatok szerint már az anyuka hasában lévő magzatnak is érdemes verseket olvasni. Az itt hallott ritmusokkal, később az adott korosztály számára készült könyvek segítségével akár másfél-két év előnyre is szert tehetnek a gyerekek az iskola első évére kortársaikhoz képest.
Nyáron is tanuljon a gyerek?

Nyáron is tanuljon a gyerek?

Buta kérdés, igaz? Hiszen iskolaidőben sem tanul! Titkos (és aljas de jó szándékkal vezérelt) szülői trükkök, praktikák az észrevétlen nyári tanuláshoz nem csak szülőknek.
Ugrás az oldal tetejére