Jelenlegi hely

Ünnepeljük együtt a csokoládé világnapját!

A Csokoládé Világnapja (World Chocolate Day) minden évben július 7-én kerül megrendezésre. A csokoládé szeretetére, élvezetére és népszerűsítésére szolgál világszerte.

Az egész világon számos speciális csokoládénapot is ünnepelnek: az étcsokoládé napját január 10-én, a tejcsokoládé napját július 28-án, a fehér csokoládé napját pedig szeptember 22-én.

Ez a nap különösen népszerű az édesszájúak körében, és számos érdekesség, esemény és történelmi vonatkozás fűződik hozzá.

Tudtad? A Csokoládé Világnapja pontos eredete nem teljesen tisztázott, de valószínűleg a 2000-es évek elején kezdődött, mint a csokoládé népszerűsítésére szolgáló ünnep. És azt, hogy 1550 körül hozta be Kolumbusz Kristóf Európába az első kakaóbabot az Újvilágból?

Még nem késő!

Ha már a nyári szünet kellős közepén vagyunk, akár gyerkőcökkel együtt közösen is készíthettek csokoládé alapú édességet.

Otthoni alapanyagokból, minőségi csokoládéból, főleg ha még idénygyümölcsöt is tesztek bele, egészséges nassolni való kerül az asztalra.

Érdemes ezt a napot a kreatív tevékenységekre is felhasználni: csokoládé szobrászat, vagy csokoládé tematikájú művészeti projektek.

Inspirációként hoztam néhány különleges csokis finomságot.

Vigyázat a nyugalom megzavarására alkalmas képek jönnek!

Fontos a mértékletesség!

Bár a csokoládé számos egészségügyi előnnyel jár, fontos megjegyezni, hogy a túlzott fogyasztása magas cukor- és kalóriatartalma miatt káros lehet.

A legjobb választás a magas kakaótartalmú sötét csokoládé, amely kevesebb cukrot és több antioxidánst tartalmaz.

Dr. Regősné Oláh Zsanett

- Szegedimami -

Képek forrása: Pixabay

 

 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Hogy kerüljük el a karácsonyi túlevést?

Hogy kerüljük el a karácsonyi túlevést?

Az ünnepi ételek és desszertek bősége sokunk számára kihívást jelent. Hogyan élvezhetjük ki az ünnepi asztal örömeit anélkül, hogy túlevésbe csúsznánk? Völgyesi Anett, funkcionális táplálkozási tanácsadó hasznos tippeket hozott nekünk, hogy meg tudjuk tartani a mértéket, miközben élvezhetjük is a finom falatokat.
Címlap Édesítsünk természetesen, cukor nélkül

Édesítsünk természetesen, cukor nélkül

A fogyókúrázóknak vagy friss életmódváltóknak gyakran éppen a cukor és az édes ízek hiányoznak a legjobban. Az ünnepi időszak közeledtével mindannyian szeretnénk valami finomsággal megörvendeztetni szeretteinket, miközben egyre többen keresünk egészségesebb alternatívákat. Hogyan lehet édességeinket és desszertjeinket természetes módon, cukor nélkül elkészíteni anélkül, hogy kompromisszumot kötnénk az ízélmény terén? Ehhez hozott Nektek most tippeket Völgyesi Anett, funkcionális táplálkozási tanácsadó, sportedző.
Aki kicsiben tervez, előbb-utóbb nagyban is fog: bakancslista a téli szünetre

Aki kicsiben tervez, előbb-utóbb nagyban is fog: bakancslista a téli szünetre

A bakancslista is egy élettervezési módszer, kicsit játékosabban, de tervezésre ösztönöz. Jó módszer a gyerekek és magunk előre tervezésre szoktatására.
Karácsonyi fényárban úszó csodaházak, avagy a legszebb karácsonyi kiránduló helyek

Karácsonyi fényárban úszó csodaházak, avagy a legszebb karácsonyi kirándulóhelyek

Karácsony gondolatán, nincs az a fényár, amitől besokallnék, még ha az egész ország egy csillogó villogó nagy meseházzá öltözne, én azt is gyönyörűnek látnám. Lassan a porták ünnepi kivilágításba borulnak, ám vannak, akik igazán kiemelkedő módon öltöztetik fel házaikat, és turistalátványossággá növik ki magukat kicsik és nagyok örömére egyaránt.
Ugrás az oldal tetejére