Jelenlegi hely

Ünnepeljük együtt a csokoládé világnapját!

A Csokoládé Világnapja (World Chocolate Day) minden évben július 7-én kerül megrendezésre. A csokoládé szeretetére, élvezetére és népszerűsítésére szolgál világszerte.

Az egész világon számos speciális csokoládénapot is ünnepelnek: az étcsokoládé napját január 10-én, a tejcsokoládé napját július 28-án, a fehér csokoládé napját pedig szeptember 22-én.

Ez a nap különösen népszerű az édesszájúak körében, és számos érdekesség, esemény és történelmi vonatkozás fűződik hozzá.

Tudtad? A Csokoládé Világnapja pontos eredete nem teljesen tisztázott, de valószínűleg a 2000-es évek elején kezdődött, mint a csokoládé népszerűsítésére szolgáló ünnep. És azt, hogy 1550 körül hozta be Kolumbusz Kristóf Európába az első kakaóbabot az Újvilágból?

Még nem késő!

Ha már a nyári szünet kellős közepén vagyunk, akár gyerkőcökkel együtt közösen is készíthettek csokoládé alapú édességet.

Otthoni alapanyagokból, minőségi csokoládéból, főleg ha még idénygyümölcsöt is tesztek bele, egészséges nassolni való kerül az asztalra.

Érdemes ezt a napot a kreatív tevékenységekre is felhasználni: csokoládé szobrászat, vagy csokoládé tematikájú művészeti projektek.

Inspirációként hoztam néhány különleges csokis finomságot.

Vigyázat a nyugalom megzavarására alkalmas képek jönnek!

Fontos a mértékletesség!

Bár a csokoládé számos egészségügyi előnnyel jár, fontos megjegyezni, hogy a túlzott fogyasztása magas cukor- és kalóriatartalma miatt káros lehet.

A legjobb választás a magas kakaótartalmú sötét csokoládé, amely kevesebb cukrot és több antioxidánst tartalmaz.

Dr. Regősné Oláh Zsanett

- Szegedimami -

Képek forrása: Pixabay

 

 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Hogy valóban élményekkel teli legyen a nyár!

Hogy valóban élményekkel teli legyen a nyár!

Mostanra már nyakig vagyunk a nagy nyári szünet kellős közepében. Mindenki elképesztően várta, a szülők talán már el is felejtik a holazalvókám-elfelejtettükalogopédiafüzetet-beposhadtazúszáscucc kombinációját, a gyerekeknek pedig egy ideje nem kell a szülők gyengéd (vagy épp agyvérzésközeli hangvételű-keljmárfelmertelkésünk!!!) ébresztésére kelniük. Szóval mit csinálnak? Hát még az ébresztőóra megcsörrenése ELŐTT természetesen közlik, hogy felkeltanaaaap, éhesvagyooook, kakiltaaaaam :D Én nem tudom, hogy vannak kódolva, de egyszerűen félelmetes, hogy a tanév idején 7kor sírva nyalábolom ki az ágyból az ovist, bezzeg a szünidőben 6kor már arcon pörögnek a testvérével együtt… Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Rázva, keverve... jeges tea és kávé italok forró napokra

Rázva, keverve... jeges tea és kávé italok forró napokra

A nagy nyári melegben gyakran úgy érezzük, hogy könnyebb lenne egy kávéval, vagy teával. Forró helyzetekre jól jön néhány jeges korty akár mindkettőből.
Bolhazsákok és könyvmolyok

Bolhazsákok és könyvmolyok

Emlékszel még gyerekkorodból az összebújós meseolvasásokra? Az első kiböngészett betűkre, mikor végre összeállt egy szó? A takaró alatt zseblámpával olvasott regényekre? A könyvek világába belépés élménye egy életre elkísér bennünket.
Így lesz ügyes kezű gyereked

Így lesz ügyes kezű gyereked

Sok szülő csak az iskolaérettségi vizsgálatok során szembesül azzal, hogy óvodás gyermekének a rajzkészsége, vonalvezetése még nagyon távol áll attól, amilyen készségekre az első osztályban szüksége lesz. Kézenfekvőnek tűnhet ilyenkor színezők és feladatlapok garmadájával elárasztani a gyereket, ám a mozgások finomodásához nem erre van szükség.
Ugrás az oldal tetejére