Jelenlegi hely

A pontos kisbaba - Szülésélmény-történetmesélő

2018 augusztusi esküvőnk után, szeptemberben megfogant első kislányunk. Nagyon örültünk neki a férjemmel. A várandósságom a kezdeti rosszullétek, étvágytalanság ellenére zökkenőmentesen zajlott. A testi és lelki egyensúly miatt végig jártam kismama jógára, ami nagyban hozzásegített ahhoz, hogy a szülésre felkészülten érezzem magamat. Itt döntöttük el, hogy a férjem mellett dúla is segít majd nekünk a szülésnél.

Minden rendben volt, természetes szülésre készültem, hiszen fejvégű volt a baba

2019. június 8-ra voltam kiírva. Előtte való este éjfélig kerti partin voltunk, semmit nem éreztem, a pénteki CTG se mutatott jósló fájást sem. Éjfélre értem haza, a férjem kicsit később jött, ő fél 2 körül ért haza. Ekkor egy kis reccsenés jellegű hangot hallottam, felálltam és éreztem, hogy valami csordogál. Gondoltam, hogy a magzatvíz, de azért a biztonság kedvéért felhívtam 2. kísérőmnek választott dúlámat. Úgy döntöttünk, hogy mivel fájások még nincsenek, így kicsit még várunk, hátha elindulnak azok is. 1 óra múlva kezdődtek is, de nem igazán rendszeresen. Izgultam már, így hajnali 4 órakor felhívtam a választott orvosomat. Ő ekkor Kalocsán tartózkodott.

Itthon még lezuhanyoztam, hajat mostam. Megvártuk, míg a dúlám ideér Kecskemétről Fülöpszállásra, majd Kalocsa felé vettük az irányt. 6 órára ott is voltunk . Az ügyeletes szülésznő jött, s befeküdtem a szülőszobára. Ott megvizsgált és mondta, hogy 1 ujjnyira nyitott a méhszáj. Felhívta a doktor urat, aki oxitocint javasolt, mivel a fájások nem voltak elég jók. Fél 8-kor kaptam antibiotikumot és bekötötték az oxitocint, ekkor jöhetett be a férjem és a dúlám is.

Nagyon jó volt a két kísérő, a férjem és a dúlám szuperül együtt tudtak dolgozni és nagyban segítettek, hogy át tudjam vészelni a fájásokat. Sokat engedtek mászkálni a szülőszobán, és mivel nem volt jó fekve, így amikor csak lehetett négykézláb vészeltem át a fájásokat. Óránként tágultam egy ujjnyit 10 órára megvolt a 4 ujjnyi, amikor elérkeztünk a kitoláshoz. Doktor úr közben is rám nézett néha. A kitoláskor azonban rossz lett a baba szívhangja, a feje nem illeszkedett megfelelően a szülőcsatornába, így nagy bánatomra sürgősségi császárt javasolt.

Ott volt az a pont, amikor majdnem elsírtam magam…

Átvittek a műtőbe, kaptam a gerincembe érzéstelenítőt és 10.50-kor 3320 grammal és 50 cm-rel kiemelték a kislányomat. Nagyon örültem, hogy egészséges és gyönyörű baba. A császár utáni felépülés nagyon nehéz volt, és szerencse, hogy a férjem és anyukám mindenben segítettek. A kalocsai kórházzal meg voltam elégedve nagyon családias, barátságos.

Összességében örülök, hogy így történt, bár talán egy picit még bennem van a csalódottság a császármetszés miatt.

Minden köszönetem pedig a férjemé és a dúlámé, hogy így mellettem voltak végig!

Ui.: 2021. október 3-ára várjuk második kislányunkat. VBAC-re készülök. Kíváncsi vagyok ő is olyan pontos lesz-e mint a testvére. 

- Nagyné Kürtösi Enikő -

 


Neked is van egy szép történeted, amit szívesen megosztanál velünk?

Írd meg nekünk! Mondjátok el, milyen élmény volt számotokra: örömeiteket, fájdalmaitokat, félelmeiteket vagy akár a kalandjaitokat!

Feltételek:

  1. Bárki megírhatja szülésélményét függetlenül attól, hogy hol és mikor szült.
  2. Apukák is írhatnak, ők hogy látták, mit éltek át.
  3. Fontos, hogy a történetben ne használjatok neveket, fogalmazzatok általánosan úgy, mint: a kórházban, az orvos, a szülésznő, és ne tartalmazzon másokat sértő, kritizáló hangnemet (a neveket jogunkban áll kivenni). 
  4. Az írásban szerepeljen a szülés éve.
  5. Az írásodnak adj címet, és mellékelj egy fényképet, ha szeretnéd, hogy megjelenjen.
  6. Ha több gyermeked van, több történetet is küldhetsz.

A történetet e-mailben várjuk:

Érdemes tollat ragadni - mert mindenki kap ajándékot!

Minden születésélményt beküldő 2 főre belépőjegyet kap a jakabszállási Magyarkertbe, melyet 1 éven keresztül használhat fel! (pályázat beérkezésétől számítva, pár napon belül küldjük is a jegyeket).

Továbbá minden születésélményt beküldő között ajándékot sorsolunk ki. 

Nyeremények:

  1. Fotózás: Kismama, portré, gyerekek, vagy családi fotózás: Makai Marianna + nappali smink készítés Szelei Klára jóvoltából
  2. Love Your Belly tanfolyam – Nagy Kriszti jóvoltából
  3. Könyvnyeremény a Malom Libri Mesebolt jóvoltából

A sorsolás menete: minden beküldő neve bekerül a kalapba, a szerencse fog dönteni.

A sorsolás napja: a Születésünnep nyereménysorsolásának napja, október 1. 17.00 óra, Katona József Könyvtár.

Nyereményt sorsolják: Makai Marianna, a Kecskemétimami főszerkesztője és Kovács-Dandi Csilla, a Születésünnep Kecskeméten főszervezője.

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Már látogatható a Vörsi Betlehem

Idén újra látogatható a Vörsi Betlehem

Tudtad, hogy egy Balaton melletti kis faluban látható Közép-Európa legnagyobb betleheme? Idén 72. alkalommal építette fel Vörsön a falu apraja-nagyja Jézus születésének pillanatát megörökítő bibliai jelenetet, aminek csodájára járnak a világ minden részéről.
„Hagyj el egy mikulás csomagot” és csalj mosolyt egy kisgyermek arcára

„Hagyj el egy mikulás csomagot” és csalj mosolyt egy kisgyermek arcára

Ha felerősödik a vágy, hogy segíts másokon, akkor itt egy remek lehetőség, amivel bizony nagy mosolyt csalhatsz egy gyermek arcára! Nincs más dolgod, csak egyszerűen december 6-ára készíts egy mikulás csomagot, és rakd le egy padra, egy párkányra, bárhová, ahol egy kisgyermek megtalálhatja.
Fénylő ablakok nyílnak – Világító adventi kalendárium

Fénylő ablakok nyílnak – Világító adventi kalendárium

Élő adventi naptárrá változnak azok a települések, ahol a házak ablakait ünnepi fénybe és díszbe öltöztetik, számmal jelölve a napokat december elsejétől karácsonyig. A várakozás izgalma igazi közösségi élménnyé válik. Testi-lelki egészséget szolgáló program lehet ilyenkor az esti séta lakóhelyünk utcáin.
Sorozatfüggő, gasztromán, kirakós vagy kitalálós... adventi kalendárium ötletek

Sorozatfüggő, gasztromán, kirakós vagy kitalálós... adventi kalendárium ötletek

Avagy last minute adventi kalendáriumok. Míg határidők léteznek, a last minute kifejezés örök szóhasználatban marad. Percek alatt kell megoldanunk 24 egyformát és a belevalókat. Hidd el, nem olyan nagy ördöngősség, már ha van inspiráció.
Ugrás az oldal tetejére