Jelenlegi hely

Siess nagyon! Szülünk! - Szülésélmény-történetmesélő

2019. szeptemberében megtudtam hogy várandós vagyok. Nem tervezett baba volt. Izgatottan vártuk az első ultrahangot.

Csodálatos élmény volt számomra ez az időszak... Kevés rosszullétem volt és a 40.héten pont a kiírt dátumon mennem kellett a Kórházba Nst-re. A Doktor úr közölte velem hogy holnap fel kellene mennem a szülészetre Opt vizsgálatra. Elérkezett a vizsgálat. Minden rendben volt. Elküldtek egy ultrahangra, ha mindent rendben találnak haza mehetek. Meglettek az eredmények.

A magzatvizem az átlagosnál több volt, a baba súlya is elég nagy volt... a hirtelen izgalomtól magas lett a vérnyomásom is.

Közölte velem a Nővérke hogy - Anyuka, ma nem megy már haza, este indítjuk a szülést.

Annyira boldog lettem hogy könnyek szöktek a szemembe. Eljött az este. Lementem a szülőszobára ahogy indított szülésem volt. Nagyon boldog voltam hogy indított szülésem lesz, simán világra hozhatom a kislányom. Hosszas várakozás után, telesírt szemekkel megkérdeztem a Doktor urat - minden rendben van? Majd azt a választ kaptam - Anyuka azonnal meg kell császározni. A baba szívhangja nem úgy reagált ahogy kellett volna.

Majd rögtön szóltam a páromnak: - Siess nagyon! Szülünk!

Felgyorsultak az események. Majd betoltak a műtőbe, nekem rögtön az első kérdésem kisírt szemekkel az volt hogy nagyon fog fájni? Megkaptam az érzéstelenítőt elkezdődött a műtét. Nagyon kedves volt velem Mindenki. Egy kedves hölgy mondta, hogy idehozom a telefonomat, nézzük mikor bújik ki ez a kis csoda.

Majd 2020.06.22. 22.22 perckor megszületett a kislányunk 4150 grammal és 53 centiméterrel, Szász Lilla Dorina. Ahogy végeztünk kitoltak és abban a pillanatban rám tették a kislányunkat, a fejem felett pedig ott teremett a párom. Ő megsimogatta a fejem, akkor abban a pillanatban egy Család lettünk!

Nagyon pozitív élményt hagyott bennem a szülés, még ha nem úgy alakult ahogy "szerettem" volna. Azóta is hálásak vagyunk a Doktor úrnak, Szülésznőnek, és Mindenkinek, aki segített világra hozni a kislányunkat. 

Köszönöm hogy elmesélhettem a történetünk!
Juhász Dorina

 

 


Neked is van egy szép történeted, amit szívesen megosztanál velünk?

Írd meg nekünk! Mondjátok el, milyen élmény volt számotokra: örömeiteket, fájdalmaitokat, félelmeiteket vagy akár a kalandjaitokat!

Feltételek:

  1. Bárki megírhatja szülésélményét függetlenül attól, hogy hol és mikor szült.
  2. Apukák is írhatnak, ők hogy látták, mit éltek át.
  3. Fontos, hogy a történetben ne használjatok neveket, fogalmazzatok általánosan úgy, mint: a kórházban, az orvos, a szülésznő, és ne tartalmazzon másokat sértő, kritizáló hangnemet (a neveket jogunkban áll kivenni). 
  4. Az írásban szerepeljen a szülés éve.
  5. Az írásodnak adj címet, és mellékelj egy fényképet, ha szeretnéd, hogy megjelenjen.
  6. Ha több gyermeked van, több történetet is küldhetsz.

A történetet e-mailben várjuk:

Érdemes tollat ragadni - mert mindenki kap ajándékot!

Minden születésélményt beküldő 2 főre belépőjegyet kap a jakabszállási Magyarkertbe, melyet 1 éven keresztül használhat fel! (pályázat beérkezésétől számítva, pár napon belül küldjük is a jegyeket).

Továbbá minden születésélményt beküldő között ajándékot sorsolunk ki. 

Nyeremények:

  1. Fotózás: Kismama, portré, gyerekek, vagy családi fotózás: Makai Marianna + nappali smink készítés Szelei Klára jóvoltából
  2. Love Your Belly tanfolyam – Nagy Kriszti jóvoltából
  3. Könyvnyeremény a Malom Libri Mesebolt jóvoltából

A sorsolás menete: minden beküldő neve bekerül a kalapba, a szerencse fog dönteni.

A sorsolás napja: a Születésünnep nyereménysorsolásának napja, október 1. 17.00 óra, Katona József Könyvtár.

Nyereményt sorsolják: Makai Marianna, a Kecskemétimami főszerkesztője és Kovács-Dandi Csilla, a Születésünnep Kecskeméten főszervezője.

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Már látogatható a Vörsi Betlehem

Idén újra látogatható a Vörsi Betlehem

Tudtad, hogy egy Balaton melletti kis faluban látható Közép-Európa legnagyobb betleheme? Idén 72. alkalommal építette fel Vörsön a falu apraja-nagyja Jézus születésének pillanatát megörökítő bibliai jelenetet, aminek csodájára járnak a világ minden részéről.
„Hagyj el egy mikulás csomagot” és csalj mosolyt egy kisgyermek arcára

„Hagyj el egy mikulás csomagot” és csalj mosolyt egy kisgyermek arcára

Ha felerősödik a vágy, hogy segíts másokon, akkor itt egy remek lehetőség, amivel bizony nagy mosolyt csalhatsz egy gyermek arcára! Nincs más dolgod, csak egyszerűen december 6-ára készíts egy mikulás csomagot, és rakd le egy padra, egy párkányra, bárhová, ahol egy kisgyermek megtalálhatja.
Fénylő ablakok nyílnak – Világító adventi kalendárium

Fénylő ablakok nyílnak – Világító adventi kalendárium

Élő adventi naptárrá változnak azok a települések, ahol a házak ablakait ünnepi fénybe és díszbe öltöztetik, számmal jelölve a napokat december elsejétől karácsonyig. A várakozás izgalma igazi közösségi élménnyé válik. Testi-lelki egészséget szolgáló program lehet ilyenkor az esti séta lakóhelyünk utcáin.
Sorozatfüggő, gasztromán, kirakós vagy kitalálós... adventi kalendárium ötletek

Sorozatfüggő, gasztromán, kirakós vagy kitalálós... adventi kalendárium ötletek

Avagy last minute adventi kalendáriumok. Míg határidők léteznek, a last minute kifejezés örök szóhasználatban marad. Percek alatt kell megoldanunk 24 egyformát és a belevalókat. Hidd el, nem olyan nagy ördöngősség, már ha van inspiráció.
Ugrás az oldal tetejére