Jelenlegi hely

Merjünk táborozni!

A tavalyi több hét bezártság után ezrek lélegeztek fel a bejelentés hallatán, hogy megnyithatják kapuikat a napközis és ottalvós táborok. Most, egy év elteltével a gyerekek és a szülők elvárásai talán még kevésbé esnek egybe azt illetően, mitől lesz jó egy tábor. Előbbiek az élményeket várják, utóbbiak számára pedig talán minden eddiginél fontosabb szempont a higiénia és a biztonság 2021-ben is. A szervezők ezzel tisztában vannak, és megnyugtatnak minden kedves szülőt: ezúttal is nyugodt szívvel elengedhetik csemetéiket.

Szigorú szabályok mellett is élvezhető

Magyarország vezető táborszervezői kidolgoztak egy 21 pontos iránymutatást, amely még a kormány és az operatív törzs előírásainál is szigorúbb; ezekről részletesen beszámolnak a táboroztatók honlapján.

A PEOPLE TEAM többségében szabadtéren lebonyolított programjai után a résztvevők a kecskeméti Neumann János Egyetem Homokbányai Kollégiumában hajthatják álomra fejüket, összezsúfolódás helyett kétágyas, fürdővel ellátott ikerszobákban. Öt gyerekre jut egy felügyelő, a folyamatos orvosi jelenlétet pedig három orvos biztosítja. A gyakori kézmosáson és a szellőztetésen túl naponta többször fertőtlenítik a kilincseket, a villanykapcsolókat, a közösen használt eszközöket, a játékokat, a bútorokat és a mellékhelyiségeket. A napi három közös étkezést az oldalról nyitott hangárban bonyolítják le. A személyes instrukciókon kívül figyelemkeltő táblákat és feliratokat is elhelyeznek a tábor több pontján, kézfertőtlenítőkkel pedig minden csomóponton találkozhatnak. Az óvintézkedések mégsem csorbítják az élményt.

Változatos programok színes egyéniségeknek

A PEOPLE TEAM sokszínűségét mutatja, hogy iskolai és gyermekotthonos csoportok, klubok egyaránt szívesen csatlakoznak táboraikhoz. A résztvevők bármelyik program mellett voksolhatnak, illetve kialakíthatják saját napirendjüket is. Menet közben tevékenységet válthatnak, ha újabb dolog kelti fel az érdeklődésüket – ezzel a szabadsággal főként a kisebbek szoktak élni. Délelőttönként komplex, 5-15 fős tematikus foglalkozások formálják a diákok képességeit, délután pedig azok a barátok is együtt lehetnek, akik különböző érdeklődési körük miatt napközben nem egy csapatban „dolgoznak”.

A jelentkezők tíz témacsomagból választhatnak, amelyek a nyelvtanulástól a drónépítésen, a régészeten és a vegán szakácskodáson át az óceánok megmentéséig mintegy 30 topikot ölelnek fel. Évek óta töretlen népszerűségnek örvend a robotika, akárcsak a fotós vagy a főzős foglalkozások. Az angolt anyanyelvi beszélők tanítják. A mozogni vágyókat korszerű sportpályák, többek között foci-, tenisz- és röplabdapálya várja.

A különféle témakörök vezérelve, hogy a gyerekek a témavezetők támogatásával megtalálják a választ kérdéseikre. A foglalkozások célja maradandó tudást nyújtani élvezhető formában. Úgy telnek a táborozás órái örömben, sikerekben, hogy közben a fiatalok szinte észrevétlenül szereznek jártasságot egy-egy kiválasztott területen, amelyet továbbtanulásnál is kamatoztathatnak.

Noha turnusonként a tanárokkal és az önkéntesekkel együtt akár ötszázan is részt vehetnek a PEOPLE TEAM táborában, a 30 éves múlt bizonyítja, hogy emellett is kiemelten figyelnek az egyéni kérésekre, legyen szó akár a foglalkozásokról, akár az együttlakásról vagy az étkezésről.

Az egyedi igényeket, problémákat a jelentkezési lapon vagy külön e-mailben is lehet jelezni, ezáltal minden felmerülő igénynek eleget tudnak tenni.

A 2021-es tábori turnusok a következők: (1) július 25–31. (2) augusztus 1–7. (3) augusztus 8–14.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden gyereknek jár a mese

Minden gyereknek jár a mese

...a lét nagy kérdéseire sokszor találhatunk válaszokat gyógyító, segítő, terápiás mesékben is. A mese tehát nagyon fontos szerepet játszik az életünkben: adjuk meg a módját a gyerekkori mesélésnek és engedjük, hogy felnőttként is elkísérjen bennünket a varázsa, ameddig csak lehet. Pszichológus szakértő gyűjti csokorba gondolatait arról, hogy miért meséljünk, mikor milyen mesére lehet szüksége a gyerekeknek, oviskortól kamaszkorig egyaránt.
Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Gyorsan változó világunkban, ahol a gyerekekre nap mint nap számos kihívás vár és könnyen elfoghatja őket a bizonytalanság érzése, az önbizalom az egyik legnagyobb ajándék, amit egy szülő adhat.
Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Itt a tavasz, vele együtt az egyre több időt is töltünk a szabadban.  Szülőként komoly kihívás, hogy a kamasz gyerkőcök is valóban élvezzék a kinti tartózkodást, és ne állandóan a mobiljukat akarják nyomogatni.
Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Az alvás kulcsfontosságú a test-lelki egészségünk szempontjából. Mégis sokan úgy vélik, hogy nincs szükségük túl sok alvásra.
Ugrás az oldal tetejére