Jelenlegi hely

A pontos kisbaba - Szülésélmény-történetmesélő

2018 augusztusi esküvőnk után, szeptemberben megfogant első kislányunk. Nagyon örültünk neki a férjemmel. A várandósságom a kezdeti rosszullétek, étvágytalanság ellenére zökkenőmentesen zajlott. A testi és lelki egyensúly miatt végig jártam kismama jógára, ami nagyban hozzásegített ahhoz, hogy a szülésre felkészülten érezzem magamat. Itt döntöttük el, hogy a férjem mellett dúla is segít majd nekünk a szülésnél.

Minden rendben volt, természetes szülésre készültem, hiszen fejvégű volt a baba

2019. június 8-ra voltam kiírva. Előtte való este éjfélig kerti partin voltunk, semmit nem éreztem, a pénteki CTG se mutatott jósló fájást sem. Éjfélre értem haza, a férjem kicsit később jött, ő fél 2 körül ért haza. Ekkor egy kis reccsenés jellegű hangot hallottam, felálltam és éreztem, hogy valami csordogál. Gondoltam, hogy a magzatvíz, de azért a biztonság kedvéért felhívtam 2. kísérőmnek választott dúlámat. Úgy döntöttünk, hogy mivel fájások még nincsenek, így kicsit még várunk, hátha elindulnak azok is. 1 óra múlva kezdődtek is, de nem igazán rendszeresen. Izgultam már, így hajnali 4 órakor felhívtam a választott orvosomat. Ő ekkor Kalocsán tartózkodott.

Itthon még lezuhanyoztam, hajat mostam. Megvártuk, míg a dúlám ideér Kecskemétről Fülöpszállásra, majd Kalocsa felé vettük az irányt. 6 órára ott is voltunk . Az ügyeletes szülésznő jött, s befeküdtem a szülőszobára. Ott megvizsgált és mondta, hogy 1 ujjnyira nyitott a méhszáj. Felhívta a doktor urat, aki oxitocint javasolt, mivel a fájások nem voltak elég jók. Fél 8-kor kaptam antibiotikumot és bekötötték az oxitocint, ekkor jöhetett be a férjem és a dúlám is.

Nagyon jó volt a két kísérő, a férjem és a dúlám szuperül együtt tudtak dolgozni és nagyban segítettek, hogy át tudjam vészelni a fájásokat. Sokat engedtek mászkálni a szülőszobán, és mivel nem volt jó fekve, így amikor csak lehetett négykézláb vészeltem át a fájásokat. Óránként tágultam egy ujjnyit 10 órára megvolt a 4 ujjnyi, amikor elérkeztünk a kitoláshoz. Doktor úr közben is rám nézett néha. A kitoláskor azonban rossz lett a baba szívhangja, a feje nem illeszkedett megfelelően a szülőcsatornába, így nagy bánatomra sürgősségi császárt javasolt.

Ott volt az a pont, amikor majdnem elsírtam magam…

Átvittek a műtőbe, kaptam a gerincembe érzéstelenítőt és 10.50-kor 3320 grammal és 50 cm-rel kiemelték a kislányomat. Nagyon örültem, hogy egészséges és gyönyörű baba. A császár utáni felépülés nagyon nehéz volt, és szerencse, hogy a férjem és anyukám mindenben segítettek. A kalocsai kórházzal meg voltam elégedve nagyon családias, barátságos.

Összességében örülök, hogy így történt, bár talán egy picit még bennem van a csalódottság a császármetszés miatt.

Minden köszönetem pedig a férjemé és a dúlámé, hogy így mellettem voltak végig!

Ui.: 2021. október 3-ára várjuk második kislányunkat. VBAC-re készülök. Kíváncsi vagyok ő is olyan pontos lesz-e mint a testvére. 

- Nagyné Kürtösi Enikő -

 


Neked is van egy szép történeted, amit szívesen megosztanál velünk?

Írd meg nekünk! Mondjátok el, milyen élmény volt számotokra: örömeiteket, fájdalmaitokat, félelmeiteket vagy akár a kalandjaitokat!

Feltételek:

  1. Bárki megírhatja szülésélményét függetlenül attól, hogy hol és mikor szült.
  2. Apukák is írhatnak, ők hogy látták, mit éltek át.
  3. Fontos, hogy a történetben ne használjatok neveket, fogalmazzatok általánosan úgy, mint: a kórházban, az orvos, a szülésznő, és ne tartalmazzon másokat sértő, kritizáló hangnemet (a neveket jogunkban áll kivenni). 
  4. Az írásban szerepeljen a szülés éve.
  5. Az írásodnak adj címet, és mellékelj egy fényképet, ha szeretnéd, hogy megjelenjen.
  6. Ha több gyermeked van, több történetet is küldhetsz.

A történetet e-mailben várjuk:

Érdemes tollat ragadni - mert mindenki kap ajándékot!

Minden születésélményt beküldő 2 főre belépőjegyet kap a jakabszállási Magyarkertbe, melyet 1 éven keresztül használhat fel! (pályázat beérkezésétől számítva, pár napon belül küldjük is a jegyeket).

Továbbá minden születésélményt beküldő között ajándékot sorsolunk ki. 

Nyeremények:

  1. Fotózás: Kismama, portré, gyerekek, vagy családi fotózás: Makai Marianna + nappali smink készítés Szelei Klára jóvoltából
  2. Love Your Belly tanfolyam – Nagy Kriszti jóvoltából
  3. Könyvnyeremény a Malom Libri Mesebolt jóvoltából

A sorsolás menete: minden beküldő neve bekerül a kalapba, a szerencse fog dönteni.

A sorsolás napja: a Születésünnep nyereménysorsolásának napja, október 1. 17.00 óra, Katona József Könyvtár.

Nyereményt sorsolják: Makai Marianna, a Kecskemétimami főszerkesztője és Kovács-Dandi Csilla, a Születésünnep Kecskeméten főszervezője.

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden gyereknek jár a mese

Minden gyereknek jár a mese

...a lét nagy kérdéseire sokszor találhatunk válaszokat gyógyító, segítő, terápiás mesékben is. A mese tehát nagyon fontos szerepet játszik az életünkben: adjuk meg a módját a gyerekkori mesélésnek és engedjük, hogy felnőttként is elkísérjen bennünket a varázsa, ameddig csak lehet. Pszichológus szakértő gyűjti csokorba gondolatait arról, hogy miért meséljünk, mikor milyen mesére lehet szüksége a gyerekeknek, oviskortól kamaszkorig egyaránt.
Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Gyorsan változó világunkban, ahol a gyerekekre nap mint nap számos kihívás vár és könnyen elfoghatja őket a bizonytalanság érzése, az önbizalom az egyik legnagyobb ajándék, amit egy szülő adhat.
Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Itt a tavasz, vele együtt az egyre több időt is töltünk a szabadban.  Szülőként komoly kihívás, hogy a kamasz gyerkőcök is valóban élvezzék a kinti tartózkodást, és ne állandóan a mobiljukat akarják nyomogatni.
Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Az alvás kulcsfontosságú a test-lelki egészségünk szempontjából. Mégis sokan úgy vélik, hogy nincs szükségük túl sok alvásra.
Ugrás az oldal tetejére