Jelenlegi hely

Minden kérdésükre választ kaphattak a szülészet új főorvosától a kismamák a Születésünnep fórumán

Második hete zajlik a Születésünnep rendezvénysorozata Kecskeméten, amelynek egyik fénypontja minden évben, - és akkor persze amikor sikerül is megvalósítani – a szülészet dolgozóival való személyes fórum, ahol az érdeklődő anyukák nyíltan kérdezhetnek és választ is kapnak.

Idén ez minden várakozáson felüli volt, egyrészt mert egy teljesen új embert ismerhettek meg, másrészt mert bármilyen, akár kényes kérdésre is, nyílt, őszinte választ kaphattak. Tegnap délután Kovács-Dandi Csilla vezetésével, Dr. Fekete Zoltán PhD. osztályvezető főorvosától, a Kecskeméti Kórház Szülészet- Nőgyógyászati Osztály új főorvosától kérdezhettek az anyukák. - A vele készült korábbi interjút itt olvashatjátok! 

A régi SZTK előadó nagy terme pillanatok alatt megtelt kismamákkal, anyukákkal, babákkal és apukákkal, ahol a főorvos úr percek alatt megteremtette azt a bizalmas légkört, amelyben az édesanyák és édesapák őszintén feltehették a szüléssel, a kórházi protokolokkal, a vizsgálatokkal kapcsolatos kérdéseiket, félelmeiket.

Nagyon fontos kapcsolódási pontok ezek, hiszen ez által jobban megérthetik és elfogadhatják az anyukák a kórházi döntéseket, a kórház dolgozói viszont így tudhatják meg, hogy mi az, amire a kismamáknak szükségük van, mi az, amiben biztonságban érezhetik magukat ahhoz, hogy a kecskeméti kórházat válasszák családdá válásuk helyszínéül.

Bár a fórumon a főorvos úr válaszolta meg az összes felmerülő kérdést, de a végén a sorok között ülő kollégáit is bemutatta az anyukáknak, Bodorné Újlaki Georginát a szülészet főnővérét, dr. Oskolás Odett doktor nőt, és dr. Bóka Bence doktor urat, akik a szülészeten dolgoznak.

Külön kiemelném, hogy az év során csak itt van lehetősége az anyáknak az intézményen kívül személyes kapcsolatba kerülni a kecskeméti szülészettel.

A Születésünnep és a Kecskemétimami együttes törekvése az, hogy a következő években is ez meg tudjon valósulni, akár évi több alkalommal is.

Nagyon sikeres volt a rendezvény, és itt nem csak szervezésileg értem ezt, hanem az anyukák elégedettségei végett is, már ez a röpke két óra is hatalmas bizalmat és megértést teremtett a szülészet iránt, ami elősegítheti az anyák és az apák önbizalmának erősítését, és segíthet abban, hogy biztonságban és tájékozottan várják gyermekük érkezését, és nem utolsó sorban hidat épít az anyák és a kecskeméti szülészeti intézmény közé…

Makai Marianna

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.
Ugrás az oldal tetejére