Jelenlegi hely

Kedvenc adventi vásáraink Budapesten

Az advent a várakozás időszaka, ilyenkor az ünnepre hangolódást segíti, hogy a város is varázslatos díszbe öltözik és sok értékes program várja a családokat. A rohanó hétköznapokon jól esik megállni és megpihenni, találkozni és feltöltődni.

Színházi előadások, koncertek, fényfestés, korcsolyapályák, vásári forgatag, kézműves portékák, színes programok, betlehemes játék, adományozás. Megmutatjuk a legkedveltebb budapesti karácsonyi vásárokat. Kellemes készülődést kívánunk!

Fényjáték és vásári forgatag
Adventi Ünnep a Bazilikánál

Közös karácsonyfa, óriás adventi koszorú és betlehemi jászol. Újra várja látogatóit az Advent Bazilika, amely a 2019-ben, 2021-ben és 2022-ben elnyert Európa legjobb karácsonyi vására cím mellé tavaly a Karácsonyi vásárok állócsillaga címet is elnyerte. 12 méteres karácsonyfa, fényfestés, szelfipont, ingyenes jégpálya, minőségi kézműves és gasztronómia kiállítók és szívmelengető programok a Szent István-bazilika előtti téren.

Minden nagykonyhánál elérhető lesz naponta egy étel, amelyet 1500 forintos fix áron vásárolhatnak meg a látogatók.

A régmúlt időket idézi meg a Fortepannal közösen megvalósított Advent Anno című fotókiállítás, amely a pavilonok külső oldalát díszíti. Fényinstallációkkal idézik meg az Alice Csodaországban mesevilágát. Minden délután 17:30-tól a bazilika homlokzatán szép 3D fényfestés lesz.

További információ

Időpont: 2023. november 17.- 2024. január 1.
Helyszín: V., Szent István tér- Zrínyi utca

Hangulatos és családias
Advent Óbudán

Idén is ünnepi díszbe öltözik Óbuda Fő tere az adventi hétvégékre. A koncertek, táncelőadások, gyermekműsorok mellett kézműves vásár és szelfipont várja az érdeklődőket a Fő téren. Ingyenes jégpálya lesz a Fő téren és a Békásmegyeri piac közösségi terén.

Idén először lesz Karácsonyház a Fő téren. A vidám piros házban a kandalló mellett a Mikulással is találkozhatnak a gyerekeknek, és lehetőségük lesz arra is, hogy saját kezűleg készítsék el szeretteik ajándékát.

További információ

Időpont: 2023. december 1-23. (a korcsolyapályák január végéig vannak nyitva)
Helyszín: III., Óbuda, Fő tér

Klasszikus új köntösben
Vörösmarty Classic Xmas

Magas minőségű termékekkel, tradicionális hazai értékeket képviselő gasztronómiai és kézműves-kiállítókkal, békebeli karácsonyi hangulattal fogadja a vendégeket a szilveszterig nyitva tartó Vörösmarty téri karácsonyi vásár. Népszerű attrakció az ingyenesen igénybevehető kisvonat és a kézműves ház sok érdekes foglalkozása. 

A tér közepén lévő Vörösmarty-szobor átlátszó "hógömbbe" burkolva áll, a szobor köré pedig ledfal épült, amely multimédiás információs pontként is szolgál: az információs tartalmak mellett a látogatók egy QR-kóddal aktiválható közösségi játékban is részt vehetnek. A Kristálypalotán óriási karácsonyfa dekoráció látható, a látogatókat fényinstallációk is várják az Alice Csodaországban mesealakjaival. Minden nagykonyhánál elérhető lesz naponta egy olyan étel, amelyet 1500 forintos fix áron vásárolhatnak meg a látogatók.

További információ

Időpont: 2023. november 17. - december 31.
Helyszín: V., Vörösmarty tér

Budapesti Karácsonyi Vásár és Városháza Téli Élménypark

A Deák Ferenc téren karácsonyi vásárral, a Városháza parkban pedig jégpályával várják a látogatókat. November 24-től január 7-ig minden nap lehet korcsolyázni a Városháza parkban, ahol jégfolyosóval egybekötött különleges jégpálya épült. A Deák Ferenc téri vásárban és a Városháza parkban hagyományos karácsonyi édességeket, ételeket és italokat, valamint magyar kézműves termékeket lehet majd kapni. December 3-án, az első adventi vasárnapon közös gyertyagyújtás lesz a Városháza parkban.

December 6-án ellátogat ide a Mikulás, akivel a legkisebbek fotózkodhatnak és korcsolyázhatnak is. Karácsonyi installáció, fényoroszlánok és fotófal is lesz a helyszínen.

A Baptista Szeretetszolgálat cipősdoboz-akciója is kitelepül a Városháza parkba, ahol december 18-ig várják a hátrányos helyzetű, vagy nehéz körülmények között élő gyerekek részére a cipősdobozba csomagolt hasznos és kedves ajándéktárgyakat, játékokat.

További információ

Időpont: 2023. november 24. - december 31.
Helyszín: V., Városháza tér, Deák tér

Téli csodavilág a város felett
Winter Wonderland

A Westend Tetőkertben megnyitotta kapuit a Winter Wonderland nevű rendezvénysorozat, amely egészen év végéig vár mindenkit körhintával, jégkorcsolya pályával, izgalmas programokkal, és téli ételekkel, italokkal.

A szabadtéri, tetőkerti eseményen lesz gyerekkoncert, bábos produkció, kézműves foglalkozás, de közös jótékonysági ajándékgyűjtés is.

További információ

Időpont: 2023. november 17. - december 31.
Helyszín: VI., Westend tetőkert

Advent a Várkert Bazárban

Koncertek, irodalmi és gyerekprogramok, iparművészeti vásár, adventi gyertyagyújtás és élő Betlehem is lesz a Várkert Bazár adventi programsorozatában. Családoknak szóló ingyenes programok is lesznek, az aulában iparművészek közreműködésével tartanak kézművesfoglalkozásokat, de interaktív karácsonyi játékokkal, valamint Grecsó Krisztián költeményeire épülő zenés-verses előadással is várják a közönséget.

A Budavári Palotanegyedben a nemrég megújult Csikós udvarban karácsonyfával, betlehemmel és vásárral, valamint forró italokkal és ünnepi finomságokkal készülnek.

További információ

Időpont: 2023. november 26. - december 31.
Helyszín: Várkert Bazár, I., Ybl Miklós tér 2-6.

Ünnepváró forgatag a Hagyományok Házában

Az ünnepváró adventi programon meghitt koncertek, bábelőadás, adventi ringató, ajándékkészítő műhelyek, színpadi műsorok, mese, gyerektáncház, gasztronómiai előadás és kóstoló, kézműves vásár és kedvezményes kiadvány- és jegyárusítás várja a Hagyományok Házába betérőket.

Az ajándékkészítő műhelyekben bárki elkészítheti személyes karácsonyi ajándékát.

További információ

Időpont: 2023. december 8-10. 
Helyszín: Hagyományok Háza, I., Corvin tér 8.

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.
Ugrás az oldal tetejére