Jelenlegi hely

Mire érdemes odafigyelni, ha babaruhát választunk?

A baba öltöztetésének gyorsnak és problémamentesnek kell lennie. A fiatal szülők hamar rájönnek, hogy a baba ruházatát általában naponta többször is át kell cserélni. Legyen szó teljes öltözetváltásról vagy csak részleges ruhacseréről a pelenkázáshoz, az egész folyamatnak zökkenőmentesen és gyorsan kell lezajlania a gyermek és a szülő kényelmének érdekében. A következő cikkben azt vizsgáljuk, hogy mire érdemes odafigyelni, ha valóban kényelmes és komfortos babaruhákat szeretnénk választani, nézzük!

A JUKKI brand a biztonságot, a magas minőséget és az eredeti babaruhák garanciáját jelenti. A JUKKI gyerekruházat ideális ajánlat azoknak, akik arra törekszenek, hogy kimaxolják a biztonságot, és szeretnének kitűnni a tömegből a pici ruházatán keresztül – a gyártó minden részletre odafigyel, így divatos, kényelmes és tartós gyerekruhákat készít. A cég az újszülöttek és csecsemők sajátos igényeire reagálva, a bizalomra és a harmonikus fejlődésre építi stratégiáját, így segít leküzdeni a szülőknek a mindennapi kihívásokat, amelynek köszönhetően élvezi az elégedett vásárlók elismerését, és biztosítja a kisgyermekek kényelmét és biztonságát. Nézzük, vajon mire kell figyelmet fordítani babaruhák vásárlásakor!

A baba biztonságos öltöztetése – megfelelő anyag

A babaruhák természetes, légáteresztő anyagból készüljenek. Ügyeljünk a ruhák összetételére, különösen azokra, amelyek közvetlenül illeszkednek a testhez. A nem megfelelő szövetek károsíthatják a baba egészségét, például allergiát, kiütéseket vagy kellemetlen izzadást okozhatnak. Az egészség a legfontosabb, de természetesen a baba kényelmét is biztosítani kell – a JUKKI erre törekszik, támogatja a szuper szülőket! Válasszunk puha, kellemes tapintású babaruhákat, amelyektől a kicsi úgy érzi majd, mintha az anyukája karjaiban lenne.

A baba megfelelő méretes öltöztetése

A babaruhák megfelelő méretű kiválasztása a gyermek és a szülő kényelmét, valamint biztonságát jelenti. A túl nagy méret miatt a kisgyermek esetleg mélyebbre merülhet az adott ruhában, ez stresszt okozhat a gyermekben, megnehezítheti a friss levegőhöz jutást, valamint akadályozhatja a kisded mozgásképességét is. A túl kicsi és szűk ruhák szintén nem alkalmasak a csecsemők számára. A kiságyban mozgolódó baba aktivitását jelentősen korlátozhatják, és a rögzítő elemek folyamatosan nyomhatják a picit, vagy kioldódhatnak. A keskeny mandzsetta és a nyakkivágás viszont élesen belefúródhat a baba bőrébe, horzsolást és kényelmetlenséget okozhat. Ezért a babaruhák alternatíváinak olyannak kell lenniük, mint egy második bőrnek. A szélesebb ujjak és szárak, valamint a komfortot előtérbe helyező nyílások és rögzítések a szülők számára is megkönnyítik a kisgyermek öltöztetését.

Nyakvonalak és gallérok

A baba feje aránytalanul nagyobb, mint a teste, így a ruhák fejen történő áthúzása kényelmetlen lehet a gyermek számára, sőt veszélyeket is rejt az érzékeny kutacs miatt. A babaruháknak ezért olyan megoldásokkal kell rendelkezniük, amelyek segítenek a fiatal szülőknek gond nélkül kivitelezni az öltöztetést. Az első ilyen praktika a vállmagasságban lévő nyakkivágással összefonódó speciális redős kialakítás. Az átlapolt anyagok kinyílnak, amikor a fej áthalad a galléron, így sokkal nagyobb nyílás keletkezik a baba feje számára. A második megoldás az a vállon lévő patentos dizájn. Egy másik típusú body, amivel nem lesz gond az öltözködésnél, az átlapolt verzió, amely szintén nagyfokú komfortot garantál.

Rugdalózó rögzítések

A rugdalózó univerzális ruha a fekvő és mászó babák számára. Pizsamaként vagy nappali ruhaként egyaránt remekül használható. Egy rendkívül sokoldalú ruhanemű, amely a gyermek egész testét befedi, és megóvja az első mozgási kísérletek során. Feladása azonban kétségeket ébreszthet a fiatal szülőkben. Mi a teendő, ha sürgősen pelenkát kell cserélni, nem lesz túl megterhelő a le- és felöltöztetés? Amennyiben egy jó gyártó termékeire voksolsz, amilyen a JUKKI is, nem lesz gond. A professzionális márkák gondolnak a kisgyermekek gyakori pelenkacseréjére. A rugdalózók – a JUKKI-nál a babaruhák kategória baba pizsama és baba hálóruhák termékei – teljes hosszában patentos megoldással rendelkeznek, amelyek gyors és hatékony hozzáférést biztosítanak a pelenkához. Modelltől függően a patentozás a törzs és mindkét láb mentén, vagy átlósan húzódhat az egyik láb teljes hosszában. Mindkét megoldás biztosítja, hogy a baba gyorsan átöltözhető legyen, miközben nyugodtan fekszik a hátán.

Babaruhák vásárlásakor ügyeljünk minden dekorációra és kiegészítő elemre. A ruhákon nem lehetnek zsinórok, amelyek a baba köré tekeredhetnek, különösen a nyak körül. Ha egy felelősségteljes brand termékeire szavazol, például a JUKKI-éra – amely egy saját termékeit értékesítő gyártó, így ár-érték arányban is jól teljesít –, akkor nem kell külön boncolgatnod a biztonság tematikáját, mert náluk a kényelem és a komfort mellett ez is prioritás.

Lásd még: baba body, baba sapkak.

Szponzorált tartalom

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.
Ugrás az oldal tetejére