Jelenlegi hely

A bizonyítványosztás paradoxona - lassan már azok szégyenkeznek, akiknek kitűnő lett a gyereke

Na, milyen lett a félévi? Avagy a bizonyítványosztás paradoxona... Nem leszek népszerű..., talán, ha szidnám a kitűnőket..., vagy azt hangoztatnám, hogy a nem kitűnő ugyanolyan büszkeség... De nem, nem hangoztatom, hiszen minek is kellene ezt hangoztatni, vagy ki feltételezte egyáltalán, hogy nem így van??

 

Hát az én gyerekeim sem lettek kitűnőek, de van olyan ismerősünk, akinek igen, még csak feltételezni sem feltételezem, hogy ő azt gondolná, hogy az én gyerekeim kevésbé értékesek. Akkor a neten ezt miért csináljuk??? Annyira bírom, hogy a félévi után megszaporodnak a nagy megmondós posztok, miszerint „ne csak akkor posztold a bizonyítványt, ha kitűnő a gyerek!” Mert a közepesen teljesítő gyerekeket nem becsüljük, és hasonló finomságok. Ki mondta, hogy nem? Láttál már olyan posztot, hogy valaki kitette a kitűnő bizonyítványt és odaírta, hogy mindenki, aki nem ilyen, az lúzer? Hát én nem....

Nézzük meg egy kicsit a másik oldalról ezt a dolgot

Csak az én ismerősi körömben nincs senkinek kitűnő gyermeke, vagy valóban eltűntek a bizonyítványokat posztoló szülők? 
Pár éve tele volt a Face kitűnő bizonyítványokat posztoló boldog és büszke anyukákkal, de mi nekikmentünk. Szétszedtük őket! Elítéltük őket! Már-már csaknem szégyenfoltnak tituláltuk őket, mi az, hogy az ő gyerekük kitűnő???? Mi az, hogy ő ki meri egyáltalán posztolni??

Persze az nem gond, hogy kiposztoljuk az 5 éves lányunkat a strandon félmeztelen, hisz olyan cuki volt, ahogy tömte befelé a lángost... Meg ugye az sem gond, hogy még a reptérre sem érünk ki, de már bejelentjük országnak-világnak a helyzetünket, hogy elhagyjuk egy jó időre a házat... Persze az is tök normális, hogy a gyerekünknek a Face-n kívánunk boldog szülinapot, mert hát az olyan cuki, mégis csak egyszer 12 éves, nem?! Jó, hát amikor kezd valakinek tönkre menni a házassága, azt is tudjuk mindig, mert olyankor megszaporodnak a "milyen apa már az ilyen...egyszer mindenkit utolér a... aki nem tiszteli a nőket..." és hasonló posztok. De ez is tök normális, ugye? Nehogy már pont a szomszéd ne tudjon róla?

Persze az elítélendő, hogy a gyereked keményen dolgozott azért az ötösért, sok lemondással járt a kitűzött célja elérésében. Az is, hogy valószínű nem lógott annyit a telóján, hanem helyette tanult! Vagy az, hogy egyszerűen úgy áldotta meg a sors, hogy szivacsaggyal született és minden megy neki! Hát ez most szégyen kérem a közösségi oldalakon!

„Ne csak akkor posztold a bizonyítványt, ha kitűnő a gyerek!” – Látsz te még posztot kitűnő bizonyítvánnyal?

Nem, mert szégyent keltünk a szülőben, ha büszkén vállalná ezt! Lassan ott tartunk, hogy oklevelet osztogatunk, ha 2-est kapott a gyerek és kiközösítjük, ha 5-öst? Ez kezd egy kicsit olyan lenni, mintha a felnőttet azért ítélnénk el, mert tisztességgel dolgozik, de ha nem, akkor ő a faszagyerek!!

Nincs gond a kettessel sem, néha azért is keményen kell küzdeni, mindenki annyit tesz bele, amennyit tud, akar, amire van ereje, vagy épp kedve. Nem kell mindenkinek diplomát szereznie, nem kell mindenkinek 5-ösnek lennie, én sem voltam soha az, még a közelében sem, de nehogy már elítéljük azokat a gyerekeket, akik keményen dolgoznak??? Nehogy már szégyenkeznie kelljen azoknak a szülőknek, akiknek kitűnő lett a gyereke...

Tehát kedves szülők, ne hagyjátok, hogy mások elvegyék a büszkeségeteket a gyerekeitek kitűnő teljesítménye miatt. Akkor is legyetek büszkék, ha nem kitűnő, nincs különbség. Ne hagyjátok, hogy a közösségi média kettős mércéje befolyásolja a véleményeteket. És ha valaki mégis elítél benneteket, akkor csak emlékezzetek arra, hogy akit a saját sikerei nem érdekelnek, az mások sikereit sem fogja elismerni.

Makai Marianna - Kecskemétimami

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Miért nem tudsz fogyni? Dr Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus tanácsai

Miért nem tudsz fogyni? Dr Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus tanácsai

"Miért nem tudok fogyni?" Nézzük, van-e jó válasz, szakértői válasz a kérdésre!
Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Mire jó a családi kiruccanás?

Mire jó a családi kiruccanás?

Pihenünk, szórakozunk, felfrissülünk, új élményeket szerzünk. Emlékeket gyűjtünk, együtt van a család. De mire tanít még az utazás?
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Ugrás az oldal tetejére