Jelenlegi hely

Játékfejlesztővel, vloggerekkel és gyógyító hangokkal indulnak az idei év Képmás-estjei

A Képmás-estek januárban és februárban az online térben változatos programokkal várnak. A játék szerepéről és hatásairól, majd az éneklés gyógyító erejéről hallhatunk ismert művészek és szakértők bevonásával. Téma lesz a régi korok és a ma emberének életének összehasonlítása, ezen belül az ismerkedés, illetve a gyereknevelés kérdései kerülnek fókuszba.

Játszani is engedd!

A „Játszani is engedd!” című est vendégei a több hazai és nemzetközi díjban részesült Fekete Zsombor játéktervező és a társasjáték-vlogger házaspárként ismert Győri-Nádai Réka és Győri Zoltán Gábor

Megtudhatjuk, hogy miért is szeretünk játszani és miért ragaszkodunk többen a valódi társasjátékhoz, hogyan ismerhetjük meg egymást és magunkat játék közben. Emellett a „gamer-világ” előnyös és árnyékos oldaláról is szó lesz: mikor válik a hobbi szenvedéllyé, majd függőséggé?

Gyógyító női hangok

A „Gyógyító női hangok” című esten Dr. Lovász Irén néprajzkutatóval, népdalénekessel és Dr. Csáky-Pallavicini Zsófia klinikai szakpszichológussal találkozhatunk. Szó lesz arról, miért gyógyítja az éneklés és a zene nem csupán a lelket, hanem a testet is, emellett hogyan segíthet feldolgozni félelmet, bánatot, örömöt, jelentős életeseményeket, milyen hatással lehet az énkép formálásában és a helyes önértékelésben.

Első látásra és sokadik kattintásra

Február első felében Bognár Szilvia népdalénekes és Tóth Dániel pszichológus, a Pszichológus Pasi csatorna vloggere lesznek a vendégek az „Első látásra és sokadik kattintásra” című esten. A beszélgetésből kiderül, hogyan ismerkedtek elődeink és milyen lehetőségekkel élhet a mai generáció, emellett szó lesz az online térben való társkeresés nehézségeiről, veszélyeiről és arról is, hogy hogyan befolyásolja a pandémia az ismerkedést.

Hogyan változott meg a gyerekek szerepe és jelentősége a családban, a hagyományos népi kultúrától a mai hétköznapokig? Erről beszélget Szám Kati Pécsi Rita neveléskutatóval és Szalóki Ági énekesnővel „A Legkisebb családtagok” című esten, amelyen megtudhatjuk, hogy mi az, amit a múltból érdemes megőrizni és visszacsepegtetni hétköznapjainkba, emellett feltesszük a kérdést, van-e és meddig tart a régi és a mai gyerekkor.

A beszélgetéseket Szám Kati, a Képmás magazin főszerkesztője vezeti.

Az egyes felvételek a Képmás magazin YouTube csatornáján érhetők el majd január végén és február során: www.youtube.com/kepmas-magazin

A Képmás-estekről

Az esteknek immár évtizedes hagyományuk van. Szórakoztató, feltöltő programok, művészi produkciókkal és beszélgetésekkel, vendégei ismert arcok (szakemberek, művészek, népszerű véleményvezérek), akik retusálás és szerkesztés nélkül jelenhetnek meg a közönség előtt.

A Képmás-estek tematikája a családra, az emberi kapcsolatokra, a közösségekre fókuszál. Az egyes alkalmak a Képmás magazin és a Média a Családért Alapítvány közös szervezésében valósulnak meg. A jelenlegi online estek felvételének helyszíne a Várkert Bazár.

Forrás

- Budapestimami -
 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Miért nem vagyunk mi szuperanyuk? - Bebetonozott hagyomány, vagy instant anyaság?

Miért nem vagyunk mi szuperanyuk? - Bebetonozott hagyomány, vagy instant anyaság?

Hogy miért kapjuk sokszor meg a „bezzeg az én időmben, mindig rendben volt a ház, finom főtt étellel az asztalon, pedig még ennyi elektromos csodánk sem volt?”. Hogy a mai lányok miért nincsenek felkészítve az életre? Van erre egy teóriám.
A tornaszőnyegről a digitális térbe avagy miért jó az online mozgás

A tornaszőnyegről a digitális térbe avagy miért jó az online mozgás

A bezártság és a beszűkült mozgási lehetőségek alaposan átalakították az edzőtermi kínálatot. Gyakorlatilag mindenki az online térben próbál érvényesülni, ami hatalmas választékot eredményezett. Válogatásunkban a kicsiktől a 60+os tornáig, a jógától a pilates-en át az intimtornáig végigvesszük a kínálatot.
Gyerekrajz pályázat-Kreatív gyerekeket keres a Beango designer márka

Beango stílus designer rajzpályázata gyerekeknek - fődíj egy egyedi szülő-gyerek ruhaszett

Pályázat típusa: rajzpályázatKorosztály: 5-12 évesBeküldési határidő: 2021. március 14.
5 lépés gyermekünk sikeres motiválásához - letölthető jutalomtáblával

4 lépés gyermekünk sikeres motiválásához - letölthető jutalomtáblával

Sok szülő panaszkodik arról, hogy úgy érzi, nincs eszköz a kezében, amivel motiválni tudná gyermekét, legyen szó feladat megoldásáról vagy otthoni teendők ellátásáról. Ez az elmúlt időszakban több családban is kicsúcsosodott. Ehhez próbálunk néhány ötletet, megoldást adni, ami segíthet motiválni gyermekünket. Sőt hoztunk Nektek egy szuper letölthető jutalomtáblát is!
Ugrás az oldal tetejére