Jelenlegi hely

Teszteltük a kecskeméti Tesco házhoz szállítós bevásárlását – miért érdemes így vásárolni?

Igen, jól olvasod, már nem csak helyben tudsz vásárolni, hanem online rendeléssel egészen az ajtódig viszik a termékeket Kecskeméten is. Család mellett, munka mellett bizony sokszor előáll az a helyzet, amikor annyi időm sincs, hogy a bevásárlást elintézzem. 

Persze gyakran előfordul az is, hogy csak sajnálom rá az időt, na, nem azért mert nem élvezem a vásárlást, hanem mert vannak napok, amikor 30 szabad percért odaadnám a fél életemet is. Azt sem kell magyaráznom, hogy gyerekkel sem sétagalopp egy bevásárlás, és ezeken a napokon van, hogy kihagyom, természetesen ilyenkor biztos, hogy a két éhes kiskamaszom felfalná az egész hűtőt, majd jön a reklamáció, hogy éheztetem őket.  – Szabó Edit írása.

Ennél a pontnál jött a felismerés, vagyis inkább szélsőséges panaszaimra egy kedves ismerősöm ajánlata: - miért nem rendelsz telón online a Tescóból? Ennél jobb ötlet eszembe sem juthatott volna, márpedig én nagyon szeretem a kreatív anyaidőt spóroló ötleteket. Telefon előkap, villámgyors utána nézés a Tesco oldalán, hogy is működhet ez a dolog, és gyors felismerés, akár 10 perc múlva túl is lehetek a nagy bevásárláson, úgy hogy ki sem mozdulok az irodából. És igen, 10 perc múlva meg is voltam, hátradőltem kényelmesen a székemben, majd sajnáló tekintettel hallgattam végig a másik kolléganőm siránkozásait, a tegnapi 3 gyerekes, hisztirohamos bevásárlásáról… Én viszont még el sem indultam vásárolni, de már is végeztem vele.

Akkor nézzük hogyan is lehet a kecskeméti Tescóból online rendelni?

A rendelés menete végtelenül egyszerű dolog volt, nem is akarom túl hosszan leírni csak a lényeget kiragadva.

Le kell tölteni a telefonra a Tesco Online Bevásárlás appot, majd egyszerűen csak be kell regisztrálni. Meg kell adni a címet, ahová a szállítást kérjük, lehetőség van beírni azt is, ha a kapucsengőn más név szerepel, majd ki kell választani a szállítás időpontját. Itt kétórás intervallumokat adnak meg (másnaptól kérhető a szállítás) pl. 16:00 és 18:00 között történjen. De személyes átvételt is lehet választani, ha épp útba esik hazafelé, mert akkor sem kell sorban állni, órákat tölteni az üzletben, csak beugrani az előre megrendelt pakkokért. Aztán már csak telefonon kiválasztani a termékeket és a kosárba beletenni.

Először fura volt, hogy nem a polcok között lavírozok, és nem tudom megfogni a terméket, de aztán rájöttem, hogy pl. azt a majonézt, amit már évek óta eszünk, és aminek ízét csukott szemmel is felismerném, ahhoz nem is kell nekem feltétlen a fizikai érintkezés. Viszonylag könnyű megtalálni a keresett árut, jól be van kategorizálva, de ha mégsem találnád, akkor ott a kereső, vagy a vonalkódot is felismeri a rendszer.

Arra is lehetőség van, hogy szatyorban vagy anélkül kérjem a termékeket, nekem ez fontos, mert nem rég kezdtem elhagyni a 30 éve reklámszatyor gyűjtögető korszakomat, de azért tartottam attól, hogy ömlesztve a küszöbömön találom a cuccot (persze gondolom nem), de így mégis bepipáltam, hogy szatyorban kérem. Kellemesen csalódtam, mikor a futár papírtáskákban adta át a csomagokat.

Én 14:00-16:00 óra közötti időpontot foglaltam le, ráadásul ez egy szombati nap volt, de 14:02-kor már szólt is a csengő. Mivel 5. emeleten lakom és nincs lift a lakásban, - ezért halálom a felcuccolás, főként, amikor még kicsik voltak a gyerekek, egyik kézben 3 szatyor, egy játékmackó, két kisautó, egy 3 éves apró keze, a másikban pedig egy bébihordó egy 8 kilós üvöltő aprósággal – kíváncsian vártam, hogy le kell-e mennem érte vagy tényleg az ajtóig hozzák. Felhozták, ráadásul még nagyon kedvesek is voltak (bár csak lett volna ilyen a babázós időszakomban is…).

Ami feltűnt, figyeltek arra, hogy a nehéz termékek kerüljenek a táska aljára így pl. a túró rudik is megúszták az utazást, figyeltek arra is, hogy a nem élelmiszer árut külön tegyék, ugyan így a fagyasztott áruval is. A tojást pedig még ott a futár kérte, hogy nyissam ki, mert ha egy is össze van benne törve, akkor a 10-es csomag árát visszautalják nekem, persze erre nem volt szükség.

Nem úgy, mint amikor a kiskamaszomat küldtem át a mamához tojásért, az 5 tojásból 3-at összetört úgy, hogy azt tojástartó dobozban hozta haza. A zöldségek és gyümölcsök szépek és frissek voltak, mindenből azt kaptam, és olyan áron, ahogy rendeltem.

Természetesen a bolti akciók az online vásárlásnál is érvényesek voltak (és lényegesen könnyebb is megtalálni őket, mint a polcok között furikázni, hiszen van egy akciók menü is), és a Tesco Clubcard pontok gyűjtőinek is jó megoldás lehet, mert netes rendelésnél is gyűjthető a hűségpont.

De nézzük a kötségeket

A házhozszállítás díja a megrendelt időpontok függvényében változik, 699 és 999 Ft között van, illetve számolnak egy alap bevásárlási díjat 750 Ft áron (de 10.000 feletti rendelésnél ez nincs). Persze ez így még mindig jobban megéri, mert megspórolhatunk akár 2 órát a családnak, vagy más fontos időnek. A kocsiba is tankolnunk kell, vagy épp a buszjegyeket megvenni, ha nincs bérletünk, és a gyerekeket sem kell cipelnünk magunkkal, plusz nem veszünk semmi felesleges dolgot, amit csak a szemünk kívánt meg.

Én 10.500 Ft-ért rendeltem, így az alap bevásárlási költséget sem kellett fizetnem és még az „első rendelés” 1500 Ft-os kuponkedvezményt is kihasználtam (közben vettem észre, hogy tíz ezer felett nem számolják fel a költséget).

De ha a személyes átvételt kérjük, akkor se szállítási költség, se alapdíjat nem számítanak fel, csak egy egyszeri 150 Ft-os díjat.

Viszont van még egy jó hírem, mindenképp érdemes kipróbálnotok a vásárlást, mert első vásárláskor 1500 Ft-ot levonnak a végösszegből, ha van hozzá kuponod (mutatom is hol találod). Ehhez csak egy kódot kell kimásolni és a fizetési mód kiválasztása során beilleszteni, amit innen tudtok letölteni (5000 Ft vásárlás felett).

Amire rájöttem az online vásárlás során:

  • nem költöttem többet, mint amit tényleg terveztem,
  • legalább másfél órát megspóroltam,
  • nem kellett kőröznöm fel-le, hogy megtaláljam, melyik polcokon vannak a listán szereplő termékiem,
  • nem kellett hisztis, sértődős gyerekkel kilépnem az üzletből, amiért nem vettem meg neki az utolsó utáni csak még ezt az egyet, enélkül nem élet az élet kívánságot is,
  • nem kellett cipekednem az ötödikre (lift nélküli lakásba),
  • nem volt gond, hogy hol találok akkora egybefüggő parkolót, amibe egy kamion is befér,
  • útközben nem botlottam bele egy cipőbolt kihagyhatatlan leárazásába sem…,
  • és amennyi időt a vásárlással töltöttem volna, annyi idő alatt a vacsora is elkészült!
  • (és nem akarom belekeverni, de ha félsz attól, hogy influenza, hányás-hasmenés stb. járvány, akkor így biztos nem kapsz el semmit…)

Ezt a képet a Tesco oldaláról töltöttem le, hogy hová tudtok rendelni, Kecskeméten kívüli településekre érdemes irányítószámmal rákeresni, hogy van-e kiszállítás.

Szóval nálam forradalmasította a nagy bevásárlást ez a lehetőség, talán „a nem költöttem többet, mint amit terveztem” része volt a legmeglepőbb, tudom, sokan vannak, akik kibírják, hogy csakis kizárólag a listán szereplő termékeket veszik meg, de én még sokszor elcsábulok egy-egy „felesleges” termék esetén, na, ne is mondjam főként akkor, amikor a gyerekekkel együtt intézem a bevásárlást.

Szabó Edit - Kecskemétimami 

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Bábozni jó, elkészíteni még jobb!

Bábozni jó, elkészíteni még jobb!

Rengeteg szuper bábot megvehettek boltokban, a saját magunk készítette viszont sokkal különlegesebb, becsesebb. Hoztam is egyből két ötletet, amihez még kézügyesség sem nagyon kell.
Napló egy három gyermekes család életéről a koronavírus idején

Napló egy három gyermekes család életéről a koronavírus idején 8.

Ma, mikor feltettem a kérdést, hogy ki hogyan is tervezi a hétvégét, úgy nézett rám a családom, mintha bolondgombát ettem volna. Pedig totál komolyan gondoltam, hogy ezt a mostani hétvégét is tervezzük meg. Kijárás nélkül.
"A nagylegény majd megoldja!" -  Önállóságra nevelés VS helikopterezés

"A nagylegény majd megoldja!" - Önállóságra nevelés VS helikopterezés

Nemrég a 10 éves fiammal sportorvosnál jártunk.
Napló egy három gyermekes család életéről a koronavírus idején

Napló egy három gyermekes család életéről a koronavírus idején 7.

Szeretnék, óh, de szeretnék újra kisgyermek lenni. A világ felől nem aggódni. Csak a családommal együtt lenni. A sok aggódást elengedni.
Ugrás az oldal tetejére