Jelenlegi hely

Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató Napsugár Gyermekotthona

Cím: 6000 Kecskemét, Lórántffy Zs. u. 1.
Tel./fax:(+36)76/487-382
E-mail: napsugar@szentagota.hu

A gyermekotthon azt a célt szolgálja, hogy a gyerekek életkorának, élethelyzetének, fejlődési szükségleteinek megfelelő, minél inkább családszerű ellátást biztosítson, amely lehetőséget ad a speciális szükségletek kielégítésére, a lemaradások pótlására.

A 18 férőhelyes gyermekotthon teljes körű ellátást biztosít a kora miatt, sajátos szükséglettel bíró 3 év alatti, a 0-10 éves korosztályba tartozó, különleges ellátást igénylő gyermekek számára és korai fejlesztést végez a 14/1994.(VI. 24.) MKM rendelet alapján.

A gyermekotthon ellátja, a sajátos nevelési igényű gyermekvédelmi gondoskodás alatt nem álló 3. évet be nem töltött egészségügyi okok miatt rászoruló gyermekek átmeneti gondozását, nevelését.

A gyermekotthon a gyerekek életkorához, egészségi állapotához igazodva alakította ki napi életgyakorlatát.

A gyermekvédelmi törvényben előírt szakmai létszám, a lakóegységek tárgyi feltételei a jogszabályban előírtaknak megfelelőek.
A gyermekek a különleges gondozást, korai fejlesztés, óvodai nevelés, fejlesztő felkészítés, gyógytornáztatás keretein belül kapják meg. Nagy hangsúlyt fektetve, hogy a különböző életkorú, testi, értelmi, egészségi állapotú gyerekek ellátása egyénre szabottan történjen.

A gyermekek egészségi állapota tette indokolttá azoknak a terápiás lehetőségeknek a megvalósítását – só és hidroterápia - amelyekkel egészségi állapotukban, életminőségükben pozitív változásokat eredményezhetünk.

A dolgozók munkájukat a szakmai szabályok betartásával, a gyermeki jogok tiszteletben tartásával végezik. Nagy hangsúlyt fektetve – a szülő nélkül élő gyermekek számára - a gyermeki tiszteleten, bizalmon alapuló, segítő, támogató és fejlesztő bánásmódra, továbbá a tartósan beteg gyerekek, betegségükből adódó személyre szóló, speciális ellátására.

Fontosnak tartjuk a szülőkkel való jó kapcsolat kialakítását, a hazagondozás biztosítása érdekében.
A gyermekotthon széles körű kapcsolat rendszert épített ki civil, oktatási, egészségügyi, szociális és társ intézményekkel, támogatókkal.

A Napsugár Gyermekotthon Segítő Alapítvány is abból a célból jött létre, hogy segítse az otthonban élő gyerekek egészségének megőrzését, a betegségek megelőzését, a gyermekek érdekében végzett gyógyító-,egészségügyi rehabilitációs tevékenységet.

 

 

Halenkár Margit
gyermekotthon vezető
Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden gyereknek jár a mese

Minden gyereknek jár a mese

...a lét nagy kérdéseire sokszor találhatunk válaszokat gyógyító, segítő, terápiás mesékben is. A mese tehát nagyon fontos szerepet játszik az életünkben: adjuk meg a módját a gyerekkori mesélésnek és engedjük, hogy felnőttként is elkísérjen bennünket a varázsa, ameddig csak lehet. Pszichológus szakértő gyűjti csokorba gondolatait arról, hogy miért meséljünk, mikor milyen mesére lehet szüksége a gyerekeknek, oviskortól kamaszkorig egyaránt.
Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Gyorsan változó világunkban, ahol a gyerekekre nap mint nap számos kihívás vár és könnyen elfoghatja őket a bizonytalanság érzése, az önbizalom az egyik legnagyobb ajándék, amit egy szülő adhat.
Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Itt a tavasz, vele együtt az egyre több időt is töltünk a szabadban.  Szülőként komoly kihívás, hogy a kamasz gyerkőcök is valóban élvezzék a kinti tartózkodást, és ne állandóan a mobiljukat akarják nyomogatni.
Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Az alvás kulcsfontosságú a test-lelki egészségünk szempontjából. Mégis sokan úgy vélik, hogy nincs szükségük túl sok alvásra.
Ugrás az oldal tetejére