Jelenlegi hely

Három tipp az igazi rusztikus háló kialakításához

Manapság újra előtérbe kerültek a természetes textúrákat és anyagokat használó enteriőrök. Ehhez pedig szorosan hozzáköthető az is, hogy a rusztikus stílus újra virágkorát élje. Az alábbiakban adunk három tippet arra, hogyan változtassuk rusztikussá a nappalinkat.


A fotó forrása: Iriana Shiyan - stock.adobe.com

1. A nagyi bútorai modern köntösben remek minták lehetnek

A nagyszüleink régi szekrénye vagy épp kiegészítői tökéletesek kiindulásnak – lehet innen ötletet, stílust ellesni. Ezt ugyanis remekül tudjuk kombinálni a most trendi, modern, de minimalista bútorokkal. Például a trendi, rusztikus, fa hatású gardróbszekrények szinte minden típusát kiválóan tudjuk alkalmazni egy olyan hálóban, ahol régi stílusú bútorokat is használunk. Próbáljuk ki tehát, hogyan mutat a hálóban vagy a nappaliban egy régebbi dizájnt követő, de újonnan vásárolt, faforgács és bútorlap felhasználásával újraalkotott modell!

2. Kombináljunk természetes árnyalatokat és klasszikus mintákat

A rusztikus hatás egyik lényegi része, hogy természetes hatású színeket alkalmazunk. Ezt azt jelenti, hogy például a piros árnyalataiból is olyat választunk, ami nagyanyáink idejében létezett. Kerüljük a neonszíneket és a rikító árnyalatokat. A minták esetén pedig egyértelműen a régiek mintavilágát érdemes követni. Ez azt jelenti, hogy nyugodtan meríthetünk a retró, nagypolgári vagy paraszti mintavilágból, amit bátran kombinálhatunk naturális kiegészítőkkel. A rusztikus ismérve a természetes textúrákban mutatkozik meg igazán. A gyapjú, lenvászon, pamut, kerámia, kő, tégla és göcsörtös fa mind olyan anyagok és textúrák, amelyek elengedhetetlenek még a rusztikus háló esetén is.

3. Döntsük el, milyen irányba visszük a rusztikát!

A rusztikus stílus többféle lehetőséget is rejt. Ezért mielőtt nekiállnánk a hálónak érdemes megtalálni azt az irányvonalat, amit látni szeretnénk. Ez garantálja, hogy a végén ne káosz legyen a végeredmény. Rusztikus stílus esetén elvihetjük az enteriőrt népies, paraszti stílusba, de választhatunk nagypolgári, vidéki nemesi jellegű rusztikát is. A japandi, a wabi sabi a rusztika egy keleti irányzatát jelöli valójában. A naturális és a rendkívül népszerű mediterrán szintén a rusztikus irányzatot gazdagítja. Természetesen kombinálhatjuk is a különféle irányzatokat. A mai modern komódok, ágyak és szekrények remekül alkalmazkodnak ezekhez a stílusokhoz, így bátran merjünk kísérletezni.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Amikor jön a kérdés: Tényleg van Mikulás?

Amikor jön a kérdés: Tényleg van Mikulás?

Mindannyian szembetaláltuk már magunkat ezzel a kérdéssel. Első alkalommal, mikor mi magunk szerettük volna tudni, most meg a ló másik oldalán állva. Amennyire gyerekként szerettük volna tudni, épp annyira szeretnénk most elkerülni a válaszadást.
Szeretethiányban felnőni

Szeretethiányban felnőni

Amikor anyává válunk, minden megváltozik. Lelkünk egy része „testünkön kívülre” kerül, megtapasztaljuk, hogy a szeretetünk sosem fogy el, hanem egyre nagyobb és több lesz. Szülőként az élet legtermészetesebb dolga, hogy bármit megtennénk a gyermekünkért, ő számunkra a legfontosabb, születésétől kezdve úgy próbálunk élni, cselekedni, hogy neki majd jobb és könnyebb élete legyen, mint a miénk volt.
Csomagolj zölden karácsonykor!

Csomagolj zölden karácsonykor!

Még bőven van idő felkészülni az ajándékok csomagolására. Miért ne lehetne ezt megtenni környezettudatosan? Ehhez hoztam otthon vagy a természetben is fellelhető alapanyagokat.
20+1 karácsonyi idézet: ajándékkártyára is tökéletes!

20+1 karácsonyi idézet: ajándékkártyára is tökéletes!

Ha Te is szereted idézettel ellátni az ajánddékkártyákat, üdvözlőlapokat, és gondot okoz egy-egy érzés, gondolat megfogalmazása, használd ezeket!
Ugrás az oldal tetejére