Jelenlegi hely

Ingyenes régészeti asszisztens képzés indul Kecskeméten

Régészeti asszisztens képzés indul, ráadásul ingyenesen a Bács-Kiskun Megyei Múzeummal közösen. A sikeresen végzők számára munkalehetőséget is felkínálnak.

Mit csinál egy régészeti asszisztens?

A Régészeti asszisztens okleveles régész szakmai felügyeletével, irányításával, a régészetre vonatkozó jogszabályok, valamint az örökségvédelmi előírások betartása mellett lelőhely felderítésen és régészeti ásatáson végez dokumentációs, mérési és feltárási feladatokat.

Elkötelezetten és lelkiismeretesen dolgozik a régészeti emlékek és leletek megőrzése és dokumentálása érdekében a szakmai etikai szabályok betartásával. Részt vesz az ásatást követő elsődleges és tudományos feldolgozás elkészítésében. A régészeti utómunkában térinformatikai, rajzolási, lelettisztítási és adminisztrációs feladatokat lát el.

Munkája során csapat részeként tevékenykedik, szorosan együttműködve a muzeális intézmények és régészeti vállalkozások szakembereivel. Azért van szükség Régészeti asszisztens szakemberekre, mert a kulturális örökség védelméről szóló jogszabályok alapján  hazánkban minden évben nagy mennyiségű régészeti feladatellátásra kerül sor, amihez a jelenlegi intézményi és a szakirányú vállalkozói közegben nincs meg a megfelelő szakember állomány.

A feladatellátásban jogszabály alapján vezető szerepet játszó muzeális intézményeknek, valamint a hazai és nemzetközi környezetben dolgozó magyar régész vállalkozásoknak egyaránt gondot okoz a  megnövekedett beruházási igényekhez kapcsolódó régészeti feladatok hatékony ellátása.

Hol helyezkedhetsz el vele?

A régészeti feltárásokat vezető, egyetemen képzett régész szakemberek mellől teljes mértékben hiányzik a  középszintet jelentő, a dokumentációt és a szakmunkákat elvégző képzett Régészeti asszisztens szakember réteg. Az egységes követelményrendszer alapján megszerzett szakképesítés birtokában állami, önkormányzati és egyházi muzeális intézményekben, valamint régészeti szakvállalkozásoknál lehet elhelyezkedni.

Mikor kezdődik és mik a követelmények?

  • Képzés kezdő időpontja: 2022. szeptember. - Képzés záró időpontja: 2023. szeptember.
  • Képzés óraszáma: 320
  • Képzés helyszíne: Kecskemét
  • Jelentkezés feltételei: érettségi

Jelentkezési határidő: folyamatos

További információ:
Keszthelyi József:

 
Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Te mit viszel a játszótérre? Hasznos tippek és vélemények anyukáktól.

Te mit viszel a játszótérre? Hasznos tippek és vélemények anyukáktól

Kezdő anyukák első játszóterezéseik előtt gyakori kérdés: - Ti mit vesztek fel? Mit visztek magatokkal? Mi kérdeztünk, ti meséltetek. Néhány hasznos tipp gyakorlott játszóteres anyukáktól.
A játszótér ingyenes képességfejlesztő, tudtad?

A játszótér ingyenes képességfejlesztő, tudtad?

Játszótér, fejlesztés, iskolaérettség... Gondolnád, hogy ezek a szavak szoros összefüggésben vannak egymással?
A játszótér ingyenes képességfejlesztő - és melyik játék miben fejleszt?

A játszótér ingyenes képességfejlesztő - és melyik játék miben fejleszt?

Játszótér, fejlesztés, iskolaérettség... Hol az összefüggés? Nézzük meg, melyik játék miben fejleszt!
Zöldséges tócsni - mert nem csak krumpliból lehet

Zöldséges tócsni - mert nem csak krumpliból lehet

Zöldséges tócsni (neve tájegységenként változik): úgy készül, hogy a krumpliból készült tócsnitól eltérően a krumpli helyett különféle zöldségeket használunk. Felhasználás egyik feltétele, hogy a zöldség reszelhető legyen
Ugrás az oldal tetejére