Jelenlegi hely

Katona József Könyvtár - Országos Könyvtári Napok

A 2022. október 3-9. között megvalósuló Országos Könyvtári Napok az korábbi évekhez képest jóval gazdagabb kínálattal várta a látogatókat nemcsak a központi könyvtárba, hanem a város különböző részein lévő fiókkönyvtárakba is.

A látogatói számok egyértelműen tükrözik, hogy az emberek továbbra is szívesen választják intézményünket, ha kikapcsolódásra, szórakozásra, tanulásra vagy informálódásra vágynak.
Az idei évben ezen a héten több mint 5500-an látogattak el a megyei könyvtárba, ezzel mintegy 1000 fővel meghaladva a 2021-es összlátogatói számot. A napi forgalom mindvégig 760 könyvtárlátogató fölött maradt, mely a szombati napon megközelítette az 1100 főt is. A Könyves Vasárnap alatti rendkívüli nyitvatartás szintén sokakat vonzott intézményünkbe; a kellemes időjárási viszonyok ellenére is több mint 800 főt csalogattak be programjaink a könyvtár falai közé.

Csak ezen a napon, élve a Váró – visszaváró kedvezményeivel, 62-en iratkoztak be, 270 dokumentumot kölcsönöztek ki, valamint több mint 250 dokumentum került vissza állományunkba. Program szerinti bontásban az egyik legtöbbet látogatottak közé tartozik több mint 90 fővel a Kecskeméti Szimfonikus Együttes fúvós kvintettjének Könyves Vasárnapi könyvtárnyitója, valamint 80-80 fővel Bősze Ádám szombati Mozart bikiniben című előadása, Hal Melinda klinikai szakpszichológus fiataloknak szóló programja és az Országos Könyvtári Napok zárórendezvénye, az Emberek sorsok, díjak beszélgetése is. Sokan, 70-nél is töben érdeklődtek a II. emeleten helyet kapó Goethe-Insitut Ungarn falusi életről szóló kiállítása után, több mint 50 fő látogatott ki a tavalyi év után újra megrendezett Könyvtári egészségpiacra, és közel 50-en hallgatták meg Szabó Zoltán dietetikus húsmentes táplálkozásról szóló előadását. A székelyudvarhelyi Fuss neki! projekthez csatlakozva, az Országos Könyvtári Napok ideje alatt több mint 200 ezer forint adományt gyűjtöttünk össze a kárpátaljai magyar könyvtárak támogatására.
Ezúton is köszönjük mindenkinek, aki pénzbeli hozzájárulásával támogatta e nemes ügyet! A Katona József Könyvtár munkatársai remélik, hogy az egy hétben tapasztalt fokozott érdeklődés és a látogatók intézménybe vetett bizalma a továbbiakban is érezteti majd hatását, hiszen a könyvtár azontúl, hogy segíti az ismeretszerzést, a szórakozást és a közösségi találkozások megvalósulását, a legnehezebb időkben valódi menedékként szolgál a lakosság számára.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Ingyenesen látogatható Eta néni elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaháza

Eta néni 2022-ben ismét sok szeretettel vár mindenkit! Nyitva a ház az adventi időszakban.Dabason van egy ház, ami varázslatos ünnepi fényárban úszik. De nem egyszerűen tujákra aggatott fényfüzéreket kell elképzelni, hanem egy olyan színes csillogást, mintha becsöppentél volna egy karácsonyi Hollywoodi rajzfilm közepébe. Eta néni több mint tíz éve díszíti fel házát és udvarát az ünnepek közeledtével.
Karácsonyi fényárban úszó csodaházak, avagy a legszebb karácsonyi kiránduló helyek

Karácsonyi fényárban úszó csodaházak, avagy a legszebb karácsonyi kirándulóhelyek

Karácsony gondolatán, nincs az a fényár, amitől besokallnék, még ha az egész ország egy csillogó villogó nagy meseházzá öltözne, én azt is gyönyörűnek látnám. Lassan a porták ünnepi kivilágításba borulnak, ám vannak, akik igazán kiemelkedő módon öltöztetik fel házaikat, és turistalátványossággá növik ki magukat kicsik és nagyok örömére egyaránt.
Országos Adventi vásár és programajánló

Országos Adventi vásár és programajánló

Nagyon sok városban a megszokottól eltérően alakulnak az adventi időszakra tervezett vásárok, programok, beleszól a rezsigrincs. Tartsatok velünk országos adventi vásári körképünkön!
A Föld szineitől a glamourig: Karácsonyi trendek 2023

A Föld színeitől a glamourig: Karácsonyi trendek 2023

A legnagyobb karácsony témájú vásár minden év februárjában mutatja be a legújabb trendeket. Talán elrugaszkodottnak tűnnek ezek a stílusok az átlagembernek, de a vásár látványvilága akkor is lenyűgöző és kihagyhatatlan.
Ugrás az oldal tetejére