Jelenlegi hely

Mutatjuk, mik zárnak be, és hogyan változnak a nyitvatartások a kecskeméti kulturális életben az energiaválság miatt

Az energiaválság a közművelődésnek is nagy pofont adott, sajnos egyre több intézmény, vállalkozás, kedvenc sport vagy szórakozóhelyünk kényszerül bezárásra, csökkentett nyitva tartásra, vagy valamilyen más intézménnyel való összefonódásra.

Igyekeztünk összegyűjteni, hogy Kecskeméten melyik intézmény nyitva tartása hogyan változik. Természetesen ezek az információk januártól sajnos újra változhatnak, és azt is tudjuk, hogy látogatói szemszögből nem épp kedvező módon. Szóval most még az ünnepi szezonban használjátok ki a kínálokozó lehetőségeket, menjetek múzeumba, koncertekre, színházba vagy épp kézműves foglalkozásokra.

Népi Iparművészeti Gyűjtemény

2022. november-december hónapokban szombatonként zárva lesz, programjaik keddtől-péntekig, 10-16 óráig látogathatóak.

KKJM Szórakaténusz Játékmúzeuma és Műhelye

Október 18-tól CSÜTÖRTÖKTŐL SZOMBATIG 10.00 és 17.00 óra között lesz látogatható a múzeum. Viszont december 22-től január végéig zárva lesznek.

Cifrapalota:

Október 18-tól csütörtöktől vasárnapig 10-17 óráig lesz nyitva.

Az Orvos – és Gyógyszerészettörténeti Gyűjtemény és a Magyar Naiv Művészek Gyűjteménye előzetes bejelentkezés után látogatható csak!

Leskowsky Hangszergyűjtemény

Decemberben hétfő-kedd zárva, többi napokon 10-17 ig lesz nyitva.Előzetes bejelentkezés a 76/486-616 telefonszámon.

Könyvtárak:

Októbertől a Hetényegyházi és november 7-től a Széchenyivárosi Fiókkönyvtárak 2023 tavaszáig, fűtési szezon végéig zárva tartanak. Ez idő alatt az ide tartozó érvényes olvasójeggyel rendelkezők a nagy könyvtárba ingyenesen beiratkozhatnak.

Katonatelepi fiókkönyvtár nyitvatartása is változik: hétfőtől csütörtökig 13-18 óráig, pénteken 13-17 óráig látogatható, hétvégente zárva.

A nagy könyvtár (Piaristák tere) nyitvatartása november 1-től változott. Keddi és szerdai napokon zárva lesz, tehát a könyvtár épülete nem látogatható, viszont ezeken a napokon az ablakkölcsönzés szolgáltatás üzemelni fog 9 és 18 óra között. Csütörtökön, pénteken és szombaton 9 és 18 óráig lesz nyitva a könyvtár.

Viszont a nagy könyvtári kávézó határozatlag ideig szintén zárva tart.

Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház

2023. január 1-jétől a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház mindhárom játszóhelye zárva tart. A nagyszínház és a stúdiószínház február 1-jével megnyitja kapuit, a kamaraszínházban viszont csak március közepén indul újra a munka.

Hírös Agóra Ifjúsági otthon

A téli hónapokra bezárt, de minden program, foglalkozás, szakkör, klub és az Otthon mozi vetítései átköltözött a Hírös Agórába, kivéve a kézműves műhelyprogram foglalkozások, azokat az Ifjúsági otthonban tartják meg.

Téli nyitva tartások:

A téli hónapokra bezár a Boldogasszony Rózsakert. 

Kecskeméti Arborétum

  • November 1-30 között: nyitva 8-16 óráig
  • December 1-25 között: zárva
  • December 25-31 között: nyita 8-16 óráig

Benkó Zoltán Szabadidőközpont

A szabadidőközpont novemberben minden nap 7.00-17.00 óra között tart nyitva.  Pénztárzárás 16:30-kor.

És egy kis ráadás:

November 12-étől hat posta is bezárt Kecskeméten (Kodály Zoltán téri, Dózsa György úti, Mészöly Gyula úti, Czollner közi, Gázló utcai és a ménteleki kirendeltség).

- Kecskemétimami -

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Karácsonyi fényárban úszó csodaházak, avagy a legszebb karácsonyi kiránduló helyek

Karácsonyi fényárban úszó csodaházak, avagy a legszebb karácsonyi kirándulóhelyek

Karácsony gondolatán, nincs az a fényár, amitől besokallnék, még ha az egész ország egy csillogó villogó nagy meseházzá öltözne, én azt is gyönyörűnek látnám. Lassan a porták ünnepi kivilágításba borulnak, ám vannak, akik igazán kiemelkedő módon öltöztetik fel házaikat, és turistalátványossággá növik ki magukat kicsik és nagyok örömére egyaránt.
Országos Adventi vásár és programajánló

Országos Adventi vásár és programajánló

Nagyon sok városban a megszokottól eltérően alakulnak az adventi időszakra tervezett vásárok, programok, beleszól a rezsigrincs. Tartsatok velünk országos adventi vásári körképünkön!
A Föld szineitől a glamourig: Karácsonyi trendek 2023

A Föld színeitől a glamourig: Karácsonyi trendek 2023

A legnagyobb karácsony témájú vásár minden év februárjában mutatja be a legújabb trendeket. Talán elrugaszkodottnak tűnnek ezek a stílusok az átlagembernek, de a vásár látványvilága akkor is lenyűgöző és kihagyhatatlan.
Már látogatható a Vörsi Betlehem

Egy kicsi falu különleges látnivalója – Idén is látogatható a Vörsi Betlehem

Tudtad, hogy egy Balaton melletti kis faluban látható Közép-Európa legnagyobb betleheme? Idén 73. alkalommal építette fel Vörsön a falu apraja-nagyja Jézus születésének pillanatát megörökítő bibliai jelenetet, aminek csodájára járnak a világ minden részéről.
Ugrás az oldal tetejére