Jelenlegi hely

Nem győztem ámulni örömömben, hogy így is lehet szülni? - Szülésélmény-történetmesélő

Az én történetem 2018-ban játszódik. Második gyermekemet várom. Betöltöttem a 39 hetet...nem aggódok, mert első baba is 40+3-ra jött, gondolom a második sem fog nagyon sietni.

Az első szülés hosszú és fájdalmas volt sok homályos folttal, így folyamatosan mantrázom magamnak, hogy 4 ujjnyira ki leszek tágulva mire beérek a kórházba, és már szülök is.

Egész délutan Josh Groban-t hallgatok: You raise me up...furcsán derűs vagyok. Játszóterezünk a nagylánnyal, már este 8 óra, meleg augusztusi nap....enyhe fájásaim vannak....jósló, gondolom én....ismerős kérdi, hogy mikor szülök....vicelődök: ma este.  Lassan felmászunk a kislányommal az 5. emeletre,  majd az esti rutin nyugodtan, derűsen zajlik.

Apa fürdet, én olvasok, a kicsi is, apa is hamar elalszik. Gyönyörű éjszaka van....tele vagyok izgalommal....kezdenek jönni a fájások, de még mindig olyan enyhék, nem veszem komolyan.

Zuhanyzok, lefekszem. Arra ébredek 12-kor, hogy nem múlik...rendszertelen, de folyamatos fájásaim vannak. Nem túl erősek... így nem aggódom.

Felhívom a dúlámat, ha nem múlnak a fájások egy óra múlva indulunk. Nézem a kihalt utcákat, dúdolok (You raise me up).

Az énekem egyszerre hála, könyörgés és mantra....jó lesz, szép lesz, különleges lesz. Az autóban rendszereződtek a fajások, mire a kórházba értünk már 2 percenként jöttek. Jó kedvem volt, s bár a fájdalomküszöböm igen alacsony, most valahogy úgy éreztem hogy ez nekem nem is fáj. Doki megvizsgál...4 ujjnyi tágulás...mindjárt szülök....én meg hangosan ujjongtam:-nahát, ez működött, sikerült! -Nem kis derültséget szerezve kísérőimnek ezzel.

Még le sem járt a ctg jöttek a tolófájások...én meg elkezdtem tiltakozni,  ez nem lehet a toló fájás, hisz még nem is fájt egyáltalán a vajúdás....ez most ugye vicc? Pillanatok alatt kint volt a babám. Én meg nem győztem ámulni örömömben, hogy így is lehet szülni.

Alig 4 óra alatt, pikkpakk kint volt a kismanó és még a gátvédelem is sikerült. Végig félhomály volt a szülőszobán, csend, nyugalom,  2 óra aranyóra. A babámat egy pillanatra sem vittêk el. Az a kórházi szülőszoba a megtestesült meghittség volt akkor, ott számunkra. Utána a 3 nap a csecsemőosztályon felért egy wellness hétvégével. 

Nincs olyan nap, hogy ne jutna eszembe ez a csodás, derűs, nyugodt élmény, ami maximálisan feledtette velem az első szülés nehézségeit. 

- Üdv, Anna -

 


Neked is van egy szép történeted, amit szívesen megosztanál velünk?

Írd meg nekünk! Mondjátok el, milyen élmény volt számotokra: örömeiteket, fájdalmaitokat, félelmeiteket vagy akár a kalandjaitokat!

Feltételek:

  1. Bárki megírhatja szülésélményét függetlenül attól, hogy hol és mikor szült.
  2. Apukák is írhatnak, ők hogy látták, mit éltek át.
  3. Fontos, hogy a történetben ne használjatok neveket, fogalmazzatok általánosan úgy, mint: a kórházban, az orvos, a szülésznő, és ne tartalmazzon másokat sértő, kritizáló hangnemet (a neveket jogunkban áll kivenni). 
  4. Az írásban szerepeljen a szülés éve.
  5. Az írásodnak adj címet, és mellékelj egy fényképet, ha szeretnéd, hogy megjelenjen.
  6. Ha több gyermeked van, több történetet is küldhetsz.

A történetet e-mailben várjuk:

Érdemes tollat ragadni - mert mindenki kap ajándékot!

Minden születésélményt beküldő 2 főre belépőjegyet kap a jakabszállási Magyarkertbe, melyet 1 éven keresztül használhat fel! (pályázat beérkezésétől számítva, pár napon belül küldjük is a jegyeket).

Továbbá minden születésélményt beküldő között ajándékot sorsolunk ki. 

Nyeremények:

  1. Fotózás: Kismama, portré, gyerekek, vagy családi fotózás: Makai Marianna + nappali smink készítés Szelei Klára jóvoltából
  2. Love Your Belly tanfolyam – Nagy Kriszti jóvoltából
  3. Könyvnyeremény a Malom Libri Mesebolt jóvoltából

A sorsolás menete: minden beküldő neve bekerül a kalapba, a szerencse fog dönteni.

A sorsolás napja: a Születésünnep nyereménysorsolásának napja, október 1. 17.00 óra, Katona József Könyvtár.

Nyereményt sorsolják: Makai Marianna, a Kecskemétimami főszerkesztője és Kovács-Dandi Csilla, a Születésünnep Kecskeméten főszervezője.

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Már látogatható a Vörsi Betlehem

Idén újra látogatható a Vörsi Betlehem

Tudtad, hogy egy Balaton melletti kis faluban látható Közép-Európa legnagyobb betleheme? Idén 72. alkalommal építette fel Vörsön a falu apraja-nagyja Jézus születésének pillanatát megörökítő bibliai jelenetet, aminek csodájára járnak a világ minden részéről.
„Hagyj el egy mikulás csomagot” és csalj mosolyt egy kisgyermek arcára

„Hagyj el egy mikulás csomagot” és csalj mosolyt egy kisgyermek arcára

Ha felerősödik a vágy, hogy segíts másokon, akkor itt egy remek lehetőség, amivel bizony nagy mosolyt csalhatsz egy gyermek arcára! Nincs más dolgod, csak egyszerűen december 6-ára készíts egy mikulás csomagot, és rakd le egy padra, egy párkányra, bárhová, ahol egy kisgyermek megtalálhatja.
Fénylő ablakok nyílnak – Világító adventi kalendárium

Fénylő ablakok nyílnak – Világító adventi kalendárium

Élő adventi naptárrá változnak azok a települések, ahol a házak ablakait ünnepi fénybe és díszbe öltöztetik, számmal jelölve a napokat december elsejétől karácsonyig. A várakozás izgalma igazi közösségi élménnyé válik. Testi-lelki egészséget szolgáló program lehet ilyenkor az esti séta lakóhelyünk utcáin.
Sorozatfüggő, gasztromán, kirakós vagy kitalálós... adventi kalendárium ötletek

Sorozatfüggő, gasztromán, kirakós vagy kitalálós... adventi kalendárium ötletek

Avagy last minute adventi kalendáriumok. Míg határidők léteznek, a last minute kifejezés örök szóhasználatban marad. Percek alatt kell megoldanunk 24 egyformát és a belevalókat. Hidd el, nem olyan nagy ördöngősség, már ha van inspiráció.
Ugrás az oldal tetejére