Jelenlegi hely

Te is lehetsz karácsonyi angyal! Kecskeméti adománygyűjtő akciók

Az adventi időszak a tél legszebb és legkülönlegesebb várakozással teli ünnepe. Minden gyereknek joga van megélni a karácsonyi csoda hangulatát. Azoknak is, akiknek anyagi helyzete nem engedi ezt meg, hisz ezek a csöppségek nem tehetnek semmiről.

Segítsd Te is a gyerekeket, hogy idén Ők is elmondhassák, hogy igazi ajándékot kaptak.

Nagyon fontosnak tartom, hogy a segítség mindenkihez eljusson, fontos, hogy segítsem az oldalammal a hírt minél szélesebb körbe eljuttatni azokhoz az anyákhoz, szervezetekhez, akik szívesen segítenek.

Ha otthon van jó állapotú játékotok, mesekönyvetek, társasotok, amit már kinőtt a gyerkőc és nem akarjátok eltenni az unokátoknak, ne tároljátok a szekrények tetején, padláson, zsákokban a kamrában, vigyétek és adjátok le, hisz a játékok ezáltal újra életre kelnek és hatalmas örömet okoznak egy-egy kisgyermeknek.

Mi karácsony előtt mindig kiválogatjuk a gyerekekkel közösen a játékokat, hisz, ahogy nőnek másra van igényük, más játékokban találják meg az örömüket, én pedig mindig a fejemhez kapok, hogy Úristen mennyi játékunk van – főként, amit elő sem vesznek…  Így a régi játékokat ilyenkor szépen elcsomagoljuk, rendszerezzük és odaajándékozzuk a rászoruló gyerekeknek. Van, hogy leadjuk szervezeteknek, van, hogy saját magunk visszük el a családoknak.

Nem is gondolunk bele, hogy ezzel nemcsak a rászoruló gyerekeknek segíthetünk, hanem egy követendő példát adunk gyermekünknek is: empátiát, együttérzést tanítunk nekik, jót tesz a kis lelküknek és hihetetlen büszkének érzik ők is magukat, hogy segíthettek egy másik kisgyermeken, ezáltal olyan értéket adunk nekik, ami pénzben nem mérhető. Természetesen mutassunk példát és mi is kotorjuk át a „játékosdobozunkat” megannyi felesleges, ruha, kabát, konyhai eszköz bújik meg otthonunkban, ami másnak egy fél világot jelentene még!

Az ünnepek közeledtével nagyobb figyelem fordul az adománygyűjtő akciók felé. Most összegyűjtöttünk mit, hová tudtok leadni Kecskeméten:

Mesét ajándékba!

Várják mindazokat, akik a Ciróka Bábszínházzal együtt azt szeretnék, hogy idén karácsonykor egyetlen gyerek se maradjon ajándék nélkül!  Ők adják a dobozt, és arra kérik az adományozókat, hogy az ajándékok mellé kedvenc meséjüket is tegyék bele!  A megtöltött dobozokat december 17. vasárnapig várják vissza, a Ciróka Bábszínház előcsarnokában található gyűjtőhelyre.
A dobozra feltétlenül írjátok rá, hogy milyen életkorú gyermeknek, illetve fiúnak vagy lánynak készült a csomag!

A 2014-ben elindult „Karácsonyidoboz” ajándékgyűjtő akció minden évben több ezer rászoruló család és gyermek karácsonyát teszi varázslatossá.

Karácsonyidoboz

A Karácsonyidoboz gyűjtés december 15-ig várja az adományaitokat.

Kikhez jut el az ajándékod?
Nagycsaládosok, Csecsemőotthon, A kecskeméti SOS Gyermekfalu gyerkőceihez,Kecskeméti gyermekotthon lakòihoz,Kadafalvi, Hetényegyházi, Ménteleki nehéz sorsú gyermekekhez, Élethinta Alapítvány, Autista centrum.

Mit tegyél a dobozba?
Játék, iskolai eszközök, higiéniai eszközök, édesség.

Kérjük, írd a dobozra, hogy hány évesnek küldöd illetve fiúnak vagy lánynak!

Mit ne tegyél bele?
Használhatatlan, javításra szoruló játék, egyebek.
Éles, szúrós, törékeny, veszélyes eszköz-játék.
Alkohol, romlandó édesség, élelmiszer.

Nincs dobozod, ha szerzek hova vigyem?
A következő helyeken kérheted a dobozod és adhatod is le.

  • Auchan Kecskemét
  • Malom Mozi -Malom üzletház
  • Nefrit Stílus- Alföld Áruház árkádsorán
  • Elektro Outlet -Mária körút
  • Pamíra Mozgásfejlesztő Egészségközpont - Kupa u. 15.
  • Fitt Woman Fitness -Akadémia krt.
  • Kincses Kuckó Ruházati Üzlet- KEREKEGYHÁZA
  • Art Telecom Kft.- Lóverseny utca
  • Petra Aerobic Stúdió - Csányi u.1-3.
  • Ciróka bábszínház
  • BioHair szalon -- Kecskeméti Auchan
  • Fashion Trend Center--- Budaörs

További gyűjtőpontok :

  • II. Rákóczi Ferenc Ált.isk.
  • Arany János Ált isk.
  • Mátyás Király Ált isk.
  • Egyetértés utcai ovi
  • Kecskeméti Judo
  • OTP kecskeméti, belvárosi irodája

facebook.com/karacsonyidoboz ez az a közösség ahol megtalálod őket.

KINCS​ a Kecskemti Nagycsaládosok Egyesületének adománygyűjtő akciója - Malom Központ

December 17-ig várják az adományokat a Nagycsaládosok részére a 2. emeleten felállított gyűjtőpontban.  Hétfőtől szombatig 10.00-20.00, vasárnap 10.00-18.00 között tudod leadni a Malom Központban.
Vihetsz tisztálkodási és tisztítószereket, tartós élelmiszert - olaj, só, bors, cukor, liszt, konzervek, kávé, tea, - meglepheted őket szaloncukorral, otthon megunt játékokkal és ruhákkal, amik még használhatóak és mások még örülnek neki!
Pakold egy dobozba vagy hozd be egy szatyorba, mi majd rendszerezzük!

Játékokat és könyveket vár az esélyteremtési iroda

Az idei jótékonysági akciójukkal is nehéz sorsú családok és gyermekek karácsonyát szeretnék szebbé, örömtelibbé tenni a Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház munkatársai. A már nem használt, de még jó állapotú játékokat és mesekönyveket december 15-éig várják a Reile Géza utcai esélyteremtési irodába. A gyűjtés mellett középiskolás fiatalok jelentkezését is örömmel veszik, hiszen önkéntes munkájukkal csomagolják majd be a felajánlott ajándékokat.

Hétfőn és pénteken délelőtt 10 és 12 óra között vagy szerdán délután 13 és 17 óra között, valamint csütörtökön délután 16 és 18 óra között az esélyteremtési iroda Reile Géza utca 22. szám alatti épületében adhatjátok le. További információ a +36-20/332-87-11-es mobilszámon kérhető.

Játékgyűjtő akciót indít a Kecskeméti Médiacentrum a Városi Szociális Közalapítvánnyal közösen.

Várjuk az új vagy alig használt, hibátlan állapotú játékokat, plüssöket, mesekönyveket a Kecskeméti Televízió Szabadság tér 2. szám alatt található szerkesztőségébe. Szívesen fogadjuk a bizsukat, neppeket, csecsebecséket is, amelyekből az alapítvány jótékonysági vásárt rendez. Ennek bevételét szintén ajándékok vásárlására fordítjuk. Szeretnénk ugyanis, ha minden kecskeméti gyermek számára örömteli lenne az idei karácsony.


Jónak lenni jó!

 A Duna Tv egész napos műsorfolyam fő helyszíne Kecskemét lesz.

December 17-én egész napos műsorfolyammal várja a felajánlásokat a közmédia a Jónak lenni jó! elnevezésű jótékonysági kampányában, amelynek kedvezményezettje ezúttal a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. 

A 1350-es adományvonal hívásával 250 forinttal lehet támogatni a kezdeményezést, a szeretetszolgálat pedig az adomanyozz.hu oldalon is várják a hozzájárulásokat.

Érdekes lesz a műsor, ugyan is licitálni lehet majd  Rafael Nadal világelső teniszező ütőjére és a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. felajánlására. Fix áron elvihető többek között Szilágyi Áron olimpiai kardvívó dedikált kardja, Ronaldinho brazil labdarúgó dedikált labdája, egy 1956-os tokaji aszú borkülönlegesség, a Hegyi doktort alakító művész Hans Sigl orvosi köpenye és Artur Kisenko dedikált kesztyűje a Thai Box Akadémia felajánlásában. Érdemes lesz nézni a tévében, már csak Kecskemét miatt is!

 

 

 

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden gyereknek jár a mese

Minden gyereknek jár a mese

...a lét nagy kérdéseire sokszor találhatunk válaszokat gyógyító, segítő, terápiás mesékben is. A mese tehát nagyon fontos szerepet játszik az életünkben: adjuk meg a módját a gyerekkori mesélésnek és engedjük, hogy felnőttként is elkísérjen bennünket a varázsa, ameddig csak lehet. Pszichológus szakértő gyűjti csokorba gondolatait arról, hogy miért meséljünk, mikor milyen mesére lehet szüksége a gyerekeknek, oviskortól kamaszkorig egyaránt.
Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Gyorsan változó világunkban, ahol a gyerekekre nap mint nap számos kihívás vár és könnyen elfoghatja őket a bizonytalanság érzése, az önbizalom az egyik legnagyobb ajándék, amit egy szülő adhat.
Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Itt a tavasz, vele együtt az egyre több időt is töltünk a szabadban.  Szülőként komoly kihívás, hogy a kamasz gyerkőcök is valóban élvezzék a kinti tartózkodást, és ne állandóan a mobiljukat akarják nyomogatni.
Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Az alvás kulcsfontosságú a test-lelki egészségünk szempontjából. Mégis sokan úgy vélik, hogy nincs szükségük túl sok alvásra.
Ugrás az oldal tetejére