Jelenlegi hely

Nem győztem ámulni örömömben, hogy így is lehet szülni? - Szülésélmény-történetmesélő

Az én történetem 2018-ban játszódik. Második gyermekemet várom. Betöltöttem a 39 hetet...nem aggódok, mert első baba is 40+3-ra jött, gondolom a második sem fog nagyon sietni.

Az első szülés hosszú és fájdalmas volt sok homályos folttal, így folyamatosan mantrázom magamnak, hogy 4 ujjnyira ki leszek tágulva mire beérek a kórházba, és már szülök is.

Egész délutan Josh Groban-t hallgatok: You raise me up...furcsán derűs vagyok. Játszóterezünk a nagylánnyal, már este 8 óra, meleg augusztusi nap....enyhe fájásaim vannak....jósló, gondolom én....ismerős kérdi, hogy mikor szülök....vicelődök: ma este.  Lassan felmászunk a kislányommal az 5. emeletre,  majd az esti rutin nyugodtan, derűsen zajlik.

Apa fürdet, én olvasok, a kicsi is, apa is hamar elalszik. Gyönyörű éjszaka van....tele vagyok izgalommal....kezdenek jönni a fájások, de még mindig olyan enyhék, nem veszem komolyan.

Zuhanyzok, lefekszem. Arra ébredek 12-kor, hogy nem múlik...rendszertelen, de folyamatos fájásaim vannak. Nem túl erősek... így nem aggódom.

Felhívom a dúlámat, ha nem múlnak a fájások egy óra múlva indulunk. Nézem a kihalt utcákat, dúdolok (You raise me up).

Az énekem egyszerre hála, könyörgés és mantra....jó lesz, szép lesz, különleges lesz. Az autóban rendszereződtek a fajások, mire a kórházba értünk már 2 percenként jöttek. Jó kedvem volt, s bár a fájdalomküszöböm igen alacsony, most valahogy úgy éreztem hogy ez nekem nem is fáj. Doki megvizsgál...4 ujjnyi tágulás...mindjárt szülök....én meg hangosan ujjongtam:-nahát, ez működött, sikerült! -Nem kis derültséget szerezve kísérőimnek ezzel.

Még le sem járt a ctg jöttek a tolófájások...én meg elkezdtem tiltakozni,  ez nem lehet a toló fájás, hisz még nem is fájt egyáltalán a vajúdás....ez most ugye vicc? Pillanatok alatt kint volt a babám. Én meg nem győztem ámulni örömömben, hogy így is lehet szülni.

Alig 4 óra alatt, pikkpakk kint volt a kismanó és még a gátvédelem is sikerült. Végig félhomály volt a szülőszobán, csend, nyugalom,  2 óra aranyóra. A babámat egy pillanatra sem vittêk el. Az a kórházi szülőszoba a megtestesült meghittség volt akkor, ott számunkra. Utána a 3 nap a csecsemőosztályon felért egy wellness hétvégével. 

Nincs olyan nap, hogy ne jutna eszembe ez a csodás, derűs, nyugodt élmény, ami maximálisan feledtette velem az első szülés nehézségeit. 

- Üdv, Anna -

 


Neked is van egy szép történeted, amit szívesen megosztanál velünk?

Írd meg nekünk! Mondjátok el, milyen élmény volt számotokra: örömeiteket, fájdalmaitokat, félelmeiteket vagy akár a kalandjaitokat!

Feltételek:

  1. Bárki megírhatja szülésélményét függetlenül attól, hogy hol és mikor szült.
  2. Apukák is írhatnak, ők hogy látták, mit éltek át.
  3. Fontos, hogy a történetben ne használjatok neveket, fogalmazzatok általánosan úgy, mint: a kórházban, az orvos, a szülésznő, és ne tartalmazzon másokat sértő, kritizáló hangnemet (a neveket jogunkban áll kivenni). 
  4. Az írásban szerepeljen a szülés éve.
  5. Az írásodnak adj címet, és mellékelj egy fényképet, ha szeretnéd, hogy megjelenjen.
  6. Ha több gyermeked van, több történetet is küldhetsz.

A történetet e-mailben várjuk:

Érdemes tollat ragadni - mert mindenki kap ajándékot!

Minden születésélményt beküldő 2 főre belépőjegyet kap a jakabszállási Magyarkertbe, melyet 1 éven keresztül használhat fel! (pályázat beérkezésétől számítva, pár napon belül küldjük is a jegyeket).

Továbbá minden születésélményt beküldő között ajándékot sorsolunk ki. 

Nyeremények:

  1. Fotózás: Kismama, portré, gyerekek, vagy családi fotózás: Makai Marianna + nappali smink készítés Szelei Klára jóvoltából
  2. Love Your Belly tanfolyam – Nagy Kriszti jóvoltából
  3. Könyvnyeremény a Malom Libri Mesebolt jóvoltából

A sorsolás menete: minden beküldő neve bekerül a kalapba, a szerencse fog dönteni.

A sorsolás napja: a Születésünnep nyereménysorsolásának napja, október 1. 17.00 óra, Katona József Könyvtár.

Nyereményt sorsolják: Makai Marianna, a Kecskemétimami főszerkesztője és Kovács-Dandi Csilla, a Születésünnep Kecskeméten főszervezője.

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden gyereknek jár a mese

Minden gyereknek jár a mese

...a lét nagy kérdéseire sokszor találhatunk válaszokat gyógyító, segítő, terápiás mesékben is. A mese tehát nagyon fontos szerepet játszik az életünkben: adjuk meg a módját a gyerekkori mesélésnek és engedjük, hogy felnőttként is elkísérjen bennünket a varázsa, ameddig csak lehet. Pszichológus szakértő gyűjti csokorba gondolatait arról, hogy miért meséljünk, mikor milyen mesére lehet szüksége a gyerekeknek, oviskortól kamaszkorig egyaránt.
Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Gyorsan változó világunkban, ahol a gyerekekre nap mint nap számos kihívás vár és könnyen elfoghatja őket a bizonytalanság érzése, az önbizalom az egyik legnagyobb ajándék, amit egy szülő adhat.
Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Itt a tavasz, vele együtt az egyre több időt is töltünk a szabadban.  Szülőként komoly kihívás, hogy a kamasz gyerkőcök is valóban élvezzék a kinti tartózkodást, és ne állandóan a mobiljukat akarják nyomogatni.
Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Az alvás kulcsfontosságú a test-lelki egészségünk szempontjából. Mégis sokan úgy vélik, hogy nincs szükségük túl sok alvásra.
Ugrás az oldal tetejére