Jelenlegi hely

Miért is ez lett pont az a bizonyos nap - Szülésélmény-történetmesélő

Kisné Sipos Anna vagyok, egy cuki kilenc és fél hónapos kisfiú, Márton édesanyja. Ezúton szeretném én is megosztani a szüléstörténetemet.

Marcit már nagyon régen vártam, és amikor még tuti biztos, hogy nem lehetett tudni a nemét, én már akkor éreztem, hogy megérkezett hozzám a fiú, akire vártam. A várandóságot kifejezetten jól viseltem, tekintve, hogy volt már két gerincműtétem, kicsit izgultam, hogy minden rendben legyen, de az utolsó percig tökéletesen jól éreztem magam. Ezt az előzményt figyelembe véve viszont biztos volt, hogy császármetszéssel kell megszülnöm Marcit, mert két ilyen műtét után nem volt engedélyezett a természetes úton való szülés, de még a gerincbe történő érzéstelenítés sem, mert a lumbális gerincszakaszon van még fém a hátamban, így a műtétet altatásban kellett végezzék.

Ám még mielőtt a csodás találkozás perceihez érkeznénk, el kell mesélnem, miért is ez lett az a bizonyos nap. 

A szülészorvossal való utolsó találkozás előtti éjszaka szinte alig aludtam, és fél éjszaka kattogott az agyam. Már a századik szülés-születés-baba/mama-újszülöttel kapcsolatos cikket olvastam aznap éjszaka, amikor belefutottam az egyik kedvenc műsorvezetőm online adásába, aki egy beszélgetést folytatott Vishakati Gyurkó Katalin védikus asztrológussal. Az adásban a 2020. év december havi védikus prognózisokról beszélgettek. És itt jött a lényeg. Hivatalosan a ’számítások’ szerint 2020. december 24-re voltam kiírva, de az orvosom a 39. héten tervezett műteni.

December 14-re gondoltam, mert az úgy is hétfő, hét elején megérkezik Marci, hétvégére már bőven otthon leszünk. – gondoltam én naivan. Ekkor a következő hangzott el a műsorban: „Amikor szerencsésen túljutottunk a november 30-i Holdfogyatkozáson, ennek a különös évnek az utolsó hónapját kezdjük, amely nyugtalan energiákkal, drámai fordulatokkal teli. Legfontosabb eseményei a 14-i Napfogyatkozás, a 21-i Szaturnusz-Jupiter találkozó, a Mars 24-i Kosba lépése és a Plútó végleges Bakba váltása 30-án. December 14. – Délután Újhold a Skorpió merkúri naksatrájában, a mágikus Dzsjésthában, egyúttal Magyarországról nem látható teljes Napfogyatkozás a Skorpió 28. fokán. Mint minden fogyatkozás, ez is baljós az asztrológiai hagyományban. Sokszor jár titkok lelepleződésével. Ugyanaznap Merkúr-Kétu együttállás, balesetveszélyes nap, merkúri (közlekedés, gondolkodás, média, informatika) gixerekkel.”

Baljós nap az asztrológiai hagyományban…

Jajj. Hát nekem több sem kellett, másnap mikor a szülésorvossal éppen konzultáltuk, hogy mikor is legyen az a bizonyos időpont, kérdezte, hogy akkor a december 14. jó lesz-e, az úgy is egy hétfői nap. Mire én közöltem, hogy nem lehet, mert akkor lesz egy Magyarországról nem látható napfogyatkozás, ami baljós az asztrológiai hagyományban. Nos, az orvos és az asszisztens reakciója is ugyanaz volt, sanda nevetés az orruk alatt. Ezek után megegyeztünk a december 15-ben. 

Elérkezett hát a nagy nap. Az altatással csak egy baj volt, hogy Marcimat nem láthattam, csak ébredés után a szobában. Innentől már sajnos nem volt annyira fényes a helyzet. Marcinál egy fertőzést észleltek és légmelle is volt, így már másnap reggel lekerültünk a koraszülött osztályra, ahol egy teljes hetet kellett bent töltenünk. Már egy nap után teljesen meg voltam róla bizonyosodva, hogy a legjobb helyre került. Tökéletes ellátás, tökéletes orvosokkal, nővérekkel, akiknek a mai napig hálát adok, hogy gondját viselték a kisfiamnak, és nekem is. Azóta is jókat derültök egy bizonyos napon, mikor eszembe jut a következő történet. Ahogy tartja a mondás: öröm az ürömben. 

Minden nap három óránként mentem etetni, rendezni Marcit. Az egyik ilyen alkalommal mentem be a szobába, ahol Marci és egy másik kisfiú feküdt. Még a másik kisfiú anyukája is megijedt, hogy a fiam nincs az ágyában. Gondolhatjátok mit éreztem. Kivert a víz, lepergett az életem előttem, és már majdnem üvöltve kezdtem bőgni, mire mondta a másik hölgy, hogy gyorsan keressünk egy nővért, kérdezzük meg mi történt. Futottunk a folyosón, mire látjuk, hogy Marci ott bandázott a nővérszobában, mert előbb felébredt, de tudták, hogy pár perc és én is jönni fogok, így a nővérke nem kezdte el helyettem a teendőket, inkább kint barátkoztak, és vártak engem.  Egyem meg a kis szívét, azóta sem fél az idegenektől. Imádom.

Végül minden rendbe jött, és épségben, egészségben hazajöttünk december 23-án.

Azóta pedig egy jókedvű, huncut, gyönyörű kissrác édesanyja vagyok.

Kisné Sipos Anna


 


Neked is van egy szép történeted, amit szívesen megosztanál velünk?

Írd meg nekünk! Mondjátok el, milyen élmény volt számotokra: örömeiteket, fájdalmaitokat, félelmeiteket vagy akár a kalandjaitokat!

Feltételek:

  1. Bárki megírhatja szülésélményét függetlenül attól, hogy hol és mikor szült.
  2. Apukák is írhatnak, ők hogy látták, mit éltek át.
  3. Fontos, hogy a történetben ne használjatok neveket, fogalmazzatok általánosan úgy, mint: a kórházban, az orvos, a szülésznő, és ne tartalmazzon másokat sértő, kritizáló hangnemet (a neveket jogunkban áll kivenni). 
  4. Az írásban szerepeljen a szülés éve.
  5. Az írásodnak adj címet, és mellékelj egy fényképet, ha szeretnéd, hogy megjelenjen.
  6. Ha több gyermeked van, több történetet is küldhetsz.

A történetet e-mailben várjuk:

Érdemes tollat ragadni - mert mindenki kap ajándékot!

Minden születésélményt beküldő 2 főre belépőjegyet kap a jakabszállási Magyarkertbe, melyet 1 éven keresztül használhat fel! (pályázat beérkezésétől számítva, pár napon belül küldjük is a jegyeket).

Továbbá minden születésélményt beküldő között ajándékot sorsolunk ki. 

Nyeremények:

  1. Fotózás: Kismama, portré, gyerekek, vagy családi fotózás: Makai Marianna + nappali smink készítés Szelei Klára jóvoltából
  2. Love Your Belly tanfolyam – Nagy Kriszti jóvoltából
  3. Könyvnyeremény a Malom Libri Mesebolt jóvoltából

A sorsolás menete: minden beküldő neve bekerül a kalapba, a szerencse fog dönteni.

A sorsolás napja: a Születésünnep nyereménysorsolásának napja, október 1. 17.00 óra, Katona József Könyvtár.

Nyereményt sorsolják: Makai Marianna, a Kecskemétimami főszerkesztője és Kovács-Dandi Csilla, a Születésünnep Kecskeméten főszervezője.

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden gyereknek jár a mese

Minden gyereknek jár a mese

...a lét nagy kérdéseire sokszor találhatunk válaszokat gyógyító, segítő, terápiás mesékben is. A mese tehát nagyon fontos szerepet játszik az életünkben: adjuk meg a módját a gyerekkori mesélésnek és engedjük, hogy felnőttként is elkísérjen bennünket a varázsa, ameddig csak lehet. Pszichológus szakértő gyűjti csokorba gondolatait arról, hogy miért meséljünk, mikor milyen mesére lehet szüksége a gyerekeknek, oviskortól kamaszkorig egyaránt.
Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Gyorsan változó világunkban, ahol a gyerekekre nap mint nap számos kihívás vár és könnyen elfoghatja őket a bizonytalanság érzése, az önbizalom az egyik legnagyobb ajándék, amit egy szülő adhat.
Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Itt a tavasz, vele együtt az egyre több időt is töltünk a szabadban.  Szülőként komoly kihívás, hogy a kamasz gyerkőcök is valóban élvezzék a kinti tartózkodást, és ne állandóan a mobiljukat akarják nyomogatni.
Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Az alvás kulcsfontosságú a test-lelki egészségünk szempontjából. Mégis sokan úgy vélik, hogy nincs szükségük túl sok alvásra.
Ugrás az oldal tetejére