Jelenlegi hely

Mozogjon együtt az egész család!

A jó idő beköszöntével egyre több lehetősége nyílik a családoknak, hogy közös szabadidős programokat válasszanak. A jó levegőn való mozgásnak különféle változatai léteznek, amik között könnyen találunk játékosabb megoldásokat.

A sportolás jótékony hatásai ma már mindenki számára ismertek, a szülők pedig könnyen segíthetnek a gyerekeknek, hogy mielőbb megismerjék és megszeressék a mozgást. Ebben nagy szerepet játszhatnak az olyan programok, amiben az egész család részt vesz.

Ha nincs lehetőségünk sokat utazni, illetve véges az az idő, amivel gazdálkodni tudunk, a legegyszerűbb, ha elmegyünk sétálni. Ez persze elsőre nem tűnik túl izgalmasnak, de ha trükközünk az útvonalakkal, apróbb feladatokkal színesítjük a sétát – számoljuk meg a spalettákat, a dróton ücsörgő madarakat, nevezzük el a látott macskákat – máris sokkal különlegesebb kalandnak tűnik az egész, amivel akár a legkisebbeket is le tudjuk kötni.

A kirándulás az előzőhöz hasonlóan könnyen kivitelezhető, az egyik legjobb módja, hogy az egész család együtt lehessen, és olyan élményekre tegyen szert mozgás közben, amit később is szívesen idéznek majd fel. Az országjárás, természetjárás szépségei, a jó levegőn kisebb, nagyobb túrák segítségével olcsón és egyszerűen megoldhatóak. Ahogy az előzőekben, itt is kitalálhatunk feladatokat a kisebbeknek, amivel szórakoztatóbbá tehetjük számukra a programot.

Ha nem akarunk túl messzire menni, de van kertünk, akkor rendezhetünk házi versenyeket. Ez szinte végtelen lehetőséget kínál, de ha kicsit konkretizálni akarjuk, akkor például tollasozhatunk több fordulóban is akár. Alkossunk csapatokat, amiket aztán kedvünk szerint variálhatunk. A labdajátékok szintén remek opciónak számítanak, persze igényelhetnek némi beruházást, de ha van rá keret, a pingpong, esetleg a kosárlabda rendszerese családi szokássá nőheti ki magát. Színesíthetjük fogadásokkal, egyéb játékos megoldásokkal a kikapcsolódást.

Otthonunkon kívül is van kínálat olyan játékos mozgásokból, amikben az egész család részt tud venni, ilyen például a tenisz. Nem kell minden felszereléssel rendelkezni, a pályák többsége biztosítja a bérelhető eszközöket. Ezek a közös elfoglaltságok megalapozhatják a későbbi mozgás iránti elköteleződést, arról nem is szólva, hogy a sport követése felnőttként más módon is izgalmas lehet, mint például a tenisz élő fogadás.

Rossz idő esetén, de lustább napokon is tökéletes program, ha házi táncversenyt vagy akár csak egy sima táncos bulit rendezünk magunknak. Nem túl drágán elérhetőek különleges fényű lámpák, amik ilyenkor kincset érnek. Kapcsoljuk fel a fényeket, rakjunk be valami zenét, amit a gyerekek is szeretnek és táncoljunk együtt! Intenzív és szórakoztató mozgás, ami mindenki számára remek emlék marad.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Amelyik családban odafigyelés és szeretet van, ott a videojátékozás nem lesz akkora probléma, hogy a szülőnek aggódnia kelljen

Amelyik családban odafigyelés és szeretet van, ott a videojátékozás nem lesz akkora probléma, hogy a szülőknek aggódnia kelljen – kütyüzés szakértői engedéllyel

Tavaly év tavasza óta, amikor megjelent a digitális tanítás, felerősödtek azok az aggodalmak, hogy a gyerekek rengeteg időt töltenek az online térben, és nemcsak tanulásra használják a számítógépet. Örök dilemma, hogy károsak vagy nem károsak a videojátékok, így összegyűjtöttem néhány érvet mellette és ellene.  Az alább felsoroltakat tudományos kutatások, kísérletek és szakemberek eredményei alapján is alátámasztom. - Dezsőfi Beatrix írása.
Víruskárok a gyermeklelkekben - óvodásoktól a tinédzserekig, mit okoznak a bezárások

Víruskárok a gyermeklelkekben - a lelkekben okozott kár nehezebben mérhető, de annál nagyobb!

Miközben éttermek, hotelek, és más cégek csuktak be vagy nyitottak ki az elmúlt időkben, a gyermeklelkek végig „tárva-nyitva maradtak”, és így könnyebben sérültek. Óvodásoktól tinédzserekig mindenki érintett ebben. Sokan a tinédzserekre gondolnának utoljára, pedig nekik aztán igazán fel van adva a lecke, hogyan találjanak párt maguknak, amikor minden a kevesebb érintkezésről szól. - Érthető módon a szerelmes pároktól valószínűleg a kevesebb érintkezés áll a legtávolabb. - Novák Ferenc írása.
Megmentő ölelés

Megmentő ölelés

Az ölelés megnyugtat, oldja a stresszt, lelki állóképességet ad és növeli az összetartozás érzését. Ez a rendkívüli történet is azt bizonyítja, hogy az ölelés gyógyító erőket tud mozgósítani, sőt életet is menthet.
Hogyan NE motiváld a vizsgára készülő gyerekedet? 10 mondat, amit azonnal felejts el!

Hogyan NE motiváld a vizsgára készülő gyerekedet? 10 mondat, amit azonnal felejts el!

Érettségi, felvételi vagy nyelvvizsga? Szülőként természetes, hogy szeretnénk ilyenkor is a gyerek mellett állni, motiválni, segíteni őt. Mit mondjunk a nagy megmérettetés előtt álló kamaszunknak? Egyelőre azt tudom, hogy mit NE mondjunk! :) Íme 10 demotiváló mondat, amit azonnal törölj ki a szótáradból, ha jót akarsz neki. És magadnak.
Ugrás az oldal tetejére