Jelenlegi hely

Liza tartja a város egyik legvidámabb babás-mamás foglalkozását Kecskeméten – egy hely ahol nem csak csinosodni, de lelkileg is fel lehet töltődni

Az egész kecskeméti Maminbaba szíve Adorján Liza, aki hihetetlen gyorsasággal a város egyik legnépszerűbb és  legvidámabb babás-mamás foglalkozását hozta létre nekünk.

Nem véletlenül ilyen népszerűek ezek a foglalkozások, hisz a kellemesen átmozgató órák mellett az anyukák valami egészen mást is kapnak, figyelmet, jó társaságot és egy nagyon pozitív, vidám együttlétet, ahol a humor az alap lételem.

Aki nem ismerné, a Maminbaba - magyarul hordozós latin fitness - egy igazán szórakoztató, mégis csinosító mozgásforma tüzes latin tánclépésekkel. Könnyen követhető elemekből áll, így sem táncos, sem másféle sportos előképzettség nem szükséges hozzá. Nagy előnye, hogy nem kell a gyerekeknek bébiszittert keresni, hiszen a Maminbaba órák alatt a babák a hordozóba kötve együtt táncolnak az anyukájukkal, persze a legtöbbször egy kellemes szundit is nyomnak közben.

Szerdán és csütörtökönként is találkozhattok Kecskeméten Lizával, és hogy mire van szükségetek, és pontosan hánykor is kezdődik, azt ebben a cikkünkben megtalálod!

Liza, „bruttóban” 4 gyerek anyukája. Civil szakmája szerint bűnügyi nyomozó, de elege lett a kötöttségekből és egy családbarát munkára vágyott. Így lett MotherCoach és Maminbaba oktató.

„Úgy érzem, most azt csinálhatom, amit igazán szeretek. Nők, anyukák és édes babák vesznek körül, akiktől rengeteg önzetlen szeretetet kapok, én pedig azt adhatom, amire a legnagyobb szükségük van: figyelmet, szabadságot, megértést és remek társaságot." - Liza

A múlt héten megkértük az anyukákat, hogy mondják el ők maguk, miért szeretnek az órákra járni:

„Nekem elvonási tüneteim vannak, amelyik nap nincs maminbaba! Teljesen feltölt energiával, boldogsággal, a pici is kiegyensúlyozottabb a maminbabás napokon... Persze nem hiányozhat hozzá a jó társaság és a szuper oktatónk!” (Era)

„Minden órára jellemző a jó hangulat. Minden óra érdekes, szerintem Liza nagyon jó dolgokat kitalál. Szinte rosszul érzem magam, ha egy hetet ki kell hagynunk, nagyon szeretünk az órákra járni. Jó kiszakadni a mindennapokból, beszélgetni más anyukákkal és emellett a legfontosabb, hogy látom azt, hogy a Marci is jól érzi magát, jó neki, hogy gyerekek között van, és egy jót alszik rajtam. ” (Klau)

„Minőségi aktív kikapcsolódás a mamának, miközben a baba is a legjobb “kezekben” van. Hétről hétre alig várjuk, feltölt testben és lélekben. Nem is nagyon tudok ehhez fogható programot Kecskeméten. ” (Noémi)

„Tényleg nagyon szuper kikapcsolódás anyukáknak. Fizikailag, lelkileg feltölt, frissít. De ehhez tényleg hozzájárul Liza a Te pozitív, energikus lényed is.„ (Kriszti)

„Én azért szeretek Maminbabázni mert 8 évig táncoltam. Itt is táncolhatok, amit nagyon élvezek, rengetegszer kikapcsolom az agyam és csak élvezem a zene rezgését és a tánc feelingjét. Itt Ákost sem kell le passzolnom vele csinálhatom. Jó a közösségben lenni más anyukákkal is beszélgetni. Ilyenkor jövök rá csak igazán, hogy senkinek sem olyan könnyű és új lendülettel folytatom mindig a hetet. Jó a közösségben lenni és azt is jó látni, hogy a gyerekem hónapról hónapra mennyit fejlődik, élvezi másik babák társaságát. És ilyenkor látom csak igazán mennyit fejlődik hónapról hónapra. Mikor hurcut cserélünk, mert az előzőt kinőtte és mikor ő is meg tanulja végre hogy anyu hátán nyugiba legyen az egész óra végéig! Rengeteg plusz energiát ad minden anyukának  Liza, a tánc és az élmény, amit hétről hétre nyújt nekünk.  (Niki)

„Én azért szeretek Maminbabázni, mert sportolni alapvetően nem nagyon szeretek, ez viszont egy olyan mozgásforma, ami aközben is formál, miközben táncolsz. És így megvan minden héten legalább egy "edzős" nap, mert ezeket az órákat nem szívesen hagyom ki. Arról nem is beszélve, hogy milyen sokat jelent a kisfiam ritmusérzékének a kialakításában. Ha itthon zenét hall, rögtön felfigyel rá, és ritmusosan mozog. Így volt ez a nagylánynál is.
És a hordozóba kerülés előtt, és az óra végén Marci nagyon jókat játszik a többi gyerkőccel, ami neki is nagy öröm. 
Az már csak az extra, hogy mindig van valami speckó alkalom, valami plusz, ami miatt az ember még jobban várja a maminbabázást. ” (Emese)

„A legjobb kikapcsolódás!” (Szilvi)

„A maminbaba egy létforma, a maminbaba életérzés, ami miatt jártam, és hamarosan járni fogok már harmadik gyerkőcömmel is. A latin zene egyébként is energiával tölt fel.” (Mónika)

„Igaz, hogy ezidáig csak 2 alkalommal voltam, de mindkettő után úgy értem haza, mint egy duracell nyuszi, persze testileg kellemesen elfáradtam, de lelkileg rengeteg pozitív energiával feltöltve!” (Laura)

„Imádom a zenét, és itt mindig jó zenék vannak, és végül, de nem utolsó sorban olyan kikapcsolódás, amihez nem kell a gyereket lepasszolni, hanem együtt tudjuk csinálni ” (Szasza)

„Lili az nagyon szereti a babák társaságát, itthon mindig mondom neki, megyünk táncolni és elkezd rugdalózni nagyon szereti, sok kis barátot szerzett már és anyukák között is jó a csapat hangulat sok közös téma is van, na meg Liza eszméletlen jó kis programokat tudsz szervezni, nálam mindig is ez fontos szerepe volt az életemnek a szervezés, imádok én is szervezkedni partykat csinálni. Annyira jó minden, na meg a zene szeretete az is lételemem a zene. Itt minden megtalálható a zene, tánc, party hangulat, kitartó anyukák. Köszönjük Liza! ” (Gyöngyvér)

„A maminbaba minket mindig feltölt, kikapcsol, utána sokkal jobban megy minden. Tényleg mindig nagyon várjuk, Norinak már akkor fülig ér a szája, mikor közelítünk a bejárathoz. Szerintem segít visszacsalogatni a nőiességünket, új energiákat ad egy egy óra. Ami pedig hab a tortán az Liza személyisége, kedvessége, humora és végtelen kreativitása. Egyszóval a maminbaba imádnivaló!”

„Anno 6 éve megfertőződtem Sziszinek köszönhetően a maminbaba életérzéssel. Alig vártam, hogy újra mehessek. Nem gondoltam volna, hogy azt még fokozni lehet. Az első perctől imádom Liza óráit is! Feltölt, kikapcsol, lenyugtat. A zenék meg hab a tortán. Zumba lightosabb verziója, amit szintén imádtam.”

„Én azért szeretek Maminbabázni, mert a tánc a lételemem. Feltölt, ha kell, kikapcsol,ha kell, segít összeszedni magam. Jó nekem is és a babámnak is. A társaság szuper és rögtön más megvilágításba kerülnek az addig óriásinak látott problémák. Megkönnyebbülten, feltöltve térünk haza. Liza lénye, közvetlensége, segítőkészsége és osztatlan figyelme pedig kimondottan jól esik, nekünk, akik egész nap...de ezt tudjátok úgy is. Köszönjük Liza!”

 

Makai Marianna - Kecskemétimami

 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Régi idők karácsonya Budapesten

Régi idők karácsonya Budapesten

Milyen volt az ünnepi készülődés az elmúlt évszázadban a fővárosban? Régi képekkel mutatjuk be, hogy milyen is volt egykor a karácsonyi forgatag.
Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Eta néni 2021-ben ismét sok szeretettel vár mindenkit! Nyitva a ház az adventi időszakban.Dabason van egy ház, ami varázslatos ünnepi fényárban úszik. De nem egyszerűen tujákra aggatott fényfüzéreket kell elképzelni, hanem egy olyan színes csillogást, mintha becsöppentél volna egy karácsonyi Hollywoodi rajzfilm közepébe. Eta néni több mint tíz éve díszíti fel házát és udvarát az ünnepek közeledtével.
Országos adventi programajánló

Országos adventi programajánló

Adventi ablaknaptár, gyertyagyújtások, vásári és betlehemes programok.. a várakozás, a csodák, a meglepetések időszaka. Különleges adventi programok készülődnek szerte az országban, válogattunk belőle.
Már látogatható a Vörsi Betlehem

Idén újra látogatható a Vörsi Betlehem

Tudtad, hogy egy Balaton melletti kis faluban látható Közép-Európa legnagyobb betleheme? Idén 72. alkalommal építette fel Vörsön a falu apraja-nagyja Jézus születésének pillanatát megörökítő bibliai jelenetet, aminek csodájára járnak a világ minden részéről.
Ugrás az oldal tetejére