Jelenlegi hely

Piknik a Szabadság hídon, ingyenes koncertek és rengeteg program - jön a Helló Európa! Fesztivál

2024. május 1-5. között számtalan családi, kulturális, zenei és fényművészeti program várja majd a látogatókat a főváros több pontján – a Városháza parktól a Károly körúton és a Szabadság hídon át egészen a Móricz Zsigmond körtérig tart majd a programsorozat!

Gondolnád, hogy már 20 éve, hogy Magyarország az Európai Unió tagja lett? Csatlakozásunk 20. évfordulóját méltó módon, sok-sok izgalmas programmal ünnepeljük meg! 

A Szabadság hidat megnyitják a gyalogos forgalom előtt, ahol igazi piknik hangulat, utcazenészek és tánc workshopok várnak mindenkit.

Május 3-5. között eltűnnek a hídról az autók, és átveszik a helyüket a pihenő, beszélgető, jógázó, táncoló városlakók. Csapd a hónod alá kedvenc pokrócodat és kedvenc ismerőseidet, és irány a híd!

Május 1. és 5. között hamisítatlan majális-hangulat vár kicsiket és nagyokat a Városháza parkban!

Egész napos ingyenes programokkal készülünk, lesz táncelőadás, gasztronómiai különlegességek, de a gyerekek sem maradnak ki a jóból: mesekoncert, körhinta, újrahasznosított játszótér, és persze az örök klasszikus arcfestés és csillámtetoválás is beköltözik a Városháza parkba!

A korábbi parkoló helyén menő pop-up park lesz, ahol egy szuperkoncert erejéig az elmúlt 20 év 20 legnagyobb slágerét hallgathatod meg Magyarország zenei életének kiemelkedő előadóitól.

Akit a különleges fényélmények vonzanak, az látogasson e a Fővám tére, ahol május 4-5-én, két, estén át a vásárcsarnok homlokzatán látványos épületvetítés várja a járókelőket. A vetítés amellett, hogy persze lélegzetelállító, az Európai Unió kulturális sokszínűségét is megmutatja.  Fő témái a béke, a kultúra, a környezetvédelem, a mobilitás, a jövő, a fejlesztések, a technológia és a növekedés lesznek. 

A Kígyó utcai aluljáró is egy időre a hang és a fény immerzív szentélyévé válik, a  Cinema Mystica lézerekkel, intelligens lámpákkal, hangsugárzókkal és misztikus köddel varázsolja digitális művészeti térré a hétköznapi teret. A Light Art Museum pedig szintén egy rendhagyó fényművészeti installációval költözik be a Városháza Díszudvarára. 

Bartók Béla Boulevard, mint Budapest egyik legjelentősebb kulturális főutcája az Eleven Tavasz koncepcióval karöltve vesz részt a fesztiválon, kortárs képzőművészek közösen alkotnak, és töltik meg az utcákat, tereket és kirakatokat az installációikkal.

Fotók: helloeuraopa.hu
-Kecskemétimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Hogy valóban élményekkel teli legyen a nyár!

Hogy valóban élményekkel teli legyen a nyár!

Mostanra már nyakig vagyunk a nagy nyári szünet kellős közepében. Mindenki elképesztően várta, a szülők talán már el is felejtik a holazalvókám-elfelejtettükalogopédiafüzetet-beposhadtazúszáscucc kombinációját, a gyerekeknek pedig egy ideje nem kell a szülők gyengéd (vagy épp agyvérzésközeli hangvételű-keljmárfelmertelkésünk!!!) ébresztésére kelniük. Szóval mit csinálnak? Hát még az ébresztőóra megcsörrenése ELŐTT természetesen közlik, hogy felkeltanaaaap, éhesvagyooook, kakiltaaaaam :D Én nem tudom, hogy vannak kódolva, de egyszerűen félelmetes, hogy a tanév idején 7kor sírva nyalábolom ki az ágyból az ovist, bezzeg a szünidőben 6kor már arcon pörögnek a testvérével együtt… Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Rázva, keverve... jeges tea és kávé italok forró napokra

Rázva, keverve... jeges tea és kávé italok forró napokra

A nagy nyári melegben gyakran úgy érezzük, hogy könnyebb lenne egy kávéval, vagy teával. Forró helyzetekre jól jön néhány jeges korty akár mindkettőből.
Bolhazsákok és könyvmolyok

Bolhazsákok és könyvmolyok

Emlékszel még gyerekkorodból az összebújós meseolvasásokra? Az első kiböngészett betűkre, mikor végre összeállt egy szó? A takaró alatt zseblámpával olvasott regényekre? A könyvek világába belépés élménye egy életre elkísér bennünket.
Így lesz ügyes kezű gyereked

Így lesz ügyes kezű gyereked

Sok szülő csak az iskolaérettségi vizsgálatok során szembesül azzal, hogy óvodás gyermekének a rajzkészsége, vonalvezetése még nagyon távol áll attól, amilyen készségekre az első osztályban szüksége lesz. Kézenfekvőnek tűnhet ilyenkor színezők és feladatlapok garmadájával elárasztani a gyereket, ám a mozgások finomodásához nem erre van szükség.
Ugrás az oldal tetejére