Jelenlegi hely

Megemlékezés és kenyéráldás 2023. augusztus 20-án, Kecskeméten

Időpont: 2023. augusztus 20. 18 óra
Helyszín: Szent István szobor előtti terület.

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun Vármegyei Szervezete tisztelettel meghívja önt és családját az Államalapítás és Szent István Napja, valamint a Magyarok Kenyere Ünnep alkalmából tartandó megemlékezésre és kenyéráldásra.

Augusztus 20-án kerül megrendezésre a Magyarok kenyere - 15 millió búzaszem program, Bács-Kiskun Vármegyei Kenyérünnepe. Az egész éven átívelő programban Magyarország teljes területéről és a Kárpát-medence magyar lakta településeiről ajánlanak fel búzát a gazdálkodók a rászoruló magyar gyermekeket segítő szervezeteknek – határainkon innen, de a határainkon túl is.

Ünnepi beszédet mond dr. Berényi Tivadar, a Keresztény Értelmiségiek Szövetség kecskeméti elnöke.

A Magyarok Kenyere programot ismerteti: Göbölyös Károly, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun Vármegyei Szervezete vidékfejlesztésért felelős alelnöke.

Kenyéráldás: Feczák László görögkatolikus lelkész, dr. Finta József érseki helynök, rk. plébános, Hajduch-Szmola Patrik evangélikus lelkész, dr. Róna Tamás rabbi, Varga Nándor református elnöklelkész.

Koszorúzás: a Kiskun Huszár és Honvéd Hagyományőr Egyesület közreműködésével.

Az ünnepi műsorban közreműködnek Sasvári Sándor színművész, énekes, a Kecskeméti Kodály Iskola Néptánc Tanszakának jelenlegi és egykori növendékei (felkészítő Bedőcsné Szabó Rita) és a Zönge Zenekar.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Nőnap idézetek: Rólunk szól

Nőnap idézetek: Rólunk szól

A nemzetközi nőnapot először 1911-ben ünnepelték meg Clara Zetkin javaslatára, majd rá 2 évre március 8. lett a napja. Hazánkban 1914 óta emlékeznek meg hivatalosan is a nőkről. Virág, bombon, apró ajándékok helyett álljon itt néhány idézet, ami rólunk, nőkről szól.
Víz Világnapja 2024 - Rajz, versíró és fotópályázat gyerekenek!

Víz Világnapja 2024 - Rajz, versíró és fotópályázat gyerekenek!

Pályázat típusa:  rajz, versíró és fotópályázatBeküldési határidő: 2024. március 8.Korcsoport: általános és középiskolás diákok, akik az EDUVIZIG területén tanulnak (Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom Vármegye valamint Vas és Veszprém Vármegye egy része)
„Ha nagy leszek, Bohócdoktor leszek!”

„Ha nagy leszek, Bohócdoktor leszek!”

Pályázat típusa: rajzpályázatBeküldési határidő: 2024. április 15.Korcsoport: 8 - 15 év közötti általános iskolás diákok 2 kategóriában
Az egyszülős család - nehézségek és segítség

Az egyszülős család - nehézségek és segítség

A KSH jelentése szerint jelenleg közel félmillió olyan szülő van Magyarországon, akik egyedül nevelnek körülbelül 700 ezer gyermeket, akik naponta számos kihívással néznek szembe. Sokszor még most is láthatatlanok a magyar társadalom számára.
Ugrás az oldal tetejére