Jelenlegi hely

Most te is segíthetsz! Közeleg az Élet Napja! November 9-én ültess fát Kecskeméten!

A klímaválság ellen az egyik legjobb, amit tehetünk a faültetés és a meglévő fák megóvása és megfelelő gondozása. „Mi, városi emberek nem sokat tudunk a fákról, de mégis sokan vagyunk, akik szívesen tennénk valamit a fákért: ültetnénk, gondoznánk, szeretnénk őket, csak éppen azt nem tudjuk, hogyan fogjunk ehhez hozzá.” 

Júliusban indította el Kecskeméten Farkas Barta Kata a kecskeméti közösségi faültetést, amivel egy időben elindult Magyarországon a 10 millió fa mozgalom is.  Jelenleg az országban 110 ilyen közösség van már, amihez körülbelül 40 ezer ember csatlakozott valamilyen formában. Farkas Barta Katát kérdeztem.

Mi a cél a faültetéssel?

Kata: A klímaváltozás enyhítése a cél, gyakorlatilag, hogy a mikroklímánk elviselhetőbb legyen, hiszen rengeteg zöld növény kell ahhoz, hogy majd ezt a felmelegedést könnyebb legyen elviselni városi környezetben.

3-an vagyunk akik aktívan dolgozunk benne, de nagyon sok önkéntesünk is van, akikért nagyon hálásak vagyunk. Itt most csak a figyelem felkeltés a cél, jövő tavasszal a játszóterek környékét szeretnénk bevonni a programba, jövő ősszel pedig azt szeretnék országosan, amit Etiópia már megvalósított, persze nem 200 millió, de a cél összességében a 10 millió fa lesz! Az egy fő - egy fa elvét követve, 10 millió fa elültetése Magyarországon a lehető legrövidebb idő alatt, a lehető legtöbb ember bevonásával, nem megfeledkezve az utógondozás fontosságáról sem.

Miért pont te karoltad ezt fel?

4 gyermekünk van, ahhoz hogy az ő jövőjüket megfelelően biztosítani tudjuk, fontos a környezetünk védelme, a szemlélet,- és életformaváltás.

Azt mondják, hogy klímaválság van, de szerintem nem válság van, hanem klíma katasztrófa, és azt gondoltuk, hogy majd itt baj lehet a jövőben, és talán most van a térnek és az időnek az a pontja, amikor ezt meg lehet fordítani, ha teszünk valamit.

Mindig nem várhatunk másokra, valakinek el kell kezdeni kőkeményen, hogy utána mások is tegyenek valamit, és hála a jó istennek, akkor nem csak nekem jött ez a gondolat, hanem még nagyon sok embernek. Persze én is tudom, hogy ez nem lesz megoldás, de ez egy nagyon jó figyelemfelkeltés, ami valami jó dolognak lehet a kezdete. A jövő nemzedékéért dolgozunk, faültetés szempontjából az oktatási és nevelési intézmények voltak a fő célok, ami országos szinten is Kecskemétről indult.

 

 

 

MOST TE IS SEGÍTHETSZ! KÖZELEG AZ ÉLET NAPJA!

2019. November 9-én az Élet Napja elnevezésű kampányban, nagyszabású faültetést rendeznek Kecskeméten, és az egész országban. Kecskeméten 50 intézménynél, 9 közterületen lesz faültetés, és több magánterület is csatlakozott hozzájuk. A fákat adományok felajánlásából biztosítják, de van olyan intézmény, ahol saját maguk is vásároltak fákat és ültetnek még hozzá.

Az Élet Napja nyitott minden ültetni vágyó számára, ültess fákat bátran akár egyénileg és töltsd fel őket a 10 millió Fa faülető applikációjába, mely november elejétől elérhető, s amely térképesen fogja mutatni az elültetett fákat és megjeleníteni azok számát.

Csatlakozz Te is a mozgalomhoz, akár az intézményednél, vagy akár magánszemélyként. A kecskeméti csoportban minden segítséget megkapsz, hogy Te is részese lehess a változásnak, tegyünk közösen a jövőnkért! Csatlakozni ITT TUDSZ - 10millió Fa - Kecskemét

Itt pedig megtalálod a Kecskemét összes faültetési eseményét, csak választanod kell helyszínt!

 

KÖNYVEKKEL A FÁKÉRT!

A kecskeméti könyvesboltok is a támogatják ezt a remek kezdeményezést!  A faültetésben résztvevő óvodák, általános, - és középiskolák  pályázhatnak 20.00 ft értékű könyvcsomagokra, pályázni az elültetendő facsemeték számával lehet. Felhívást ITT TALÁLJÁTOK!

Támogató könyvesboltok: Malom Libri Könyváruház, Kecskeméti Pagony, Kecskeméti Líra Könyvesbolt, Kóborló Könyvesbolt! 

 

Makai Marianna - Kecskemétimami

 

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

A jó szó öröme

A jó szó öröme

Hiánycikk. Semmibe sem kerül, mégis nagyon sokat ér. Nélküle nehezen lehetne túlélni a hétköznapokat.
Tippek, hogyan legyen élményekkel teli már az utazás is vonattal, ha gyerekkel indultok el

Tippek, hogyan legyen élményekkel teli már az utazás is vonattal, ha gyerekkel indultok el

Évek óta vonattal megyünk nyaralni. Először csak kettesben a férjemmel, majd csatlakozott a fiúnk 12 éve, 7 éve a lányunk is. Ehhez hoztam jól bevált „praktikákat”, hogy stressz helyett valóban élményekkel legyen teli már az utazás is.
Irány vonattal és busszal a nyaralás! - Foglalkoztatók, kvízek, mesék, animált videók a különleges élményhez

Irány vonattal és busszal a nyaralás! - Foglalkoztatók, kvízek, mesék, animált videók a különleges élményhez

Ha vonattal, busszal tervezitek a nyaralást, és van gyerkőc a családban, érdemes felkeresni a MÁV-Volán-csoport weboldalát. Foglalkoztató füzetek, kivágható makettek, kvízjátékok, mesék  várják a legkisebbeket, hogy vidáman ismerkedhessenek a közösségi közlekedési eszközökkel, és az utazás is különleges élményt jelentsen.
Munkába visszatérés anyaszemmel – „amikor meetingen a “Boci-boci tarka” ütemes dallama zakatol a fejedben és azon izgulsz, nehogy megszólítsanak, mert képes leszel hangosan folytatni”

Munkába visszatérés anyaszemmel – „amikor meetingen a “Boci-boci tarka” ütemes dallama zakatol a fejedben és azon izgulsz, nehogy megszólítsanak, mert képes leszel hangosan folytatni”

Nem foglalkozunk eleget az "egy szempillantás alatt - mármint a cirka 9 hónap alatt - anyává váló nők lelkével"! -hallom sokszor, sok helyről, amivel abszolút egyet tudok érteni. Jómagam is a pokol legmélyebb bugyrait éltem meg elsőszülöttem érkezésével, és még azt hiszem finoman fogalmaztam. - Mezeiné Kovács Kitti írása.
Ugrás az oldal tetejére