Jelenlegi hely

Most te is segíthetsz! Közeleg az Élet Napja! November 9-én ültess fát Kecskeméten!

A klímaválság ellen az egyik legjobb, amit tehetünk a faültetés és a meglévő fák megóvása és megfelelő gondozása. „Mi, városi emberek nem sokat tudunk a fákról, de mégis sokan vagyunk, akik szívesen tennénk valamit a fákért: ültetnénk, gondoznánk, szeretnénk őket, csak éppen azt nem tudjuk, hogyan fogjunk ehhez hozzá.” 

Júliusban indította el Kecskeméten Farkas Barta Kata a kecskeméti közösségi faültetést, amivel egy időben elindult Magyarországon a 10 millió fa mozgalom is.  Jelenleg az országban 110 ilyen közösség van már, amihez körülbelül 40 ezer ember csatlakozott valamilyen formában. Farkas Barta Katát kérdeztem.

Mi a cél a faültetéssel?

Kata: A klímaváltozás enyhítése a cél, gyakorlatilag, hogy a mikroklímánk elviselhetőbb legyen, hiszen rengeteg zöld növény kell ahhoz, hogy majd ezt a felmelegedést könnyebb legyen elviselni városi környezetben.

3-an vagyunk akik aktívan dolgozunk benne, de nagyon sok önkéntesünk is van, akikért nagyon hálásak vagyunk. Itt most csak a figyelem felkeltés a cél, jövő tavasszal a játszóterek környékét szeretnénk bevonni a programba, jövő ősszel pedig azt szeretnék országosan, amit Etiópia már megvalósított, persze nem 200 millió, de a cél összességében a 10 millió fa lesz! Az egy fő - egy fa elvét követve, 10 millió fa elültetése Magyarországon a lehető legrövidebb idő alatt, a lehető legtöbb ember bevonásával, nem megfeledkezve az utógondozás fontosságáról sem.

Miért pont te karoltad ezt fel?

4 gyermekünk van, ahhoz hogy az ő jövőjüket megfelelően biztosítani tudjuk, fontos a környezetünk védelme, a szemlélet,- és életformaváltás.

Azt mondják, hogy klímaválság van, de szerintem nem válság van, hanem klíma katasztrófa, és azt gondoltuk, hogy majd itt baj lehet a jövőben, és talán most van a térnek és az időnek az a pontja, amikor ezt meg lehet fordítani, ha teszünk valamit.

Mindig nem várhatunk másokra, valakinek el kell kezdeni kőkeményen, hogy utána mások is tegyenek valamit, és hála a jó istennek, akkor nem csak nekem jött ez a gondolat, hanem még nagyon sok embernek. Persze én is tudom, hogy ez nem lesz megoldás, de ez egy nagyon jó figyelemfelkeltés, ami valami jó dolognak lehet a kezdete. A jövő nemzedékéért dolgozunk, faültetés szempontjából az oktatási és nevelési intézmények voltak a fő célok, ami országos szinten is Kecskemétről indult.

 

 

 

MOST TE IS SEGÍTHETSZ! KÖZELEG AZ ÉLET NAPJA!

2019. November 9-én az Élet Napja elnevezésű kampányban, nagyszabású faültetést rendeznek Kecskeméten, és az egész országban. Kecskeméten 50 intézménynél, 9 közterületen lesz faültetés, és több magánterület is csatlakozott hozzájuk. A fákat adományok felajánlásából biztosítják, de van olyan intézmény, ahol saját maguk is vásároltak fákat és ültetnek még hozzá.

Az Élet Napja nyitott minden ültetni vágyó számára, ültess fákat bátran akár egyénileg és töltsd fel őket a 10 millió Fa faülető applikációjába, mely november elejétől elérhető, s amely térképesen fogja mutatni az elültetett fákat és megjeleníteni azok számát.

Csatlakozz Te is a mozgalomhoz, akár az intézményednél, vagy akár magánszemélyként. A kecskeméti csoportban minden segítséget megkapsz, hogy Te is részese lehess a változásnak, tegyünk közösen a jövőnkért! Csatlakozni ITT TUDSZ - 10millió Fa - Kecskemét

Itt pedig megtalálod a Kecskemét összes faültetési eseményét, csak választanod kell helyszínt!

 

KÖNYVEKKEL A FÁKÉRT!

A kecskeméti könyvesboltok is a támogatják ezt a remek kezdeményezést!  A faültetésben résztvevő óvodák, általános, - és középiskolák  pályázhatnak 20.00 ft értékű könyvcsomagokra, pályázni az elültetendő facsemeték számával lehet. Felhívást ITT TALÁLJÁTOK!

Támogató könyvesboltok: Malom Libri Könyváruház, Kecskeméti Pagony, Kecskeméti Líra Könyvesbolt, Kóborló Könyvesbolt! 

 

Makai Marianna - Kecskemétimami

 

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Miért nem tudsz fogyni? Dr Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus tanácsai

Miért nem tudsz fogyni? Dr Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus tanácsai

"Miért nem tudok fogyni?" Nézzük, van-e jó válasz, szakértői válasz a kérdésre!
Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Mire jó a családi kiruccanás?

Mire jó a családi kiruccanás?

Pihenünk, szórakozunk, felfrissülünk, új élményeket szerzünk. Emlékeket gyűjtünk, együtt van a család. De mire tanít még az utazás?
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Ugrás az oldal tetejére